reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Agnesis ja się modlę żeby te zastrzyki i antybiotyk pomogło bo już mam dosyć słuchania od dwóch tygodni że on tak cierpi, a jak my chore to kurna my nic nie mówimy i jakoś żyjemy, a oni to już prawie umierają [emoji16]

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam jeszcze raz:) ma 30 lat i staramy się o dzidziusia dopiero 2 miesiąc, ale szczerze mówiąc miałam nadzieję, że może uda się za pierwszym. To by była pierwsza ciąża więc wszystko jest nowe. Mam nieregularne cykle dlatego muszę się obserwować....zaczęłam niedawno nową pracę i mam dużo stresu i widać to w moim cyklu...jestem w 21 dniu a jeszcze nie zaobserwowałam płodnego śluzu...mam nadzieję, że nie będzie to cykl bezowulacyjny...

bananka a chodzisz do ginekologa , wspomagasz się czymś na te nieregularne cykle ?
Czasami śluz płodny jest w środku i nie wydobywa się zawsze na wierzch [emoji6]
A ile dniowe mialas ostatnie cykle?

wff2krhmvaem9yip.png

byłam u ginekologa w lutym bo miałam cykl 60 dniowy. Miałam badania hormonów i glukozy. Miałam nieznacznie mniej luteotropiny (1,68 faza folikularna) i za mało globuliny wiążącej hormony płciowe SHBG (18,1) poza tym podwyższony cukier. Doktor powiedziała, że to przez nadwagę i jak schudnę to powinno się samo uregulować. Od tamtego czasu schudłam 5 kg i mam cukier w normie, ale muszę się pilnować z tym co jem. Nie robiłam powtórnych badań, ale od tamtego czasu nie miałam problemów z okresem. Ostatni cykl 29 dni choć moja norma to między 30 a 40 dlatego wydaje mi się, że to przez stres wszystko, ale pewności nie mam...

bananka kup sobie inofem , duzo dziewczyn go chwali w tym ja [emoji4] jest to suplement diety , ale bardzo wpływa na gospodarkę hormonalną , ja też mam nieregularne a przy braniu jest lepiej + schudlam w 2 miesiace nic nie robiąc 4 kg ...
Trzeba się obserwować , a jak coś mieć pod ręka testy owulacyjne [emoji6]

wff2krhmvaem9yip.png

robiłam w tym miesiącu testy owulacyjne i nic nie wykazały. Zazwyczaj nie mam problemu z rozpoznaniem śluzu płodnego bo mam go dużo a tym razem nic nie widzę. Ten inofem jest bez recepty? nie trzeba tego konsultować z lekarzem? Ja bym chciała jeszcze trochę schudnąć bo mam 15kg nadwagi, ale słyszałam, że nie powinno się odchudzać przed ciążą...co o tym myślicie? Ja się nie głodzę. Jem tylko trochę mniej i zdrowiej choć czasem mam napad na słodycze, ale zaraz wracam na zdrowe tory.

bananka tak jest bez recepty , ponieważ to suplement diety .
Raczej nie trzeba , choć ja jak byłam na wizycie powiedziałam [emoji4] w ulotce jest , ze powinno sie brac 1 saszetke dziennie , niby leczniczo bierze sie 2 i tak robię [emoji6]
Od odchudzaniu przed ciąża nie słyszałam , ale chyba można oczywiście zdrowa dieta i lekkie ćwiczenia [emoji5]

wff2krhmvaem9yip.png

Dzięki za radę. Spróbuję dzisiaj kupić ten inofem. Jak nie zajde w tym cyklu to może pójde jeszcze raz na te badania i skontroluję te hormony tylko ginekolog drogi i trochę mnie to powstrzymuje

reklama
Do góry