reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

Witam dziewczynki, jestem tu nowa :) Zarówno na forum jak i w ogóle w temacie ciąży, bo będziemy zaczynać staranka dopiero w tym miesiącu :) Niby nic, ot taka "mała" decyzja życiowa ale już powoli zmienia mi się spojrzenie na swiat i na przyszłość :) Pozdrawiam wszystkie staraczki i tegoroczne mamuśki! 2015 będzie należał do nas! :)

reklama
Dziewczynki, czy przed rozpoczęciem starań robiłyscie sobie badanie na poziom progesteronu? Pytam, bo moja lekarka zleciła mi mnóstwo badań, w tym TSH, USG, różyczka, kriwnki białe, czerwone itd. ale właśnie nie wysłała mnie na progesteron. A teraz jak tak siedzę i czytam to ten hormon wydaje się jednym z kluczowych przy zajściu w ciążę. Jakie w ogóle Wam gin zlecił badania?

Ja dziewczyny testuje jutro. Dzis mnie cos kluje jajnikwiec wole poczekac zeby testow nie marnowac ;)

Ja nie robiłam badań.
Koleżankę jak kul jajnika to w ciąży byłaB-)
A ja dziś test owu

Załączniki

• 1423824492946.jpg
    1423824492946.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 25
No ja to stary pierwiastek jestem więc pewnie stąd ta chęc zbadania wszystkiego co się da zanim się za to wezmę, pewnie jakbym była młodsza to leciałabym na żywioł i nie rozmyślała :) Myślę, że ja samo będzie jak będę już miała o dziecko, młodsze mamy chyba mają większy luz :)

Casiah zawsze mozesz poprosic w laboratorium o progesteron kilka zl doplacisz ale bedziesz miala spokoj :) ja w luxmedzie mam taki pakiet badan dla kobiet w ciazy, fakt ze troszke kosztuje ale chyba sie skusze na niego bo tak czy inaczej badania trzeba będzie robic a tak bede miec wszystko co trzeba i lekarz bedzie mial wszystko jak na tacy ;)

reklama
No masz rację, jeśli to można bez skierowania zrobić to chyba też się skuszę :) U mnie to troche skomplikowana sprawa, bo mieszkam za granicą i chwilowo nie pracuję więc nie mam ubezpieczenia zdrowotnego ani też jakiegos ulubionego gina, bo swojego mam w Polsce i raz do roku ją odwiedzam jak jestem. Akurat przed Świętami byłam i wlasnie sama mi skomponowała taki "pakiet" o ktorym mówisz. Polecam Ci, będziesz miała spokój! Nie jest on tani, ja byłam w prywatnej klinice to chcieli ode mnie 360 zl!!:szok: Ale wycfaniłam się i poszałm do państwówki prywatnie i zaplaciłam 180, czyli połowe mniej :) (w tym sama ferrytyna kosztowala 60zl).

Do góry