reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

Pixella masz rację, ja miałam wyniki super w ciąży (poza cukrem) a witaminy brałam bo lekarz kazał... jak się medycyny nie kończyło, to człowiek słucha lekarzy i musi im ufać... (w granicach rozsądku) moja położna mówiła, że organizm kobiety w ciąży, ma cos takiego, że wyczuwa jak coś się dzieje, taki 7 zmysł się wtedy włącza... także jak coś ciężarne niepokoi to lepiej konsultowac to z lekarzem...

reklama
witaminki sa często potrzebne by zapobiec anemii ciężarnej, i w zalezności od tego co mi wychodziło w krwi zwiekszali mi albo zmniejszali dawki specyfiów róznego typu, dieta dobrze rozłozona nie pomagała ...ale jak ktoś zdrowy, ma extra wyniki to tez uważam, ze szprycowanie sie i napedzanie popytu firmom farmaceutycznym nie ma sensu....

witam

imagination ,katarzynak83 gratuluje!!! dbajcie o siebie dziewczyny.

imagination a to franca:szok: z tej tesciowej..... no, no , no,:no: nie pozwalaj na takie rządy...i się nie denerwuj. Niech twoj sie denerwuje;-)

moj gin. tez ma takie podejscie ze jesli nie ma wskazan, to nie trzeba.Tez słyszalam ze dupa rosnie:tak::-)

no to i ja sie dzisiaj witam :tak::tak::tak:co prawda ciśnienie mnie dzisiaj dobija i spać mi sie chce masakrycznie :nerd::baffled: ale forum odwiedzić trzeba ... :tak:
oczywiście najpierw ogromne gratulacje dla Imagination - oby wszystko się ułożyło z kruszynką i zdrowiutko rosła, a co do teściowej.... myślę moja droga że masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie niż to co ona sobie wyobraża, naszczęście nie masz jej przez ścianę i nie musisz jej na codzień znosić więc niech sobie myśli co chce... w końcu żyjemy w wolnym kraju ..... jej problem :-D:-D

dziewczynki poczytałam sobie to co o kwasie foliowym i witaminach pisałyście.... ja sama biorę kwas foliowy, przeważnie folik, ostatnio folacid bo foliku akurat nie było ale to właściwie jedno i to samo... jesli chodzi o witaminy to moje zdanie jest takie że przed ciążą chyba nie ma co szaleć.... warto się zdrowo odżywiać, brać kwas f. a na witaminy w preparatach to chyba dopiero przychodzi czas w ciąży... oczywiście o ile lekarz nie zaleci inaczej... ja tam biorę kwasik i ostatnio staram sie jakoś bilansować to co jem, o witaminy zapytam jak będzie pora u lekarza ;-)

muszę Wam powiedzieć że trafiło mnie na dobre... staram się nie wkręcać ale łapie się na tym, że myślę o tym dużo........ chyba naprawdę już czas zostać mamusią... :-p:tak:
miłego popołudnia

ahaaa.. dzisiaj był kolejny test owu i nic.... ale wg moich ścisłych wyliczeń :-p jutrzejrzy albo piątkowy powinien potwierdzić zbliżającą się owulację... pożyjemy zobaczymy na ile się pokrywają z tym co my obserwujemy same...

:-:)-:)-:)-(
o cholerka ja zeswiruje....
naogladalam sie zdjec znajomych co maja sliczne bobaski i zasmutalo mnie bardzo

kiedyz to i ja sie doczekam takiego malenstwa ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!

Imagination bardzo serdecznie gratuluję! Życzę spokojnej ciąży!:-) Teściową nie przejmuj się! Ważne, że Wy kochacie się i jesteście szczęśliwi! Ona musi pogodzić się z tym, a jeśli nie to juz jej problem.

Fluidków nałapałam więc może uda się w następnym cyklu, bo teraz coś czuję, że znów sie nie udało:no:
Co do witaminek to moja gin poleciła mi feminatal 800 metafolin i biorę właśnie te witaminki.

o cholerka ja zeswiruje....
naogladalam sie zdjec znajomych co maja sliczne bobaski i zasmutalo mnie bardzo

kiedyz to i ja sie doczekam takiego malenstwa ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!

Też tak mam. Na dodatek kilka znajomych zaszło teraz w ciąże a mnie tak przykro, że ja nie. No ale cóż może wreszcie i nam sie uda....

Planowana data @ to 25ego, odczekam 3 dni i robię test czyli 28ego - trzymajcie kciuki :-)

Kciuki zaciśnięte!

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Ostatnia edycja:
Też tak mam. Na dodatek kilka znajomych zaszło teraz w ciąże a mnie tak przykro, że ja nie. No ale cóż może wreszcie i nam sie uda....

Kciuki zaciśnięte!

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki[/quote]

uda sie nam, NASZE ANIOLKI JUZ NA NAS CZEKAJA

reklama
Do góry