reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

GRATULUJE ZAFASOLKOWANYM!!!! :-))), podgladam forum i trzymam kciuki....
a mi sie tak ten tydzień do @ ciagnie i ciagnie...no niech ona juz przyjdzie nareszcie i będę mogła sie poczuć jakos lepiej....zmienic suwaczek na starankowy... i odliczać dni do owu i testów :-)...nosze je w torebce już ...nawet nie wiecie jak to ciężko czekać i nie móc sie starać zwłaszcza jak sie widzi 21 mm jajeczko :-p, no ale sie powstrzymlismy jakoś...nie działalismy tak jak obiecałam gince....jak mus to mus, od października działamy, może uda sie zrobic mężusiowi prezent na urodzinki w grudniu :-)

reklama
rozumiem że zawsze są jakieś obawy że mimo wszystko możesz nie zobaczyć II, ale szczerze w to wątpie. Zapwne gdybys miała dostać @ to nie pojawiłby się biały sluz i czułabyś że @ się zbliża.
Daj znac jutro z samego rana jak zrobisz test.
Kurcze już się nie mogę doczekać kiedy będę testowała:) ale cóż najpierw musi być staranko żeby było testowanko:-):-)

Pozdrawiam wszystkie staraczki w ten zimny dzień. Oh jak dobrze że za biurkiem mam ciepło i pije gorąćą kawę - juz druga dzisiaj;-)

zmykam do pracy....
Oczywiście dam znać, jakże by inaczej:-) Temperaturę chyba tez mam podwyższoną, bo często mam wypieki i takie napady gorąca:-)
My się w sumie nie staraliśmy zawzięcie. Po prostu spontan, bez zabezpieczenia, a ja podświadomie chciałam przed owulką :-)
Mnie zapach kawy drażni, a kiedyś pijałam kilka dziennie.
Oj zimno strasznie... W pracy temperatura równa z tą na zewnątrz, bo brama od magazynu wiecznie otwarta...:crazy: Powoli będę sie szykować do wyjścia, bo za godzinkę juz jadę:dry:

pixelka bedzie dobrze,czas szybko zleci, moze uda ci sie tak jak i mi zajsc w pazdzierniku:-)

dziewczyny kochane jestescie....wyrzuty sumienia z powodu bajzlu w domu uleciały gdzies hen...chyba sie połoze z ksiązką i tez cos zjem...jak czytam o waszych apetytach to mi tez rosnie:-p

ps a dla swiezych mamus mam info...własnie przeczytalam ze jak mam w ciazy je co nsjmniej 4jablka w tygodniu i 1 porcje ryby to dziecko mniej rzadziej choruje na astme i alergie wg jakis tam badan naukowych....warto sprobowac:)

ech rudka, niby szybko a tak sie dłuży, mama tyle zajeć bo przeciez praca 8h, dom i Wika a jakos te mysli ciagle wokół jednego tematu...

zajęłam sie organizowaniem chrzcin dla Wiki, wybieram sukieneczki na to wielkie wydarzenie :-)...musze zdąrzyć do listopada bo moja kochana siostra zaczyna tez na nowo staranka w październiku...4 invitro w tym roku ją czeka a zgodnie z przesądami ciężarna nie może być chrzesną, więc te chrzciny już 3 razy przełożone a ona nadal nie może zaciążyć...nie wiem czy sie orientujecie ale po implementacji zarodka 2 tyg lezenia ją czeka i zastrzyki w brzunio again

Witam serdecznie drogie forumowiczki!
Nie było mnie tak krótko, a tu tyle nowych stron!:szok: Postaram się nadrobić zaległości:

Ja juz sie poddalam i zwatpilam,ze to fasolinka we mnie sie zagniezdzila,bo objawy mi minely jakos z czasem....
No i dzis tak z glupia fran zrobilam test i.....II!!!!
Jutro na 8:15 mam wizyte u lekarza,bo zamowilam sobie szybciej,bo @ nadal nie bylo i nie ma wiec chcialam sie dowiedziec co to....No i juz wiem:-):tak:Taki wiec przesylam fluidki i napisze co powie mi lekarka jutro:tak:

