reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Bum za pregne placiłam nie całe 30 zł za 30 tabletek. A femibion nie całe 20 zł i dostałam dodatkowo 7 tabletek gratis, i on jest lepszy od pregna, byłam dzisiaj u gin i on mi powiedział że ten femibion jest dużo lepszy od pregny

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Quwa ja tam płace 5.90 za 30 tabletek haha [emoji23]
Jak się w ciąże zajdzie to się będzie lepsze kupować [emoji12]

JULIA 15.07 - prenatalne [emoji170]
AGNESIS 21.07 - wizyta u ginekologa
EVEEE 22.07 - endokrynolog
EVEEE 22.07 - podglądamy bejbika [emoji171]
KRUCZYCA 26.07 - prenatalne [emoji169]
NATI 27.07 - wizyta u ginekologa
OLECZKA 29.07 - wizyta u ginekologa [emoji170]
EVEEE 02.08 - podglądamy bejbika [emoji172]
KRUCZYCA 02.08 - wizyta u ginekologa [emoji171]
KAROLA 03.08 - podglądamy bejbika [emoji169]

Powiem wam że moja praca magisterska miała związek m.in z suplementacja kobiet w ciąży. Więc czytałam też o tych co się starają. Rzeczywiście sam kwas foliowy w ilości 400 ui dziennie.

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuzkon no to mój gin miał rację , bo on coś tam wspominał , że za dużo witamin to nie zbyt dobrze przed ciąża i właśnie zalecił mi folik sam jest bez witamin [emoji3]
Świeża Pani Magister [emoji16]

Agnesis a ty co myślisz o tym kwasie foliowym ? Tez sie znasz na tym [emoji14]

Edit : idę w wyrko , do jutra ! [emoji8]

Ostatnia edycja:
Bum lekarze w Polsce niby wciąż zalecają kwas foliowy, ale we Francji na przykład już nie. Chodzi o to, że duży odsetek ludzi nie potrafi w organizmie przekształcić kw.foliowego do aktywnej formy, a metylofolian z femibionu już jest formą aktywną.
Ja lykalam kwas foliowy przez pół roku, później pharmaton matruelle, bo kupiłam duże op. jak zaszłam, więc już go wybrałam do końca, teraz femibion natal 1. Jakoś nie chce wciąż łykać tego samego ;)

Ps. Znów mam cały ryj w pryszczach, tragedia! Burza hormonów jak u nastolatki :(

Ostatnia edycja:
Agnesis a próbowałaś pastę cynkową na te pryszcze nałożyć, np. Ja lykam codziennie cynk i nic mi nie wychodzi, a też się z tym mordowałam, ale odkąd lykam cynk albo smaruje maścią lub pastą cynkową to nie mam problemu z cerą

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry .... pochmurny

Kurde ja się zbieram do pracy , a tak mi się nie chce :(!
Bum- super te buty i ciuszki , muszę się wybrać na lumpki już tak dawno nie byłam
Ja też biorę kwas foliowy folik + witaminy z biedronki za 7zł i omga3 z biedronki tez za 7 zł
Mój M będzie powtarzał badania jak przyjdzie @
Miłego dnia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej [emoji4]

Agnesis współczuje pryszczow , mi raz wychodzą raz nie ma , nie wiem od czego to zależy...
Na razie mam spokoj całe szczęście [emoji6]

Nati oj miłej pracy ! [emoji8]

My się zbieramy na zakupy , dziś na obiad P zażyczył sobie pizze , a w lodówce lampka , trzeba jechać uzupełnić , wiec będę potem a pogoda do doopy pada i pada...

reklama
Do góry