reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Kinguś - nie wiem czy już o tym pisałaś. Czy w cyklu w którym zafasolkowałaś również stosowałaś testy owulacyjne? rózne opinie o testach czytałam.
Nie u mnie się nie sprawdziły bo ja mam pco i testy wychodzą fałszywie dodatnie. Musiałam lecieć na wspomaganiu owulacji(clo) i monitoring(usg). Monitoring polecam każdemu bo pomaga się zorientować kiedy jest owulacja i czy w ogóle jest bo testy pokazują, że się zbliża a pęcherzyk może nie pękać a na usg widać czy pęcherzyk pękł.

lilu19, kingus- dzieki kochane za te slowa otuchy..
lilu19- ty bys musiala teraz sie wygrzac po prostu:)

a mnie od wczoraj meczy zgaga i to caly dzien, odbijanie,,, bol podbrzusza 2 dni temu ale tez nie caly dzien,,,,ogolnie najwyrazniej odczuwam teraz calymi dniami zgage i odbijanie no i bialy sluz ale to jzu od ok 2 tygodni...
cudnie by bylo ujrzec tego 25 II kreseczki- cudnowny prezent by byl na nasza rocznice slubu..:):laugh2: no ale zobaczymy, wyjazd w pozdroz poslubna w srode 17 ok 20 :):-D wracam 24, a testowac bede 25;-)

Ja mam zwykle cykle 29 dniowe - przy 12 DC wychodziły pozytywne testy, choć zazyło się dopiero 13DC pozytywny (pierwszy dzień pozytywnego).
W cyklu który się dopiero co zakończył owulacja wyszął 11DC co mnie zaskoczyło -> okazało się że miałam jakiś krótki cykl 26 dni.
Tak więc różnie z tymi testami wychodzi - naczytałam się też o testach owulacyjnych kupionych przez internet (dużo i tanio), że ci co mieli dla porównania te droższe z apteki - wypowiadali się ze każdy pokazywał co innego.
Mi skończyły się testy kupione z internetu, zamierzam teraz kupić w aptece - może skutek będzie dal mnie lepszy (czyli bejbik)

Nie u mnie się nie sprawdziły bo ja mam pco i testy wychodzą fałszywie dodatnie. Musiałam lecieć na wspomaganiu owulacji(clo) i monitoring(usg). Monitoring polecam każdemu bo pomaga się zorientować kiedy jest owulacja i czy w ogóle jest bo testy pokazują, że się zbliża a pęcherzyk może nie pękać a na usg widać czy pęcherzyk pękł.

spróbuję w tym cyklu z testami a jak nie wyjdzie to w nastęnym zapiszę się na monitoring.

Ja mam zwykle cykle 29 dniowe - przy 12 DC wychodziły pozytywne testy, choć zazyło się dopiero 13DC pozytywny (pierwszy dzień pozytywnego).
W cyklu który się dopiero co zakończył owulacja wyszął 11DC co mnie zaskoczyło -> okazało się że miałam jakiś krótki cykl 26 dni.
Tak więc różnie z tymi testami wychodzi - naczytałam się też o testach owulacyjnych kupionych przez internet (dużo i tanio), że ci co mieli dla porównania te droższe z apteki - wypowiadali się ze każdy pokazywał co innego.
Mi skończyły się testy kupione z internetu, zamierzam teraz kupić w aptece - może skutek będzie dal mnie lepszy (czyli bejbik)

no ja tez kupiłam w internecie. no zobaczymy. dopiero co zaczęliśmy starania o dzidzię więc musze wypróbować rózne metody:0 oby jak najmniej i oby jak najszybciej się udało.

Cześć Dziewczyny, przepraszam że tak późno ale miałam straszną ochotę na chińczyka i musiałam iść sobie kupić ;-)

No wiec beta wyszła 99 wiec... chyba jestem w ciąży!!!:-D pisze chyba bo nie moge w to uwiezyc... gdyby na wyniku bylo napisane CIAZA to moze by to bardziej mnie przekonalo a tak... według norm to 2 tydzień :tak: czyli zgadza sie z moim testem owulacyjnym!
Powiem Wam szczerze że uwierze w to chyba dopiero jak zobacze usg... rany jestem w szoku :szok:
Ściskam Was wszystkie i dziękuję za wsparcie! :happy:

PS Brazowe plamienia nadal mnie niepokoja ale moze to taka pozostalosc po miesiaczce :confused: musze chyba poszukac jakis info na ten temat, jakby ktoras z Was sie z tym spotkala to dajcie koniecznie znac... Do lekarza dopiero sie zapisalam na 23 września... jakis wysyp ciąż czy co....? Chciałabym już isć do lekarza zeby sie upewnic czy jest ok

reklama
Do góry