reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

lilu19, kingus, katarzyna_S- dziekuje wam kochane za trzymanie kciuków.. chcialabym aby sie udalo... wczoraj meczyla mnie okropna zgaga caly wieczor..ale niech meczy jesli ma to oznaczac miraculum :tak:,, narazie ciesze sie na wyjazd w srode wieczorkiem na wakacje,, wracam 24 w nocy.. wiec pewno jesli @ nie przyjdzie zrobie sobie tescik 25... jejciu jak ja bym chciala aby na tescie ktory bede robila 25 wrzesnia wyszly 2 kreseczki.. jejku nawet te syfy ktore jeszcze niestety mam na buzi by mi nie przeszkadzaly...

reklama
Cześć dziewczynki :-D pol godziny czytalam a raptem 2 dni mnie nie bylo ;-)
ja od piątku chodze cala w skowronkach bo wsio zaliczylam i tak jak mowilam w sobote sobie pobalowalam - weselicho bylo mojej kuzynki :-D - przynjamniej alkohol gratis :-D:-D:-D ale tak mnie przewialo masakra juz czuje to w kosciach :dry: trzeba sie bedzie czyms naszprycowac :baffled:
stwierdzam po tym weselu ze jestem nienormalna!!!! na weselu byla ta moja siostra co 3 tyg temu urodzila i mieli zdjecia maleństwa a ja glupia jak sie zapatrzylam w zdjecie tak musialam wyjsc bo sie rozryczalam :-:)-:)-( maż nie wie jak ma na to reagowac i niestety naczesciej reaguje bardzo negatywnie .... mowiac delikatnie ze nie zna drugiej takiej i w tym wieku zeby tak chciala! :-(
dobrze ze byla moja kumpela to mnie wyprzytulala ... :baffled: ehhhhh...
no to sie wyzalilam ;-)
tikanis podziwiam cie za ta wstrzemiezliwosc ja bym juz dawno test zrobila z takimi objawami :tak: trzymam kciuki za wsaniale wakacje i piekne II
katarzyna_s gratuluje !!!!!
katarzynak83 :tak: to musi byc fasolka :tak: czekamy na wiesci !!
Lilu19 trzymaj sie dzielnie juz niedlugo ty bedziesz mamusia!!!
no moze nam sie szykuje powtorka z zeszlego poniedzialku :-D
zycze spokojnego poniedzialku :sorry2:

Czesc dziewczynki!Ja juz sie poddalam i zwatpilam,ze to fasolinka we mnie sie zagniezdzila,bo objawy mi minely jakos z czasem....
No i dzis tak z glupia fran zrobilam test i.....II!!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

własnie dzięki takim informacjom nadal chcę mi się walczyc i nie tracę nadzieję że niedługo i ja napiszę Wam że mam dwie kreski.
Super - ogromne, ogromne gratulację i życzenia spokojnych 9 miesięcy!

Hej dziewczyny
gratulacje kolejnym zafasolkowanym, ależ wy dużo piszecie :-) tylko czytać. Jak ja już bym chciała zrobić test, eh a jeszcze tyle muszę czekać bo postanowiłam zrobić dopiero pod koniec wrzesnia tak miedzy 26-28.
:-(
No i jaszcze bierze mnie przeziebienie, znacie moze jakies domowe sposoby, ja zanm tylko na gardło cytryna z miodem, super lekarstwo jak dla mine zawsze pomaga. :tak:

Hej dziewczyny
gratulacje kolejnym zafasolkowanym, ależ wy dużo piszecie :-) tylko czytać. Jak ja już bym chciała zrobić test, eh a jeszcze tyle muszę czekać bo postanowiłam zrobić dopiero pod koniec wrzesnia tak miedzy 26-28. :-(
No i jaszcze bierze mnie przeziebienie, znacie moze jakies domowe sposoby, ja zanm tylko na gardło cytryna z miodem, super lekarstwo jak dla mine zawsze pomaga. :tak:
na gardlo mozna tez wycisnac na lyżke sok z cytrynki i szczypte soli do tego pomiąchac i wypic a ogolnie to polecam mleko z czosnkiem i miodkiem na cieplo :tak:no herbatka z miodem dobra rzecz ;-)

weekend mnie nie było (weselicho szwagra) a tu tyle fasolek!!!!!!!!!!:-) katarzynkom gratuluję:tak::tak::tak: super i życzę dużo zdrówka

