reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

W.kropeczka spróbuj z testami a nóż się uda ;-)
Ja nie mam monitoringu cyklu, byłam na usg kontrolnie bo dostałam plamień i chciałam to sprawdzić....
a co do filmików to rzeczywiście niektóre mogą napędzić stracha, ale i tak bez mrgnięcia okiem jestem na to gotowa :-p:-p (teraz tak mówię, zoabczymy co będzie jak przyjdzie co do czego....)
dzięki Calla! mam te testy owulacyjne-kupilam i dzisiaj przyszły pocztą -na początek 10 sztuk -więc w listopadzie zaczynam się z nimi bawić...w dodatku dołaczyli 2 testy ciążowe gratis :-) haha oby sie niebawem przydaly!
Z filmikami -mam tak samo jak Ty-teraz zgrywam zucha, ale jak będzie kiedyś moja kolej to pewnie będę trzesła się ze strachu....

reklama
weszlam dzis juz ostatni raz, bo za pare minutek idziemy spac.

ach moj maz to zarazek-takie ma przezwisko w pracy, bo sie zarazil od kolegi.chyba to jakies grypsko go bierze,wolalabym zeby to bylo zwykle przeziebienie, szybciej go pusci i mniej da sie we znaki.
leczy sie chlopak, ale marudzi i narzeka jak dzieciatko.;-)
ja poki co sie trzymam.ktos musi gotowac cieple pozywne domowe zupki .
ja za tydzien bede testowac, o ile @ wczesniej nie przyjdzie.

w.kropeczka- tak widzialam te testy w bootsie, moze tym razem to tych sprobuje, ewentualnie digital clear blue.
ach, czas pokaze jak to bedzie.czy wogole test bedzie potrzebny.
milej nocki, kolorowych snow i jutro kolejnego nowego dnia wszystkim.:-)

w.kropeczka- to zycze zeby ten antybiotyk pomogl a co najwazniejsze zeby po jego odstawieniu syfki nie wrocily:) :-D zreszta sama jeszcze mam ten problem,, jest duzo duzo lepiejbo hormonki ciazowe juz dzialaja,, ale jeszcze cos nieco jest i te co nieco mnie drazni ale wierze ze po 3 mc powinno byc juz ok..

elizabeth- no zobaczymy, mam nadzieje ze ok,,, chcialabym bardzooo :happy:

a ja wrocilam ok 21 z zakupow, szukalam spodni przedewszytskim ale kurcze ja nie wiem czy te wszytskie ciazowe spodnie musza byc rurki?? beznadzieja.. wiec zadnych nie kupilam, bo ja dosc wybredna babka wiec szukam dalej, za to kupilam dwie slicznie bluzeczki ktore mozna wykorzystac i w ciazy i gdy juz urodze...jedna jest to sweterek taki z rozszerzanymi rekawami siwy, a druga bluzka niebieska niby lata 60 wzor,, ale tez ladna - tunika..wiec pod tym wzgledem sie udaly zakupy..:)) niedlugo jade na 1 do rodziny meza wiec trzeba jakos wygladac:) :-D a tymczasem uciekam spac bo jestem padnieta.. a jeszcze maz mnie tu prosi o wiecie co,, ale chyba dzis uda mi sie go ublagac.. hehehe:sorry2:

Witam wieczorowo,
w.kropeczka ale ty dziewczyno świetne posty piszesz :-), dzięki za miłe słowa,
nam nadzieje że antybiotyk tobie pomoże i będziesz miał niedługo piękną buźkę:tak:. Z tą siostra to szkoda że nie zafasoklkowala, powiedziała że jak teraz nie udało się to teraz będzie uważała z swoim m i poczekają na bardziej odpowiedni moment.
gemini25 no to kochana wygląda na to że testujemy razem albo w podobnych terminach :tak:
.

Lilu19 cieszę się, że z bratem lepiej, każdego dnia bedzie co raz lepiej...
dziekuje :zawstydzona/y:

Lilu19 strasznie mi przykro, ze taki wypadek przydarzył się Twojemu bratu...mam nadzieję, ze z dnia na dzien będzie wracał do sił i zdrowia, a w przyszłości będzie bardziej ostrożny...aż strach pomyśleć jak sie to moglo skonczyć:sorry2: najważniejsze jednak że czuje się lepiej i że jest pod dobrą opieką lekarzy. Dużo zdrówka dla niego!!!!

Brat wraca do zdrowka, dzisiaj jednak juz go przeniesli z intensywnej na wewnetrzny :tak: no ale minimum 2 tyg. jeszcze polezy w szpitalu :sorry2:

lilu19-mojego meza siostra tez miala podobny wypadek, walnal w nia samochod, polozyla sie na masce i jeszcze 30 metrow gnal z nia tak rozpedzony na full a potem zrzucil ja na jezdnie. kosci miala powykrecane w odwrotne strony niz normalnie, polamana, w karetce reanimacja.teraz ma prawie kazda kosc poloczona na druty. pamietam ze wtedy cala rodzina zamarla.wszyscy tylko mysleli, modlili sie i blagali o zycie dla niej.jak to wspominam to placze.
oj lilu19 wiem co i ty przezywasz.niech twoj brat szybko wraca do zdrowia.i niech bedzie ostrozniejszy na przyszlosc.czasem taki wypadek zmienia myslenie o zyciu na lepsze, czasem sie czlowiek zalamuje.jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla twojego brata.

Moj brat dostal druga szanse od boga :tak: tak jak siostra twojego brata :tak: lekarze sie poprostu dziwia jak on przezyl takie potracenie przez autobus :blink:

reklama
[quote=w.kropeczka;2768483]Romka- nie dziękuj -nie ma za co:-)
po to tu jesteśmy zeby dzielic się tym co wiemy, co nas martwi i co myslimy, ze jest słuszne... idz do gp i powiedz co i jak, napewno skierują cię na badania. A to czy 2 tyg w polsce to czas dobry na badania to zalezy od Twojego cyklu -jaki masz teraz dzien i w jakich dniach cyklu bedziesz w kraju. moze uda Ci sie zrobic te podstawowe? I radze Ci idz moze do innego ginekologa-bo jak bez monitoringu cyklu moze ci powiedziec ze nie jajeczkujesz? skoro nie robil badan, nie obserwowal cie na usg regularnie itd...wydaje mi sie to, ze on bardziej dziala na zasadzie przypuszczeń a nie faktów.[/quote]
kochana,jezeli uda mi sie zarejestrowac tak jak chce to bede w 8dc a teraz jestem po @ w 11dc z tego co sie orirntuje,to jakos za niedlugo pownnam miec owulacje....?jak to widzisz?wiesz tak szczerze to ja jestem zielona w tych wszystkich sprawach i czasami jak Was czytam to czuje sie jakbym czytala opinie lekarza..ale to bardzo dobrze,sporo sie od Was ucze!!!

Do góry