reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

No to udanego spacerku w 3 ;-) a może 4 hihi :-D ....oj wiem że nie chcesz ;-)narazie 3 wystarczy :tak:Super że się dobrze czujesz :happy: i pozazdrościć rozmiaru :-D:-D:-D
Nie ma czego zazdrościć, bo zawsze miałam duże piersi, a teraz pomału robią się giganty :szok: do tego pięknie ciemnieją brodawki:-)
Nogi mi już puchną... Ja tego nie zauważyłam, a mój tata i owszem... Aż się boję co będzie dalej... Tata mówił, że mama w ciąży ze mną (i siostrą - jestem z bliźniąt) miała strasznie spuchnięte nogi od początku i ja mogę mieć podobnie. Poza tym już mi odstaje brzuszek widocznie i aż się boję, ze mogą być bliźniaki, bo mama ponoć już w 3 miesiącu wyglądała jak przed porodem:szok: tata mnie nieźle nastraszył:dry:
A swoją drogą, to intuicja mówi mi, ze to albo chłopak, albo bliźniaki... Aczkolwiek wolałabym jedną dziewusię:tak:
Miłego :-)

reklama
hej dziewczyny czytam wasze posty często ale mało piszę tak mam też jak wy wypatruję dzidziusa drugiego ,przeszłam 3 miesięczną kurację i do roboty,-czekałam i zatestowałam za szybko 10 dzień po owu i nic czekałam dalej 12 dzień TEST POZYTYWNY cieńka druga kreseczka wielka radość i niedowierzanie i na wszelki wypadek jeszcze jeden test na 17 dzień po owu śliczne 2 kreski i wyprawa do gina i diagnoza - nic nie wskazuje na ciążę- niby za wcześnie może; to mój stały i sprawdzony lekarz prowadził 1 ciąże i znacznie wcześnie wykrywa pęcherzyki ciążowe -----i co ja mam myśleć ciąża czy nie załamka co uważacie dziewczyny? :-(

U mnie ciągle brak @:szok:. Jutro chyba kupię test, ale boję się trochę rozczarowania. Ciągle biegam do wc i sprawdzam co i jak:baffled:
Butterfly cudowne wieści;-). Bardzo się cieszę, że Twój mąż ma dużo nowych ofert i staranka ciągle w toku:tak:. Super!
Oj! Czuć tu fasolką!:-D:-D Trzymam jutro kciuki za teścik! Mam nadzieję, ze przywitasz nas super wieściami o II pięknych kreseczkach.
Ja też się cieszę, że staranka w toku, bo dziś ból jajników więc chyba owu tuż tuż.:-)

hej dziewczyny czytam wasze posty często ale mało piszę tak mam też jak wy wypatruję dzidziusa drugiego ,przeszłam 3 miesięczną kurację i do roboty,-czekałam i zatestowałam za szybko 10 dzień po owu i nic czekałam dalej 12 dzień TEST POZYTYWNY cieńka druga kreseczka wielka radość i niedowierzanie i na wszelki wypadek jeszcze jeden test na 17 dzień po owu śliczne 2 kreski i wyprawa do gina i diagnoza - nic nie wskazuje na ciążę- niby za wcześnie może; to mój stały i sprawdzony lekarz prowadził 1 ciąże i znacznie wcześnie wykrywa pęcherzyki ciążowe -----i co ja mam myśleć ciąża czy nie załamka co uważacie dziewczyny? :-(
Witaj!
Może rzeczywiście za wcześnie poszłaś do gina. Jak mógł powiedzieć, że nic nie wskazuje na ciążę skoro masz dwa testy pozytywne!:wściekła/y: Ja na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli i za kilka m-cy będziesz tulić swoje maleństwo w ramionach.

moj braciszek Jepinek musi wrocic do zdrowia :tak:
( Jepinek dlatego ze jak bylismy mali to nie umialam mowic Marcin wiec wolalam " jepin zaczekaj na mnie ":happy: )
I tak trzymaj! Wiara czyni cuda! Zobacz ile osób bedzie modlić się za Twojego brata! Na pewno szybko wróci do zdrowia.

Ostatnia edycja:
U mnie ciągle brak @:szok:. Jutro chyba kupię test, ale boję się trochę rozczarowania. Ciągle biegam do wc i sprawdzam co i jak:baffled:
Oby @ nie przyszła ;-);-);-) Czary mary...

i co ja mam myśleć ciąża czy nie załamka co uważacie dziewczyny? :-(
Poczekaj jeszcze troszkę i może za tydzień wybierz się na usg. Jedna dziewczyna z forum miała taką sytuację, że na usg nie było pęcherzyka a za tydzień już się pojawił więc głowa do góry.
Wszystko zależy od jakości sprzętu i fachowości lekarza.
Pęcherzyk powinien być widoczny na usg jak bhcg przekroczy 1000.
Będzie dobrze :tak:

A mi tak głupio siedzieć jak M wszystko sprząta ale za jakiś czas wrócę do formy to mu się zrewanżuje ;-). Mam przez 2 tygodnie się pooszczędzać.

Butterfly dziś owulka? To owocnej nocki życzę ;-)

Ostatnia edycja:
A mi tak głupio siedzieć jak M wszystko sprząta ale za jakiś czas wrócę do formy to mu się zrewanżuje ;-). Mam przez 2 tygodnie się pooszczędzać.
Butterfly dziś owulka? To owocnej nocki życzę ;-)
Oszczędzaj się i odpoczywaj. Zbieraj siły na nowe staranka juz niedługo.

