reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Ja też szukam wątku dla siebie. Na zwykłych staraczkach, dziewczyny w większości szybko i bezproblemowo zachodzą w ciążę, a u nas jest sporo problemów. Czy "wetereanki" w tym wątku oznacza, że bardzo długo się staracie, czy że są problemy zdrowotne / starania ze wspomaganiem medycznym ?

Generalnie długie starania i problemy z cyklami etc u mnie np pcos. Właśnie jestem po swoim pierwszym poronieniu. Krótko cieszyłam się swoją pierwsza ciaza. Mam 28 lat i nie mam dzieci. Staramy się już 2,5roku

reklama
Weteranką taką ż prawdziwego zdarzenia jestem tutaj Ja [emoji16][emoji41] .... Z 6 lat starań będzie [emoji21]

My staramy się 7 miesięcy o drugiego dzidziusia. Mamy już 2 letnia córeczkę po 6 miesiacach starań. Niestety w tym cyklu też klapa-dziś dostałam okres

Generalnie długie starania i problemy z cyklami etc u mnie np pcos. Właśnie jestem po swoim pierwszym poronieniu. Krótko cieszyłam się swoją pierwsza ciaza. Mam 28 lat i nie mam dzieci. Staramy się już 2,5roku
Czytałam Twoją historię wczoraj. Bardzo mi przykro. Jak już raz doszło do zapłodnienia, to zobaczysz, że znowu się uda. Za Ciebie będę wyjątkowo mocno trzymać kciuki :*

A co jest u was problemem ? Jak wychodzą badania ? Po nicku wnioskuję, że jesteśmy nie tylko imienniczkami, ale i równolatkami :)
Słabe nasienie i za czorta nie ma poprawy.... morfologia kiepska i wnioskuja że wady główki plemników są genetyczne ... Właśnie się zastanawiam czy jest sens podchodzić do kolejnej inseminacji .

To chyba się zaprzyjaźnimy :) U nas morfologia 1 %. Dodatkowo u mnie torbiel na jajniku, podejrenie, że endometrialna, ale od kilku lat jest bez zmian, za wysokie TSH i niskie AMH :( Robiliście jakieś poszerzone badania nasienia ?

To chyba się zaprzyjaźnimy :) U nas morfologia 1 %. Dodatkowo u mnie torbiel na jajniku, podejrenie, że endometrialna, ale od kilku lat jest bez zmian, za wysokie TSH i niskie AMH :( Robiliście jakieś poszerzone badania nasienia ?
Tak ,androlog już rozłożył ręce... Ja tsh też miałam wysokie - wczoraj sprawdzałam i 2,3 -nie jest źle...zwłaszcza że ostatnio odpuściłam wszystko ... A wy jaki plan ?

reklama
Tak ,androlog już rozłożył ręce... Ja tsh też miałam wysokie - wczoraj sprawdzałam i 2,3 -nie jest źle...zwłaszcza że ostatnio odpuściłam wszystko ... A wy jaki plan ?
A bierzesz coś na zbicie tsh? Myśleliście o in vitro ? U nas bez planu. Z tego co się dowiedziałam to przy takiej morfologii + granicznie złym wyniku chromatyny jaki nam wyszedł, zostaje in vitro, ale to jakaś abstrakcja dla nas. Jesteśmy na początku drogi, mój partner jakoś jest przekonany, że będzie ok, ale ja wiem, że sprawa jest bardzo poważna :(

Do góry