a na poprawinach był dla nas dwa razy krzyk na chrzciny, najpierw moja Oti przewróciła kieliszek z wódką, a potem maż lampkę wina...oba razy w tym samym miejscu...i o dziwo akurat nie tak gdzie my siedzieliśmy...i jak tylko się rozlało, to był jeden wielki krzyk na chrzciny...a za drugim razem..wszyscy krzykneli będą bliźniaki;-) hehe powiedziałam, że przyjmę wszystko:)) mam nadzieję, że takie miłe "przesądy" się sprawdzają:tak::-)

a ten czosnek to trzeba pewnie wycisnąć, a możesz podać jakieś proporcje ile mleka ile czosnku i miodu :-)
tak patrzac ilosciowo na 1 kubek to siekasz drobno 1-2 zabki czosnku (jak kto lubi) zalewasz mlekiem i na gaz ja np mleka nie gotuje bo smaku tego nie lubie wystarczy mocno podgrzac na wolnym ogniu mieszajac i na koniec miodek - jak nie lubisz czosnku to mozesz wtedy wiecej miodka i bedzie dobre :tak: ja to robie w tamik malym metalowym kubeczku pewnie ma to z 350 ml i na wieczor proponuje :-D

Czesc dziewczyny!Wlasnie wrocilam od lekarza i babeczka powiedziala,ze mam powtorzyc test za tydzien to pewnie wyjdzie mocna krecha,bo skoro starania zaczely sie ok 3tyg temu to moze to byc nawet dopiero 2tydz. ciazy i dlatego taka slabiutka kreseczka.Dzis rano zrobila drugi tescik i tez taka slaba kreska wyszla,ale przynajmniej wyszla wiec sie ciesze na maxa:tak::-)A juz mi serce stanelo jak zobaczylam,ze sie jedna pokazuje,ale ta druga taka leciutka po prostu:sorry2:
Po badaniach krwi wykazalo,ze mam lekka anemie wiec musze wcinac duzo zieleniny i najlepiej rybe,co kloci sie z moim vege jadlospisem:dry:Ale lekarka stwierdzila,ze narazie nie hcce mi dawac lekow,bo zawsze lepiej naturalnie sie ratowac niz chemia:sorry2:
Och,dzien sie zaczal super,strasznie sie tylko boje o fasolke,bo wiem ile mnie kosztowalo pierwsze poronienie:-(Nie wiem jak ja sie odstresuje przez te pierwsze 3 miesiace,ale jakos bedzie trzeba:sorry2:
Czekam na wiesci o kolejnych fasoleczkach:tak:

reklama
Czesc dziewczyny!Wlasnie wrocilam od lekarza i babeczka powiedziala,ze mam powtorzyc test za tydzien to pewnie wyjdzie mocna krecha,bo skoro starania zaczely sie ok 3tyg temu to moze to byc nawet dopiero 2tydz. ciazy i dlatego taka slabiutka kreseczka.Dzis rano zrobila drugi tescik i tez taka slaba kreska wyszla,ale przynajmniej wyszla wiec sie ciesze na maxa:tak::-)A juz mi serce stanelo jak zobaczylam,ze sie jedna pokazuje,ale ta druga taka leciutka po prostu:sorry2:
Po badaniach krwi wykazalo,ze mam lekka anemie wiec musze wcinac duzo zieleniny i najlepiej rybe,co kloci sie z moim vege jadlospisem:dry:Ale lekarka stwierdzila,ze narazie nie hcce mi dawac lekow,bo zawsze lepiej naturalnie sie ratowac niz chemia:sorry2:
Och,dzien sie zaczal super,strasznie sie tylko boje o fasolke,bo wiem ile mnie kosztowalo pierwsze poronienie:-(Nie wiem jak ja sie odstresuje przez te pierwsze 3 miesiace,ale jakos bedzie trzeba:sorry2:
Czekam na wiesci o kolejnych fasoleczkach:tak:

Kochana, nie wiem czy dobrze zrozumiałam... czy Ty również miałaś drugą kreskę słabiutką na teście?? Napisz prosze bo ja mam tak samo i nie wiem do końca co to oznacza...

Zgodnie z zapowiedzią zrobiłam dziś rano test... a nawet dwa :sorry2: no i na obu wyszła tak samo jak wczoraj - druga kreseczka blada...:confused: w sumie to dzis lub jutro powinnam dostac @ wiec jest jeszcze wczesnie... moze dlatego taka slaba ta kreska:confused:
Genaralnie rano poleciałam tez na badanie krwi... wyniki beda po 18... Trzymajcie kciuki ;-)

Do góry