To mniej więcej taki jak mój tylko że ja mam 22dc Plamienie ustaje, dziś to bardziej brudzenie na brązowo.Dziewczyny dalam rade , ale nie na apce
reklama
Patrycja_89
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny tyle na produkowałyście w dwa dni że nie jestem w stanie tego wszystko ogarnąć.
A my po weselu było super, tylko zespół jakiś dretwy, dobrze że było piwo bezalkoholowe bo inaczej bym zwariowała cała noc przy coli siedzieć [emoji4]
Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom
A my po weselu było super, tylko zespół jakiś dretwy, dobrze że było piwo bezalkoholowe bo inaczej bym zwariowała cała noc przy coli siedzieć [emoji4]
Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom
Artemida90
Hej dziewczyny już po wizycie ginekologa. Przepraszam Was, że się nie odzywałam. Czytałam, śledziłam co piszecie, ale nie miałam natchnienia pisać. Chciałam jakoś się oderwać od tego...
Dzisiaj miałam usg - oczywiście nie powiedziało mi nic co bym nie wiedziała - jajniki z wieloma pęcherzykami (ok 8 na każdym) czyli PCO nie odpuszcza nawet po Inofemie.
Wyniki krwi
TSH 4.7 mU/l (norma 0.40 - 4.0)
Cortisol 232 nmol/l
LH 12 U/l
FSH 6.3 U/l
Oestradiol 0.13 nmol/l
Progesteron 1.8 nmol/l
Prolactine 270 mU/l (norma 102 - 496)
Skierowała mnie do rodzinnego gdzie mam zacząć leczenie w kierunku niedoczynności tarczycy bo TSH zawyżone i może mieć wpływ przy staraniu. Czyli wszystkie te odczynniki ft4 itd
Druga sprawa to dostałam Clostilbegyt (także dołączam do Bum i dżoł) dawkowanie od 3 - 7 dc 1x 1tabletka,
od 12 do 14dc staranka i na koniec 16 - 25 dc duphaston - progesteron też niezadawalający.
Jeśli chodzi o endometrium to chyba nie jest najgorsze oby wszystko było dobrze po Clo i się coś zagnieździ....
Oczywiście dieta dla kobiet z PCO, Niedoczynnością tarczycy i dieta o niskim indeksie glikemicznym....
Na koniec powiedziała że daje nam 3 miesiące i będę chodzić zafasolkowana
Dzisiaj miałam usg - oczywiście nie powiedziało mi nic co bym nie wiedziała - jajniki z wieloma pęcherzykami (ok 8 na każdym) czyli PCO nie odpuszcza nawet po Inofemie.
Wyniki krwi
Cortisol 232 nmol/l
LH 12 U/l
FSH 6.3 U/l
Oestradiol 0.13 nmol/l
Progesteron 1.8 nmol/l
Skierowała mnie do rodzinnego gdzie mam zacząć leczenie w kierunku niedoczynności tarczycy bo TSH zawyżone i może mieć wpływ przy staraniu. Czyli wszystkie te odczynniki ft4 itd
Druga sprawa to dostałam Clostilbegyt (także dołączam do Bum i dżoł) dawkowanie od 3 - 7 dc 1x 1tabletka,
od 12 do 14dc staranka i na koniec 16 - 25 dc duphaston - progesteron też niezadawalający.
Jeśli chodzi o endometrium to chyba nie jest najgorsze oby wszystko było dobrze po Clo i się coś zagnieździ....
Oczywiście dieta dla kobiet z PCO, Niedoczynnością tarczycy i dieta o niskim indeksie glikemicznym....
No to w sumie dobre wieści, wiesz na czym stoisz, masz plan działania i nadziejęHej dziewczyny już po wizycie ginekologa. Przepraszam Was, że się nie odzywałam. Czytałam, śledziłam co piszecie, ale nie miałam natchnienia pisać. Chciałam jakoś się oderwać od tego...
Wyniki krwi
Cortisol 232 nmol/l
LH 12 U/l
FSH 6.3 U/l
Oestradiol 0.13 nmol/l
Progesteron 1.8 nmol/l
Patunia super , ze sie podobalo [emoji4]
Artemida kurcze przy tobie to ja konska dawke będę miała [emoji33]
Tsh troszkę za wysokie , kurcze oby ladnie szybko spadlo dla tych co w xiaze chca zajsc to chyba najlepszy kolo 1.5 ...
ARTEMIDA 18.09 - wizyta u ginekologa
AGNESIS 22.09 - wizyta u ginekologa
Tsh troszkę za wysokie , kurcze oby ladnie szybko spadlo dla tych co w xiaze chca zajsc to chyba najlepszy kolo 1.5 ...
Artemida90
Patunia super , ze sie podobalo [emoji4]
No na razie zaczęła od tej dawki, za miesiąc jade na kolejny monit w dniach płodnych i się okaże czy w przyszłym cyklu mi zwiększy - bo może się okazać że nic nie ma - a jesli chodzi o PCO to za wysoka dawka CLO to jeszcze gorszy efekt...
A jeśli chodzi o te TSH to faktycznie kazała mi się od razu za nie wziąć ale już na ubezpiezenie bo dodatkowo trzeba jeszcze te odczynniki sprawdzić i wdrożyć leki, żeby obniżyć.
Masakra mam głowę pełną informacji....
reklama
anula88
MAMY SIEBIE :0)
Artemida faktycznie Tsh wysokie no i ja jestem tego świetnym przykładem ,ze dziadostwo szkodzi i blokuje ... gnaj do endokrynologa coby euhoryx przepisał ... ja biorę dawkę 75 i czuje się odrazu lepiej .... choć mam znajomą która niedługo rodzi ,od lat walczy z niedoczynnoscia i zaszła w ciążę przy tsh 12