Mam nadzieję, że tak. Jajniki mnie dziś pobolewają więc chyba na owu. Nie wiem zresztą. W tym cyklu odpuściłam sobie wszystkie obserwacje. Nie wiem co z tempką,. na śluz też nie zwracałam uwagi. Oczywiście będziemy dziś działać. Wczoraj też były przytulanka, więc może w końcu uda się. Zobaczymy.:-D

Jajniki mnie dziś pobolewają więc chyba na owu. Nie wiem zresztą. W tym cyklu odpuściłam sobie wszystkie obserwacje. Nie wiem co z tempką,. na śluz też nie zwracałam uwagi. Oczywiście będziemy dziś działać. Wczoraj też były przytulanka, więc może w końcu uda się. Zobaczymy.:-D

No to sio sprzd komputera i miętosic mężusia:-D:-D:-D

Ja byłam z synkiem i piesem na spacerku w parku, jest taka piękna pogoda, że szkoda w domu siedzieć...

!
Madzio to 3mam kciuki za jutrzejszy teścik i czekam na dobre wieści...

jestem z bliźniąt)Poza tym już mi odstaje brzuszek widocznie i aż się boję, ze mogą być bliźniaki, bo mama ponoć już w 3 miesiącu wyglądała jak przed porodem:szok: tata mnie nieźle nastraszył:dry:
Imagination to faktycznie masz duże szanse na bliźniaki, ale by było cio? ciekawe co by na to powiedziała teściowa;-), a z drugiej strony co ma być to będzie... Ciekawe kidy na usg widać czy ciąża jest blixniacza?

co ja mam myśleć ciąża czy nie załamka co uważacie dziewczyny? :-(
Może to faktycznie było za wcześnie? tak jak dziewczyny pisąły, poczekaj jeszcze i zrób kolejny test, a potem może idź do innego lekarza... 3mam kciuki...
Kinguś niech Ci nie będzie głupio.... my zapierdzielamy całe życie w domu, to jak facet trochę posprząta to korona mu z głowy nie spadnie, a może wtedy będa nas bardziej doceniać i to co robimy w domu.... ja kiedyś też miałam wyrzuty, ale już mi przeszło... a Ty masz byc wypoczeta i miec duży siły na następne staranka....
Oczywiście będziemy dziś działać. Wczoraj też były przytulanka, więc może w końcu uda się. Zobaczymy.:-D
Motylku;-) to działaj działaj, tez bym już chciała podziałać, ale jeszcze 3 dni kuracji, 5 dni@ i do dzieła!!!;-)

Pozdarwiam

Imagination to faktycznie masz duże szanse na bliźniaki, ale by było cio? ciekawe co by na to powiedziała teściowa;-), a z drugiej strony co ma być to będzie... Ciekawe kidy na usg widać czy ciąża jest blixniacza?
możliwe, że już na kolejnym usg będzie coś widać, aczkolwiek moja mama dowiedziała się dopiero w 5 miesiącu....
Wolałabym nie mieć bliźniąt, bo będzie cholernie ciężko zdala od mojego taty czy nawet teściów:no: aczkolwiek jak to mówi mój tata "co Bóg da, to ksiądz ochrzci" :happy:
Teściowa jest puki co dość oschła i ciężko jej zaakceptować fakt, że jej 'malutki' synuś sam będzie ojcem... Ona nigdy mnie nie akceptowała, a jeśli nawet, to myślała, ze z czasem wszystko się rozwieje, a tu już tyle czasu razem i teraz dziecko... Ona myśli, ze złapałam T na dzieciaka, że Mu nie powiedziałam, ze rzucam tabletki i dlatego zaszłam i złapałam Go na dziecko... A wszystko jest zupełnie inaczej... Ale babie się nie wytłumaczy... Zresztą niech myśli co chce, my wiemy swoje :happy2:
We wtorek wieczorem Kochanie idzie lukać mieszkanko dla nas pod wynajem, idzie sam, bo ja do 22 będę w pracy... Mam nadzieję, ze wsio się z tym ułoży i tam zamieszkamy...
A w środę On ma rozmowę o pracę... Jak dadzą Mu wyższą stawkę niż ma tutaj, to bez wahania przechodzi...
Mam więc nadzieje, ze skoro na horyzoncie coś ma szansę się rozjaśnić to tak właśnie będzie :tak:
3majcie kciuki!!!:tak:

Był spacerek z Kochaniem, przejażdżka autkiem teściów i ogólnie miło... oby tak dalej...

reklama
Kochana tak mi przykro:-(. Modlę się za zdrowie Twojego brata:tak:. Będzie dobrze zobaczys
Lilu19 trzymaj się mocno:-( wszystko musi się dobrze ułożyć :tak:
dziekuje dziewczynki kochane jestescie :tak:
Siedze i czekam na wiesci od mamy, byla dzisiaj w szpitalu u bracholka....

Moim zdaniem moglo byc jeszcze zaczesnie, poczekaj ok tygodnia moze nawet dwoch i idz na drugie usg....
I tak trzymaj! Wiara czyni cuda! Zobacz ile osób bedzie modlić się za Twojego brata! Na pewno szybko wróci do zdrowia.
dziekuje.....:happy:

Do góry