reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Hejka

Witam się i ja:-) dopiero wróciłam od rodziców, moja mama Barbara, więc obiadek imieninowy był.

Mój biedny chłop nieźle popłynął i śpi. Całe szczęście, że mu alkohol w nogi nie wchodzi tylko w mowę he he. Przynajmniej samodzielnie do mieszkania wszedł.

Bum jakbym ja wszystkie swoje testy zebrała to pewnie z pół reklamówki by było he he.

Karola śliczny syneczek! uwielbiam takie pulchniutkie noworodki:-) Na bolące brodawki mojej siostrze pomagała maść Maltan ( chyba nawet nie trzeba jej zmywać przed karmieniem, ale musiałabyś doczytać) ewentualnie swoim mlekiem możesz lekko posmarować. No i klucz to prawidłowe przystawienie do piersi. Jak mały dobrze złapie, to nie powinno boleć. I jest coś takiego jak muszle laktacyjne. między karmieniami można je nosić i wtedy brodawki nie są podrażniane przez biustonosz.

reklama
Bum a ja dziś 28dc ....właśnie dotarło do mnie ze w tym tygodniu @ przyjdzie i idę do szpitala na laparoskopie . chce to ogarnąć jeszcze w tym roku

Ja jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam,a potem jeszcze chwilę ..
I każdą następną też zaczekam..
[emoji188][emoji179][emoji188][emoji223][emoji516][emoji254]...

Anulka będzie dobrze:-) u nas po laparoskopii dziewczyny nawet w 2 dobie mogą iść do domku. A wiesz już jakie plany mają być w trakcie zabiegu? to taka zwiadowcza będzie tylko czy z drożnością?

Nie wiem ... Tego śluzu ciągle dużooo , ale wiem , ze ciąży nie ma zapewne ..
Niechce mieć cyklu dłuższego niż 40dni.
A to dziś zanalazlam po szafkach [emoji23]
1480868715-1d1mld.jpeg

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Niezły arsenał ;) ok gdyby zebrać wszystkie swoje testy ovu i hcg to byłaby pokaźna kolekcja ;) a czemu myślisz ze nie ma ciąży zapewne?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bum a ja dziś 28dc ....właśnie dotarło do mnie ze w tym tygodniu @ przyjdzie i idę do szpitala na laparoskopie . chce to ogarnąć jeszcze w tym roku

Ja miałam laparoskopie z drożnością robioną po ponad dwoch latach bezowocnych staran. Dzis wiem ze im szybciej tym lepiej. Wyszło mi że lewy jajowód mam pozapychany. Usunęli zrosty w trakcie laparo. W ciąże zaszłam po 15 miesiącach od laparo.
Mam podejrzenia ze ten lewy jajowod mam ciągle niesprawny. Bo w ciaze z corka zaszłam gdy owulacja była z prawego jajnika, potwierdzona monitoringiem.
Teraz tez owulacje mam zawszez lewego jajnika i nie moge zaskoczyć.
W tym cyklu miał chyba z prawego bo czułam oba jajniki mocno, więc miałam większe nadzieje, ale chyba nic z tego. [emoji17]

"Wszyscy, wbrew wszelkiemu prawdopodobieństwu, liczymy na to, że zdarzy się coś niemożliwego."

Mania niestety podobno tak jest, że jeśli usuwano zrosty z jajowodu to po ok. 3-6 miesiącach one się znowu robią:-(
Dlatego właśnie czuje że przyjdzie mi długo czekać aż trafie na owulacje z prawego jajnika [emoji17]

"Wszyscy, wbrew wszelkiemu prawdopodobieństwu, liczymy na to, że zdarzy się coś niemożliwego."

No zobaczymy co mi tam wyjdzie ... najgorzej ze każą mi się zgłosić podczas @

Anula a czemu? Może jakieś badania hormonalne chcą zrobić i dlatego sam początek cyklu. U nas zawsze takie zabiegi się robi do 10-12 dnia cyklu, żeby na 100% ciążę wykluczyć i żeby jednocześnie było po miesiączce.

Mania a może koenzym q10 albo Inofem lub ovarin uaktywniłby prawy jajnik? ja z prawego też rzadko miałam owulacje. Nawet na usg był zawsze malutki albo wcale go znaleźć nie można było.

reklama
Do góry