reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Agnesis ja się modlę żeby te zastrzyki i antybiotyk pomogło bo już mam dosyć słuchania od dwóch tygodni że on tak cierpi, a jak my chore to kurna my nic nie mówimy i jakoś żyjemy, a oni to już prawie umierają [emoji16]

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam jeszcze raz:) ma 30 lat i staramy się o dzidziusia dopiero 2 miesiąc, ale szczerze mówiąc miałam nadzieję, że może uda się za pierwszym. To by była pierwsza ciąża więc wszystko jest nowe. Mam nieregularne cykle dlatego muszę się obserwować....zaczęłam niedawno nową pracę i mam dużo stresu i widać to w moim cyklu...jestem w 21 dniu a jeszcze nie zaobserwowałam płodnego śluzu...mam nadzieję, że nie będzie to cykl bezowulacyjny...

bananka a chodzisz do ginekologa , wspomagasz się czymś na te nieregularne cykle ?
Czasami śluz płodny jest w środku i nie wydobywa się zawsze na wierzch [emoji6]
A ile dniowe mialas ostatnie cykle?

wff2krhmvaem9yip.png

byłam u ginekologa w lutym bo miałam cykl 60 dniowy. Miałam badania hormonów i glukozy. Miałam nieznacznie mniej luteotropiny (1,68 faza folikularna) i za mało globuliny wiążącej hormony płciowe SHBG (18,1) poza tym podwyższony cukier. Doktor powiedziała, że to przez nadwagę i jak schudnę to powinno się samo uregulować. Od tamtego czasu schudłam 5 kg i mam cukier w normie, ale muszę się pilnować z tym co jem. Nie robiłam powtórnych badań, ale od tamtego czasu nie miałam problemów z okresem. Ostatni cykl 29 dni choć moja norma to między 30 a 40 dlatego wydaje mi się, że to przez stres wszystko, ale pewności nie mam...

bananka kup sobie inofem , duzo dziewczyn go chwali w tym ja [emoji4] jest to suplement diety , ale bardzo wpływa na gospodarkę hormonalną , ja też mam nieregularne a przy braniu jest lepiej + schudlam w 2 miesiace nic nie robiąc 4 kg ...
Trzeba się obserwować , a jak coś mieć pod ręka testy owulacyjne [emoji6]

wff2krhmvaem9yip.png

robiłam w tym miesiącu testy owulacyjne i nic nie wykazały. Zazwyczaj nie mam problemu z rozpoznaniem śluzu płodnego bo mam go dużo a tym razem nic nie widzę. Ten inofem jest bez recepty? nie trzeba tego konsultować z lekarzem? Ja bym chciała jeszcze trochę schudnąć bo mam 15kg nadwagi, ale słyszałam, że nie powinno się odchudzać przed ciążą...co o tym myślicie? Ja się nie głodzę. Jem tylko trochę mniej i zdrowiej choć czasem mam napad na słodycze, ale zaraz wracam na zdrowe tory.

bananka tak jest bez recepty , ponieważ to suplement diety .
Raczej nie trzeba , choć ja jak byłam na wizycie powiedziałam [emoji4] w ulotce jest , ze powinno sie brac 1 saszetke dziennie , niby leczniczo bierze sie 2 i tak robię [emoji6]
Od odchudzaniu przed ciąża nie słyszałam , ale chyba można oczywiście zdrowa dieta i lekkie ćwiczenia [emoji5]

wff2krhmvaem9yip.png

Dzięki za radę. Spróbuję dzisiaj kupić ten inofem. Jak nie zajde w tym cyklu to może pójde jeszcze raz na te badania i skontroluję te hormony tylko ginekolog drogi i trochę mnie to powstrzymuje

reklama
Do góry