No wiec beta wyszła 99 wiec... chyba jestem w ciąży!!!:-D pisze chyba bo nie moge w to uwiezyc... gdyby na wyniku bylo napisane CIAZA to moze by to bardziej mnie przekonalo a tak... według norm to 2 tydzień :tak: czyli zgadza sie z moim testem owulacyjnym!
Powiem Wam szczerze że uwierze w to chyba dopiero jak zobacze usg... rany jestem w szoku :szok:
Ściskam Was wszystkie i dziękuję za wsparcie! :happy:
Szczere GRATULACJE: Katarzyna_S i Katarzynak83, życzę, żeby fasolki w Waszych brzuszkach rosły zdrowo!!!!

a ja dalej temperaturka podwyzszona , dzis rano 37,4, plus zgaga czesto, czeste odbijanie..i bol podbrzusza ale to nie codziennie i bol glowy.. i to wszytskie objawy jakie mam,, choc nie wiem czy ciazowe:zawstydzona/y: bardzo chcialabym aby okazalo sie ze ciazowe.. w srode wieczorem wyjezdzamy na nasza podroz poslubna...:-D i teraz mysle tylko o tym:-D

GRATULUJĘ!!!! Mam nadzieję, ze fluidki pomogą i na moim teście też ukażą się II... A testuję już w środę o ile jutro jeszcze nie będzie @.
Dziś u mnie 28dc, więc powinnam dostać okres... Tymczasem piękny biały śluz i gęsty. Pojawiło się go więcej, bo dotychczas był głównie rano, tak więc jestem pełna nadziei:-) Ogólnie to na okres się nie czuję. Piersi mnie tylko bolą raz mocniej, raz słabiej, ale w sumie cały czas. Podbrzusze zakuło raz dziś, tak pośrodku. I takie dziwne uczucie temu towarzyszyło, jakbym czuła tak dzidziusia :-)
Tak więc jutro testuję... Oj, doczekać się nie mogę... Ile ja bym dała za piękne II :-(

Tikanis, życzę Ci udanej podróży poślubnej, wierzę, że to objawy ciążowe. Będę trzymała kciuki za pozytywny wynik testu 25ego :tak:, ja również w podobnym czasie zamierzam zrobić test,
dowiem czy szaleć ze szczęścia i czy też będę wysyłać pozytywne fluidki.:-)
Imagination trzymam jutro kciuki też za Ciebie, Czekam na wspaniałe wieści na forum - pewnie jak my wszystkie :tak:

W czwartek idę do gin troszkę się boje mam nadzieje, że potwierdzi fasoleczke ;-) U mnie bóle brzuszka ustały i nie czuje się jakbym była w ciąży tylko jestem trochę senna. Apetytu nie mam, muszę się zmuszać do jedzenia. Na stole stoi cały talerz ciastek a ja ani jednego nie zjadłam ale cały czas bym jadła kiełbasę :zawstydzona/y: i wszystko co słone;-)

Kinguś mam nadzieję, że Twoje obawy są bezpodstawne, dwie kreseczki to dwie kreseczki!

Witam - jestem tu nowa -jestem Junior Adminem na całkiem innym forum - ale że staramy się o dzieciątko postanowiłam się tu zalogować.
Stosuje NPR od 11 cykli - jak do tej pory nie udało mi się zajść w ciążę - nie tracę nadziei, jednocześnie staram się nie przejmowac za bardzo - bo to w niczym nie pomaga.;-)

Dafnie,Dominika88 - witam Was serdecznie, ja również jestem nowa. Życzę owocnych starań i szybkiego zafasolkowania. :laugh2:

dzis mam 1szą rocznice ślubu, i czekam na męza z winkiem:) na pewno sie ucieszy, owocnej nocy zycze wszystkim:-):-):-):-)

Wszystkiego dobrego z okazji 1 rocznicy ślubu Rudka! Spóźnione ale szczere :tak:

A ja łapię znów doła, nachodzą mnie okropne myśli i czas ciągnie mi się niemiłosiernie. Nie ma chyba nic gorszego od tego czekania.:-( Nie chcę na razie robić testu, więc muszę uzboić się w cierpliwość. Mam nadzieję, że fluidki zadziałają:sorry2:

a mi sie tak ten tydzień do @ ciagnie i ciagnie...no niech ona juz przyjdzie nareszcie i będę mogła sie poczuć jakos lepiej....zmienic suwaczek na starankowy... i odliczać dni do owu i testów :-)...nosze je w torebce już ...nawet nie wiecie jak to ciężko czekać i nie móc sie starać zwłaszcza jak sie widzi 21 mm jajeczko :-p, no ale sie powstrzymlismy jakoś...nie działalismy tak jak obiecałam gince....jak mus to mus, od października działamy, może uda sie zrobic mężusiowi prezent na urodzinki w grudniu :-)
Trzymam kciuki również za Ciebie pixella77, coby starania październikowe przyniosły oczekiwany rezultat. Ja również mam córeczkę w wieku Twojej Wiki i pomimo codziennych zajęć też nie mogę odgonić myśli od tematu testu, który mnie niedługo czeka, a raczej od wyniku tego testu :tak:
Życzę wytrwałości i cierpliwości.

