reklama
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
Kasiu, nie denerwuje sie tak ta prolaktyną... ja robiłam badanie na poczatku lipca i mialam zbyt wysoki poziom... lekarka powiedziala ze nie ma co panikowac i od razu leczyc sie niewiadomo czym tylko lepiej popracowac nad glowa (przy duzych stresach poziom prolaktyny ponoc wzrasta) i porobic testy owulacyjne aby sprawdzic czy na pewno jest owulacja... Ja sie bardzo przejelam oczywiscie ale jak widac wysoki poziom prolaktyny mi nie przeszkodzil zeby dwa miesiace pozniej zobaczyc II :-):-):-)
Trzymam kciuki
a miałas tez brązowe plamienia?
dzien dobry wszystkim:-)
PIĘĆ ŻYCZEŃ
Tak pragnę uwierzyć w życie,
by móc się topić w jego zachwycie
Tak pragnę uwierzyć w cuda,
bym była pewna, że coś się uda
Tak pragnę uwierzyć w miłość,
by to co piękne się nie kończyło
Tak pragnę uwierzyć w szczęście,
bym nie wątpiła, że zawsze będziesz
Tak pragnę uwierzyć w słowa,
by ktoś we mnie uwierzyć zdołał
(wyszperane w necie)
wierze i czekam na CUD ,
musimy dziewczyny miec ta nadzieje, lepiej i weselej na duszy nawet z ta najmniejsza iskierka ...
co nie????????
PIĘĆ ŻYCZEŃ
Tak pragnę uwierzyć w życie,
by móc się topić w jego zachwycie
Tak pragnę uwierzyć w cuda,
bym była pewna, że coś się uda
Tak pragnę uwierzyć w miłość,
by to co piękne się nie kończyło
Tak pragnę uwierzyć w szczęście,
bym nie wątpiła, że zawsze będziesz
Tak pragnę uwierzyć w słowa,
by ktoś we mnie uwierzyć zdołał
(wyszperane w necie)
wierze i czekam na CUD ,
musimy dziewczyny miec ta nadzieje, lepiej i weselej na duszy nawet z ta najmniejsza iskierka ...
co nie????????
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
katarzynko - ja tez myslałam, ze prywatni ginowie sa uprzejmiejsi....cóz w Luxmed wawa Al. Jerozolimskie są 2 baby, obie okropne...jedna mnie tak zbadała w 5-6tc że ledwo z lezanki jej zeszłam, druga jak poszłam do niej z usg, na którym nie widac było zarodka w 7tc i chciałam by mi dała skierowanie na bete co 72h i skierowanie na drugie usg w 8tc tak mnie potraktowala, zamiast mnie pocieszyc, że bedzie ok stwierdziła, że histeryzuję i że powinnam wiedzieć, że 7tc to nie ciażą :-) i ze można każdego dnia poronić... jak się trafia na takich lekarzy prywatnych to głowa puchnie, chyba maja pomagać ciażarnym rodzic dzieci a nie olewać.... - mam abonament w luxmed :-( a tych lekarek z Aleji nie polecam
no ja mam abonament w Medicoverze.
Ja tez oczekiwałam ze jakos ze mną porozmawia, mówiłam ze planuje dziecko. Gdybym nie zadawała jej mnóstwa pytań to nic bym nie wiedziała, Poszlam z bolącymi jajnikami i ani słowa na ten temat mi nie powiedziala. Ponaciskala, powgniatała nadąsana i tyle.Dobrze ze dostalam skierowanie na usg, ktore mam zrobic za dwa tygodnie.
Rozumiem, ze ona bez badan nie moze nic stwierdzic, chodzi mi o same podejście do pacjenta... ale coż...
nie chcialabym zeby mi kiedys prowadzila ciązy, mimo abonamentu w medicover na pewno szukałabym prywatnie lepszego lekarza.
a ja w sumie i zasmucona ...bo zle wieści dziś nadeszły z inego forum na bb i szcześliwa bo kolejny dzień bliżej starnek...tak pół na pół....
a baby ginki z luxmed Al.J kolejnym razem omijam z daleka....mam lekarza w Luxmed Al.Ken i prowadził mi poprzednia ciażę, poświęcę się i podojeżdżam do niego...
a baby ginki z luxmed Al.J kolejnym razem omijam z daleka....mam lekarza w Luxmed Al.Ken i prowadził mi poprzednia ciażę, poświęcę się i podojeżdżam do niego...
katarzynak83
Majowe mamy'09
a miałas tez brązowe plamienia?
Ostatnio nie miałam ale jakiś czas temu zdarzały mi się tylko to bylo ok tydzień przed @ i nie w kazdym cyklu...
kinguś
Nie poddam się
Przykro mi ale trzymam kciuki za następny cykl ;-)dostałam @ tak bez żadnych symptomów i w dodatku za wcześnie chwilami mam już tego dosyć:---(
Idzie się do gina (zależy jakie są cykle ja przy 31dniowych zaczynałam od 15) robi usg jajników (dopochwowo) i patrzy czy rosną pęcherzyki, może okazać się, że już jest pęcherzyk dominujący z którego będzie owulacja(tzn. pęknie i uwolni komórkę jajową). Później można iść i zobaczyć czy doszło do owulacji, lekarz jest w stanie zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Plusy monitoringu to to, że jest sprawdzone czy dochodzi do owulacji(ja nie miałam to musiałam brać leki), można sprawdzić swoje obserwacje czy rzeczywiście w tym samym czasie wystęuje owulacja co myślałyśmy, no i mniej więcej wiemy kiedy działaćczy może mi któraś z was wytłumaczyć obrazowo na czym polega monitoring cyklu?
Jak będą jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem. Mam nadzieje, że nie zamotałam tego opisu.
Dziewczynki na 14:40 mam lekarza i mi się już kolana trzęsą Trzymajcie za mnie kciuki
katarzynak83
Majowe mamy'09
Przykro mi ale trzymam kciuki za następny cykl ;-)
Idzie się do gina (zależy jakie są cykle ja przy 31dniowych zaczynałam od 15) robi usg jajników (dopochwowo) i patrzy czy rosną pęcherzyki, może okazać się, że już jest pęcherzyk dominujący z którego będzie owulacja(tzn. pęknie i uwolni komórkę jajową). Później można iść i zobaczyć czy doszło do owulacji, lekarz jest w stanie zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Plusy monitoringu to to, że jest sprawdzone czy dochodzi do owulacji(ja nie miałam to musiałam brać leki), można sprawdzić swoje obserwacje czy rzeczywiście w tym samym czasie wystęuje owulacja co myślałyśmy, no i mniej więcej wiemy kiedy działać
Jak będą jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem. Mam nadzieje, że nie zamotałam tego opisu.
Dziewczynki na 14:40 mam lekarza i mi się już kolana trzęsą Trzymajcie za mnie kciuki
Kciuki zaciśniete
Daj znać jak juz bedziesz po... mnie czeka wizyta w przyszłym tygodniu...
reklama