reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
A zreszta mam gdzies te testy, ochu...jec idzie hehhe
Ide ogarnac kuchnie i ide sie zdrzemnac,mialam ciezki tydzien i kolejnych ciezki przede mna
Do potem jak cos...

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Caen nie musi minąć rok , jak trafisz na fajnego lekarza to może cos pomoze [emoji5]

wff2krhmvaem9yip.png

ARTEMIDA 18.09 - wizyta u ginekologa
AGNESIS 22.09 - wizyta u ginekologa

Cześć dziewczyny tyle na produkowałyście w dwa dni że nie jestem w stanie tego wszystko ogarnąć.
A my po weselu było super, tylko zespół jakiś dretwy, dobrze że było piwo bezalkoholowe bo inaczej bym zwariowała cała noc przy coli siedzieć [emoji4]

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny już po wizycie ginekologa. Przepraszam Was, że się nie odzywałam. Czytałam, śledziłam co piszecie, ale nie miałam natchnienia pisać. Chciałam jakoś się oderwać od tego...

Dzisiaj miałam usg - oczywiście nie powiedziało mi nic co bym nie wiedziała - jajniki z wieloma pęcherzykami (ok 8 na każdym) czyli PCO nie odpuszcza nawet po Inofemie.

Wyniki krwi
TSH 4.7 mU/l (norma 0.40 - 4.0)
Cortisol 232 nmol/l
LH 12 U/l
FSH 6.3 U/l
Oestradiol 0.13 nmol/l
Progesteron 1.8 nmol/l
Prolactine 270 mU/l (norma 102 - 496)

Skierowała mnie do rodzinnego gdzie mam zacząć leczenie w kierunku niedoczynności tarczycy bo TSH zawyżone i może mieć wpływ przy staraniu. Czyli wszystkie te odczynniki ft4 itd

Druga sprawa to dostałam Clostilbegyt (także dołączam do Bum i dżoł) dawkowanie od 3 - 7 dc 1x 1tabletka,
od 12 do 14dc staranka i na koniec 16 - 25 dc duphaston - progesteron też niezadawalający.

Jeśli chodzi o endometrium to chyba nie jest najgorsze :) oby wszystko było dobrze po Clo i się coś zagnieździ....

Oczywiście dieta dla kobiet z PCO, Niedoczynnością tarczycy i dieta o niskim indeksie glikemicznym....

Na koniec powiedziała że daje nam 3 miesiące i będę chodzić zafasolkowana :) :cool2::cool2::cool2:

Hej dziewczyny już po wizycie ginekologa. Przepraszam Was, że się nie odzywałam. Czytałam, śledziłam co piszecie, ale nie miałam natchnienia pisać. Chciałam jakoś się oderwać od tego...

Dzisiaj miałam usg - oczywiście nie powiedziało mi nic co bym nie wiedziała - jajniki z wieloma pęcherzykami (ok 8 na każdym) czyli PCO nie odpuszcza nawet po Inofemie.

Wyniki krwi
TSH 4.7 mU/l (norma 0.40 - 4.0)
Cortisol 232 nmol/l
LH 12 U/l
FSH 6.3 U/l
Oestradiol 0.13 nmol/l
Progesteron 1.8 nmol/l
Prolactine 270 mU/l (norma 102 - 496)

Skierowała mnie do rodzinnego gdzie mam zacząć leczenie w kierunku niedoczynności tarczycy bo TSH zawyżone i może mieć wpływ przy staraniu. Czyli wszystkie te odczynniki ft4 itd

Druga sprawa to dostałam Clostilbegyt (także dołączam do Bum i dżoł) dawkowanie od 3 - 7 dc 1x 1tabletka,
od 12 do 14dc staranka i na koniec 16 - 25 dc duphaston - progesteron też niezadawalający.

Jeśli chodzi o endometrium to chyba nie jest najgorsze :) oby wszystko było dobrze po Clo i się coś zagnieździ....

Oczywiście dieta dla kobiet z PCO, Niedoczynnością tarczycy i dieta o niskim indeksie glikemicznym....

Na koniec powiedziała że daje nam 3 miesiące i będę chodzić zafasolkowana :) :cool2::cool2::cool2:
No to w sumie dobre wieści, wiesz na czym stoisz, masz plan działania i nadzieję ;)

Patunia super , ze sie podobalo [emoji4]

Artemida kurcze przy tobie to ja konska dawke będę miała [emoji33]
Tsh troszkę za wysokie , kurcze oby ladnie szybko spadlo dla tych co w xiaze chca zajsc to chyba najlepszy kolo 1.5 ...

wff2krhmvaem9yip.png

Patunia super , ze sie podobalo [emoji4]

Artemida kurcze przy tobie to ja konska dawke będę miała [emoji33]
Tsh troszkę za wysokie , kurcze oby ladnie szybko spadlo dla tych co w xiaze chca zajsc to chyba najlepszy kolo 1.5 ...

wff2krhmvaem9yip.png

No na razie zaczęła od tej dawki, za miesiąc jade na kolejny monit w dniach płodnych i się okaże czy w przyszłym cyklu mi zwiększy - bo może się okazać że nic nie ma - a jesli chodzi o PCO to za wysoka dawka CLO to jeszcze gorszy efekt...

A jeśli chodzi o te TSH to faktycznie kazała mi się od razu za nie wziąć ale już na ubezpiezenie bo dodatkowo trzeba jeszcze te odczynniki sprawdzić i wdrożyć leki, żeby obniżyć.

Masakra mam głowę pełną informacji....

reklama
Artemida faktycznie Tsh wysokie no i ja jestem tego świetnym przykładem ,ze dziadostwo szkodzi i blokuje ... gnaj do endokrynologa coby euhoryx przepisał ... ja biorę dawkę 75 i czuje się odrazu lepiej .... choć mam znajomą która niedługo rodzi ,od lat walczy z niedoczynnoscia i zaszła w ciążę przy tsh 12

Do góry