podgladam forum i trzymam kciuki....
a mi sie tak ten tydzień do @ ciagnie i ciagnie...no niech ona juz przyjdzie nareszcie i będę mogła sie poczuć jakos lepiej....zmienic suwaczek na starankowy... i odliczać dni do owu i testów :-)...
O to widzę, że już niedługo staranka się zaczynają będę trzymać kciuki żeby szybko się udało ;-);-)

Jejku ale u mnie zimno w domku, siedzę poubierana bo nie chce się teraz przeziębić :dry:

Nie mogę się już doczekać czwartku- moja pierwsza wizyta u gina mam nadzieje, że usłyszę same dobre wiadomości :-)

Ostatnia edycja:
Imagination trzymam jutro kciuki też za Ciebie, Czekam na wspaniałe wieści na forum - pewnie jak my wszystkie :tak:
Powiadomię, powiadomię, na pewno:-):-):-)
Jestem dobrej myśli, choć jak wiadomo, los bywa okrutny i przewrotny, dlatego nadal liczę na Wasze kciuki:-)
Zbieram się do pracy. Nie chce mi się strasznie, zwłaszcza w to zimno, ale mus...:nerd:
A Wam życzę miłego dnia:-) i owocnych nocnych staranek:-)
Odezwę się dopiero jutro i napiszę wynik testowania....
Tak więc do jutra papapa:happy:

witam, dzien dobry.
nie bylo mnie kilka dni ale dzis mam mozliwosc to jestem.
poczytralam kilka postow i widze ze sa juz szczesciary posrod nas. GRATULUJE:-):-):-):-)
co u mnie-gazowanie w brzuchu minelo, jest on jednak wciaz taki delikatnie napiety.Pozatym nie wiem czy to ciazowe objawy ale mam bardzo zimne dlonie i poce sie szybko tzn nie zlawam sie cala ale jakbym byla taka podgoraczkowa i rozpalona a temperatura 36.6(wczesniej tak sie nie czulam).I zauwazaylam i moj maz wyczul ze moje piersi sa calkiem inne niz zawsze(na @ byly zawsze powiekszone i wrazliwe),a wczoraj powiedzial ze Nigdy takich nie mialam.Sa one wrazliwe przy dotyku np przytulaniu i od srodka od wewnatrz wyczuwamy takie cos w dotyku przypominajace jakby ser mozarella w takim woreczku(mam nadzieje ze zrozumiecie co mam na mysli).Co to jest:szok:

PRZEPRASZAM ZE ZAGLADAM TU TAK RZADKO I ZADAJE TYLE PYTAN .MAM NADZIEJE ZE MI KTOS ODP.

reklama
witam, dzien dobry.
co u mnie-gazowanie w brzuchu minelo, jest on jednak wciaz taki delikatnie napiety.Pozatym nie wiem czy to ciazowe objawy ale mam bardzo zimne dlonie i poce sie szybko tzn nie zlawam sie cala ale jakbym byla taka podgoraczkowa i rozpalona a temperatura 36.6(wczesniej tak sie nie czulam).I zauwazaylam i moj maz wyczul ze moje piersi sa calkiem inne niz zawsze(na @ byly zawsze powiekszone i wrazliwe),a wczoraj powiedzial ze Nigdy takich nie mialam.Sa one wrazliwe przy dotyku np przytulaniu i od srodka od wewnatrz wyczuwamy takie cos w dotyku przypominajace jakby ser mozarella w takim woreczku(mam nadzieje ze zrozumiecie co mam na mysli).Co to jest:szok:
.
oj powiem ci ze ten ser mozarella mnie rozbawil :tak: a odpowiadajac na twoje pytanie to nik nie wie co to jest ale moze fasolka ;-)tak jak mowisz nigdy takie nie byly wiec jakies zmiany w organizmie zachodza :-D trzymam kciuki i zycze cierpliwosci :laugh2:

Do góry