reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Witam dziewczynki, jestem tu nowa :) Zarówno na forum jak i w ogóle w temacie ciąży, bo będziemy zaczynać staranka dopiero w tym miesiącu :) Niby nic, ot taka "mała" decyzja życiowa ale już powoli zmienia mi się spojrzenie na swiat i na przyszłość :) Pozdrawiam wszystkie staraczki i tegoroczne mamuśki! 2015 będzie należał do nas! :)

reklama
Dziewczynki, czy przed rozpoczęciem starań robiłyscie sobie badanie na poziom progesteronu? Pytam, bo moja lekarka zleciła mi mnóstwo badań, w tym TSH, USG, różyczka, kriwnki białe, czerwone itd. ale właśnie nie wysłała mnie na progesteron. A teraz jak tak siedzę i czytam to ten hormon wydaje się jednym z kluczowych przy zajściu w ciążę. Jakie w ogóle Wam gin zlecił badania?

Ja dziewczyny testuje jutro. Dzis mnie cos kluje jajnikwiec wole poczekac zeby testow nie marnowac ;)

Ja nie robiłam badań.
Koleżankę jak kul jajnika to w ciąży byłaB-)
A ja dziś test owu

Załączniki

• 1423824492946.jpg
    1423824492946.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 33
No ja to stary pierwiastek jestem więc pewnie stąd ta chęc zbadania wszystkiego co się da zanim się za to wezmę, pewnie jakbym była młodsza to leciałabym na żywioł i nie rozmyślała :) Myślę, że ja samo będzie jak będę już miała o dziecko, młodsze mamy chyba mają większy luz :)

Casiah zawsze mozesz poprosic w laboratorium o progesteron kilka zl doplacisz ale bedziesz miala spokoj :) ja w luxmedzie mam taki pakiet badan dla kobiet w ciazy, fakt ze troszke kosztuje ale chyba sie skusze na niego bo tak czy inaczej badania trzeba będzie robic a tak bede miec wszystko co trzeba i lekarz bedzie mial wszystko jak na tacy ;)

reklama
No masz rację, jeśli to można bez skierowania zrobić to chyba też się skuszę :) U mnie to troche skomplikowana sprawa, bo mieszkam za granicą i chwilowo nie pracuję więc nie mam ubezpieczenia zdrowotnego ani też jakiegos ulubionego gina, bo swojego mam w Polsce i raz do roku ją odwiedzam jak jestem. Akurat przed Świętami byłam i wlasnie sama mi skomponowała taki "pakiet" o ktorym mówisz. Polecam Ci, będziesz miała spokój! Nie jest on tani, ja byłam w prywatnej klinice to chcieli ode mnie 360 zl!!:szok: Ale wycfaniłam się i poszałm do państwówki prywatnie i zaplaciłam 180, czyli połowe mniej :) (w tym sama ferrytyna kosztowala 60zl).

Do góry