reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Do logopedy chodził, teraz przez wakacje nie.
Mamy tylko jakieś ćwiczenia sylaby, wyrazy... Tylko R leży, zamiast tego jest L.

Przy otwartej szeroko buzi dotknie językiem za górne ząbki ? jeśli nie,to trzeba ćwiczyć pionizację języka. Natomiast jeśli ma sylaby to gdzieś jeszcze coś deformuje ...pierwsza głoska w połączeniach sylabowych jest właśnie tą korygowaną :) L jest prawidłowe do wyjścia do R ... gorzej jak dzieci mówią jowej zamiast lowel .. wtedy trzeba wytworzyć i utrwalić L by wyjść do R :)

reklama
Od wrześnie na pewno mam w planie zmianę logopedy, już mam namiary, bo dotychczasowa pani nic nie zdziałała przez 3 lata :)

Mój Maks miał problemy z sz, cz, ch, rz, R mówił bez problemów , byłam z nim u logopedy rok temu kiedy miał 3,5 , a pani z oczami na mnie ze On ma jeszcze czas, ja oczywiscie porównywałam Go do Nadii , odpuściłam sobie i powiedziałam ze pójdę we wrześniu do logopedy , a On trzy tygodnie temu zaczął mowić sz, cz , itd teraz ma 5 lat

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mój Maks miał problemy z sz, cz, ch, rz, R mówił bez problemów , byłam z nim u logopedy rok temu kiedy miał 3,5 , a pani z oczami na mnie ze On ma jeszcze czas, ja oczywiscie porównywałam Go do Nadii , odpuściłam sobie i powiedziałam ze pójdę we wrześniu do logopedy , a On trzy tygodnie temu zaczął mowić sz, cz , itd teraz ma 5 lat

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
3,5 roku to faktycznie miał czas :) szereg szumiący jest dosyć trudny ...o Ch - czyli tylne uniesienie masy języka nie wspominając :)

Cześć kobietki. Odebrałam betę która robiłam wczoraj . Któraś zna się na tym? Okres miałam od 2 do 6 lipca . A to wynik bety z wczoraj
1469629585402.jpg

Napisane na SM-T280 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1469629585402.jpg
    1469629585402.jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 258
Rene ciąża :) 4 tydzień wychodzi z bety i z okresu, powtorz bete jutro, jak przyrost będzie ok, to tylko czekac na usg.
A progesteron robiłaś czy nie?

reklama
Do góry