reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

ja w ciąży z moim synkiem jak zrobiłam test i wyszły II to tak nie mogłam w to uwierzyć :szok:, że znalazłam labolatorium gdzie zrobiłam test z krwi i pani widząc moje przejęcie zadzwoniła do mnie na komórkę po dwóch godzinach żeby przekazać cudowne wieści:-D:-D:-D, do tej pory jestem jej bardzo wdzięczna za dobre serce, że oszczędziiła mi kilkunastu godzin niepewności

a co do jaśniutkiej drugiej kreski, to jest to chyba raczej typowe jak się robi test przed @, bo stężenie hormonków jest mniejsze, a w termine @ powinny być już wyraźne II, trzymam kciuki:-)

Dziękuje Wam kochane wszytskie za wsparcie :tak: !!!
Chciałabym się już cieszyć z ciązy ale wiem że jeszcze nie jest to pewne :rofl2: chociaz po cichu mam nadzieje ze jednak... w koncu na tescie jest napisane ze kreski moga sie roznic zabarwieniem... ta moja druga kreska jest calkiem widoczna :tak: no i sporo dziewczyn jak sie okazuje na poczatku ma taka blada kreske testowa ;-)
W zasadzie objawow zadnych nie mam, ktore moglby mnie utwierdzic w podejrzeniach... pare dni temu bolaly mnie jajniki, ale to nie musi o niczym swiadczyc, siusiam dosc czesto ale u mnie to calkowicie noramale... czasem kreci mi sie w glowie ale to tez zdarzalo mi sie nie raz....
jedyne co mnie dzis, ze dwie godz temu zastanawia ze troche zaczela mnie pobolewac piers.... w dziwnym miejscu.... z boku (patrzac od srodka klatki piersiowej)... akurat piersi mnie bolaly raz w zyciu wiec w sumie jest to nowosc ;-)

Plan mam na jutro taki... wstaje rano i robie test... co nie wyjdzie to i tak ide na badanie krwi, mam na szczescie blisko domu prywatna przychodnie (podobno trzeba robic na czczo :confused: tak mi powiedziala babka jak zadzwonilam zeby sie zapytac)... no i potem bede czekac, uhhh;-)

reklama
a skad ta pewnosc, hmmmm, bo tu wszystkie dziewczyny na forum zachodza w ciaze tylko nie Ja :zawstydzona/y::szok:

no co Ty wygadujesz!!!!!!!!!!!! :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:ja na przykład nie zaszłam w ciążę i wiele dziewczyn z forum też nie , wszystkie jestesmy w podobnej sytuacji i wszystkim nam się uda tylko jednym wcześniej a innym później ale UDA się !!!!!

a i ku pokrzepieniu serc dziewczyn które długo się starają bez efektu - my o synka staraliśmy się ponad 2 lata i zaskoczyło w najmniej spodziewanym momencie ku zaskoczeniu wszystkich łącznie z ginekologiem bez wspomagaczy, kiedy odpuściliśmi i zaczeliśmy się zastanawiać nad innym medycznym rozwiązaniem,

a jesli mozna spytac, jakie wspomagacze bralas i nie dawaly efektu ??? :sorry2:

katarzynak83;"... ta moja druga kreska jest calkiem widoczna :tak: no i sporo dziewczyn jak sie okazuje na poczatku ma taka blada kreske testowa ;-)"

Katarzynak83 =GRATULUJĘ !!!!!!!! dwie kreski to dwie kreski!!!! FASOLKA NA PEWNO jest SUUUPEROWO.

Ostatnia edycja:
No tak ale ta druga dopiero sie pojawila po 4 minutach i taka blada jakas... szczerze mowiac jak robilam test to juz sie prawie poryczalam bo zobaczylam ze jest tylko 1 kreska! Juz mialam zaraz wywalac test kiedy druga zaczela sie ujawniac...:confused: Moze to jakis blad testu....
Swoja droga ciezko uwiezyc w to ze juz we mnie jest malenstwo...
ech, rozczulam sie. Dam jutro znac czy cos jest na rzeczy :tak:

PS co do testow owulacyjnych to ja jeszcze nie wiem czy moje polecic ale stosowalam boboplan i w sumie byl ok ale mialam tez taki test w zielonym opakowaniu (lh test czy cos takiego - taki paskowy) i tez byl ok i tanszy o 10 zl od boboplanu.... testy firmy acon byly dziwne bo ciagle mi druga blada kreske pokazywaly...(co oznaczalo w przypadku testow owulacyjnych wynik negatywny)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy któras z Was stosowała testy owulacyjne? polecacie któryś?

Ja stosowalam testy owu clearblue podobno jedne z najlepszych, w polsce tez powinny byc w aptekach :happy:
tylko ze ja nie moglam na nich polegac ( ani na zadnych innych )bo mam podwyzszone LH i mimo ze owulka sie nie zblizala to i tak wychodzily pozytywne nawet w 5 dc :sorry2:

Do góry