reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

właśnie mi się przypomniało, że jak staraliśmy się o pierwsze dziecko to staranka trwały ponad dwa lata według wszystkich możliwych sposobów (co drugi dzień, codziennie, nogi do góry itp.), a w efekcie w ciążę zaszłam w miesiącu w którym kochaliśmy się tylko RAZ,, bo tak się złożyło i było to raz a skutecznie :-) i dzięki temu wiem dokładnie kiedy mój syncio został poczęty :baffled::rofl2: a do tego było to w jakimś absurdalnym terminie, kiedy bym się bardziej miliona w lotto spodziewała niż ciąży:laugh2:

reklama
Ja mierze temp. i obserwuje śluz oraz szyjke (choć z tą szyjka jest mi troche ciężko - zazwyczaj nie umiem jej znaleźć). Dzięki mierzenie temp i obserwacji sluzu, wiem kiedy mogę się spodziewać owulacji oraz czy dostane okres czy nie.
Testy owulacyjne były dodatkiem potwierdzającym - czsem pokazywały troche wcześniej ż ejest owulacja niz wynikałoby to z z moich obserwacji - tak czy siaj jak do tej pory nie wyszło (byc może jest to spowodowane moimi wcześniejszymi operacjami - co opisąłam w osobnym watku Cysty).
powodzneia wszystkich staraczką i gratuluje zmiany kategori ze staraczki na kobiete ciężarną :D

katarzynka83 to teraz dziewczyno odetchnij :tak:a te plamienia to najpewniej wynik zagnieżdżania się fasolki, zresztą wiele dziewczyn na forum pisało o takich plamieniach w terminach miesiączki

katarzynka83 to teraz dziewczyno odetchnij :tak:a te plamienia to najpewniej wynik zagnieżdżania się fasolki, zresztą wiele dziewczyn na forum pisało o takich plamieniach w terminach miesiączki

No właśnie zamierzam zaraz wertować fora ;-) Mam nadzieje ze to nic powaznego, zwlaszcza ze nie ma krwi w tym sluzie... tylko jakby taka resztka @... jesli jutro mi nie przejdzie to bede starala sie wbic do jakiegos lekarza ale jest ciezko bo tak jak pisalam ciezko sie zapisac gdziekolwiek...

Rany, nie moge w to wszystko uwierzyc...:sorry2: jeszcze niedawno lekarka oswiadczyla mi ze w ogole nie mam owulacji i zbyt wysoka prolaktyna bedzie mi utrudniac zajscie w ciaze...

Kochane, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!:tak::tak::tak: Powodzenia w "staraniach"!!!
PS teraz moge z czystym sumieniem polecic testy owulacyje, zwlaszcza jesli ktoras z Was ma dlugie cykle, mnie one bardzo pomogly...

katarzynak gratuluje Ci skarbie z całego serca! nie przejmuj się na zapas. Jeśłi będzie cos Cię niepokoiło to idź po prostu do lekarza zeby sie uspokoic. Spokojnych 9 miesięcy i błyskawicznego zakończenia;-);-)a teraz kochana zmykaj na forum mamusie majowe;-);-)ale odwiedzaj nas tu czasami i trzymaj kciuki za wszystkie staraczki!!!!!!!!

Katarzynka to chyba trzeba jednak będzie się do tych testów owulacyjnych przekonać :-D:-D:-D
Ja jak już kupiłam to potestuje sobie w tym cyklu codziennie i zobaczymy czy sie potwierdzi z moimi przypuszczeniami co do terminu owu

reklama
Do góry