reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

reklama
Kasiu, nie denerwuje sie tak ta prolaktyną... ja robiłam badanie na poczatku lipca i mialam zbyt wysoki poziom... lekarka powiedziala ze nie ma co panikowac i od razu leczyc sie niewiadomo czym tylko lepiej popracowac nad glowa (przy duzych stresach poziom prolaktyny ponoc wzrasta) i porobic testy owulacyjne aby sprawdzic czy na pewno jest owulacja... Ja sie bardzo przejelam oczywiscie :szok: ale jak widac wysoki poziom prolaktyny mi nie przeszkodzil zeby dwa miesiace pozniej zobaczyc II :-):-):-)
Trzymam kciuki :tak:

a miałas tez brązowe plamienia?

dzien dobry wszystkim:-)

PIĘĆ ŻYCZEŃ
Tak pragnę uwierzyć w życie,
by móc się topić w jego zachwycie

Tak pragnę uwierzyć w cuda,
bym była pewna, że coś się uda

Tak pragnę uwierzyć w miłość,
by to co piękne się nie kończyło

Tak pragnę uwierzyć w szczęście,
bym nie wątpiła, że zawsze będziesz

Tak pragnę uwierzyć w słowa,
by ktoś we mnie uwierzyć zdołał
(wyszperane w necie)

wierze i czekam na CUD ,

musimy dziewczyny miec ta nadzieje, lepiej i weselej na duszy nawet z ta najmniejsza iskierka ...
co nie????????:tak:

katarzynko - ja tez myslałam, ze prywatni ginowie sa uprzejmiejsi....cóz w Luxmed wawa Al. Jerozolimskie są 2 baby, obie okropne...jedna mnie tak zbadała w 5-6tc że ledwo z lezanki jej zeszłam, druga jak poszłam do niej z usg, na którym nie widac było zarodka w 7tc i chciałam by mi dała skierowanie na bete co 72h i skierowanie na drugie usg w 8tc tak mnie potraktowala, zamiast mnie pocieszyc, że bedzie ok stwierdziła, że histeryzuję i że powinnam wiedzieć, że 7tc to nie ciażą :-) i ze można każdego dnia poronić... jak się trafia na takich lekarzy prywatnych to głowa puchnie, chyba maja pomagać ciażarnym rodzic dzieci a nie olewać.... - mam abonament w luxmed :-( a tych lekarek z Aleji nie polecam

no ja mam abonament w Medicoverze.
Ja tez oczekiwałam ze jakos ze mną porozmawia, mówiłam ze planuje dziecko. Gdybym nie zadawała jej mnóstwa pytań to nic bym nie wiedziała, Poszlam z bolącymi jajnikami i ani słowa na ten temat mi nie powiedziala. Ponaciskala, powgniatała nadąsana i tyle.Dobrze ze dostalam skierowanie na usg, ktore mam zrobic za dwa tygodnie.
Rozumiem, ze ona bez badan nie moze nic stwierdzic, chodzi mi o same podejście do pacjenta... ale coż...
nie chcialabym zeby mi kiedys prowadzila ciązy, mimo abonamentu w medicover na pewno szukałabym prywatnie lepszego lekarza.

wszystkim zasmuconym z roznych powodow przesylam ...........

:-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-):-D:-):-):-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-) :-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-)
:tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2::tak::laugh2:

a ja w sumie i zasmucona ...bo zle wieści dziś nadeszły z inego forum na bb i szcześliwa bo kolejny dzień bliżej starnek...tak pół na pół....

a baby ginki z luxmed Al.J kolejnym razem omijam z daleka....mam lekarza w Luxmed Al.Ken i prowadził mi poprzednia ciażę, poświęcę się i podojeżdżam do niego...

dostałam @ :wściekła/y: tak bez żadnych symptomów i w dodatku za wcześnie:baffled: chwilami mam już tego dosyć:-:)-:)-(
Przykro mi ale trzymam kciuki za następny cykl ;-)

czy może mi któraś z was wytłumaczyć obrazowo na czym polega monitoring cyklu?
Idzie się do gina (zależy jakie są cykle ja przy 31dniowych zaczynałam od 15) robi usg jajników (dopochwowo) i patrzy czy rosną pęcherzyki, może okazać się, że już jest pęcherzyk dominujący z którego będzie owulacja(tzn. pęknie i uwolni komórkę jajową). Później można iść i zobaczyć czy doszło do owulacji, lekarz jest w stanie zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Plusy monitoringu to to, że jest sprawdzone czy dochodzi do owulacji(ja nie miałam to musiałam brać leki), można sprawdzić swoje obserwacje czy rzeczywiście w tym samym czasie wystęuje owulacja co myślałyśmy, no i mniej więcej wiemy kiedy działać:-D
Jak będą jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem. Mam nadzieje, że nie zamotałam tego opisu.

Dziewczynki na 14:40 mam lekarza i mi się już kolana trzęsą :baffled::baffled::baffled: Trzymajcie za mnie kciuki

Przykro mi ale trzymam kciuki za następny cykl ;-)

Idzie się do gina (zależy jakie są cykle ja przy 31dniowych zaczynałam od 15) robi usg jajników (dopochwowo) i patrzy czy rosną pęcherzyki, może okazać się, że już jest pęcherzyk dominujący z którego będzie owulacja(tzn. pęknie i uwolni komórkę jajową). Później można iść i zobaczyć czy doszło do owulacji, lekarz jest w stanie zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Plusy monitoringu to to, że jest sprawdzone czy dochodzi do owulacji(ja nie miałam to musiałam brać leki), można sprawdzić swoje obserwacje czy rzeczywiście w tym samym czasie wystęuje owulacja co myślałyśmy, no i mniej więcej wiemy kiedy działać:-D
Jak będą jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem. Mam nadzieje, że nie zamotałam tego opisu.

Dziewczynki na 14:40 mam lekarza i mi się już kolana trzęsą :baffled::baffled::baffled: Trzymajcie za mnie kciuki

Kciuki zaciśniete :happy:
Daj znać jak juz bedziesz po... mnie czeka wizyta w przyszłym tygodniu...

reklama
kinguś bardzo Ci dziękuje za odpowiedź :tak: jest jasna i klarowna , a u lekarza NAPEWNO będzie wszystko ok i wyjdziesz od niego szczęśliwa i spokojna i tak już będzie do porodu :rofl2::-D:-D:-D

Do góry