reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

To prawda Luxi, że zleciało migusiem :D I zgadzam się z Magdą, że Tobie tak samo szybko minie ;)

Madziolina a moja ginka mi w ogóle nie chce mierzyć małego na żadnej wizycie :/ Za tydzień idę na ktg, to od razu ją poproszę o pomiary. No 3200 g na tym etapie to już ładnie :) Jak teraz maleństwo ma przybierać do porodu 150 g tygodniowo, to może 4000 g nie przekroczy? :) Moja dzidzia starsza o kilka dni, termin z om na 27.07, a z usg w 12 tyg. 23.07. Czekam więc "cierpliwie" ;)

Ach, ta pogoda nas rozpieszcza ;)
u nas tez duszno, u mnie sie termin zrobil znow na Swieta, i ciekawe co mi okulista za jakis czas powie czy moge sn czy musze miec sn

reklama
Luxi piękne zdjęcie :) Wam szybko leci a mi się dluzy ;) u mnie dopiero i aż 9 tydzień. Maleństwo coraz bezpieczniejsze u mnie :) od tygodnia zaczęły się mdlosci. Zauważyłam że źle znosimy temperatury ponad 30 stopni. Jak jest 25-28 jest spoko da się coś zrobić w domu. Przychodzi 30 stopni i zaraz wymioty, zawroty głowy, duszności, mroczki przed oczami,lekkie omdlenia. Póki K niema w domu za dużo nie robie bo juz kilka razy zrobiło się nieciekawie gdy byłam sama w domu.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Luxi piękne zdjęcie :) Wam szybko leci a mi się dluzy ;) u mnie dopiero i aż 9 tydzień. Maleństwo coraz bezpieczniejsze u mnie :) od tygodnia zaczęły się mdlosci. Zauważyłam że źle znosimy temperatury ponad 30 stopni. Jak jest 25-28 jest spoko da się coś zrobić w domu. Przychodzi 30 stopni i zaraz wymioty, zawroty głowy, duszności, mroczki przed oczami,lekkie omdlenia. Póki K niema w domu za dużo nie robie bo juz kilka razy zrobiło się nieciekawie gdy byłam sama w domu.

Gosiu a mowilam, ze przyjda dolegliwosci, tylko prosze Cie bardzo, ale to bardzo uwazaj na siebie, mi sie zacznie w sobote 16 tydzien i tez zle znosze upaly i w zeszlym tygodniu gdyby nie klient to bym lezala jak dluga a zaznacze, ze mam klime w pracy

Luxi uważam jak mogę bo ciśnienie tez mam niziutkie i dopiero w ciazy mi to zaczelo przeszkadzac. Robie tylko to co muszę. K w zupełności się zgadza i nic nie mówi jak nie było cały tydzień obiadu bo lezalam jak detka przez te upały. Sam przychodził i nam coś robił jesc. Rano zostawia śniadanie bo czasem ustac nie mogę a jak nie zjem to jest jeszcze gorzej. Już nie raz odmowilam załatwienia czegoś, wizyty u teściów czy jakiś odwiedzin u nas. Teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi i powiedzialam ze nikt mi nie będzie życia ustawial bo juz były fochy że na dzień ojca nie przyjechałam do teściów na działkę. Takie to święto że łoj ;) nie mialam zamiaru siedzieć w duchocie i dymie z grilla a im 10 osób to mało jak przylazlo. Luxi Ty też uwazaj :) i wszystkie dziewczyny, bo podobno końcówka ciazy w upały tez jest tragiczna

Luxi uważam jak mogę bo ciśnienie tez mam niziutkie i dopiero w ciazy mi to zaczelo przeszkadzac. Robie tylko to co muszę. K w zupełności się zgadza i nic nie mówi jak nie było cały tydzień obiadu bo lezalam jak detka przez te upały. Sam przychodził i nam coś robił jesc. Rano zostawia śniadanie bo czasem ustac nie mogę a jak nie zjem to jest jeszcze gorzej. Już nie raz odmowilam załatwienia czegoś, wizyty u teściów czy jakiś odwiedzin u nas. Teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi i powiedzialam ze nikt mi nie będzie życia ustawial bo juz były fochy że na dzień ojca nie przyjechałam do teściów na działkę. Takie to święto że łoj ;) nie mialam zamiaru siedzieć w duchocie i dymie z grilla a im 10 osób to mało jak przylazlo. Luxi Ty też uwazaj :) i wszystkie dziewczyny, bo podobno końcówka ciazy w upały tez jest tragiczna

ja w pracy na poczatku bardzo powolna bylam, bardzo ostrozna, a teraz juz widze, ze jest lzej, ze lepiej sie czuje, choc sa te mdlosci :) ale te upaly mnie dobiaja, nie przejmuj sie komentarzami, bo ja tez czesto gdzies nie pojechalam jak bardzo zle sie czulam

Ja tez wczoraj kibicowalam z zapartym tchem :) I w dodatku bylo mi bardzo milo bo wszyscy chorwaci w barze byli tez calym sercem za Polska :) Niestety nie udalo sie :( Ale i tak pieknie grali, w takim stylu to az milo odejsc z mistrzostw [emoji173]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ojoj ale tu sie dzieje ☺ sylwia && za szybkie i szczęśliwe rozwiazanie.
Madzia i Adika... Ktora nastepna ? :)
Gosia i Lux zle sampoczucie niedlugo minie, bedzir chwila przerwy i "uroki" 3 trymestru
Maly juz 8 miesiecy (czas zdecydowanie za szybko leci) raczkuje,siada, wspina sie wszedzie, otwiera szafki.... Zabkuje (ma juz 7) i ma zapalenie górnych dróg oddecjowych :( a ja od wtorku do pracy ide.... To tak w skrócie pozdrawiam

reklama
Ojoj ale tu sie dzieje ☺ sylwia && za szybkie i szczęśliwe rozwiazanie.
Madzia i Adika... Ktora nastepna ? :)
Gosia i Lux zle sampoczucie niedlugo minie, bedzir chwila przerwy i "uroki" 3 trymestru
Maly juz 8 miesiecy (czas zdecydowanie za szybko leci) raczkuje,siada, wspina sie wszedzie, otwiera szafki.... Zabkuje (ma juz 7) i ma zapalenie górnych dróg oddecjowych :( a ja od wtorku do pracy ide.... To tak w skrócie pozdrawiam
juz 7 zabkow? szybko poszlo! z kim dziecko zostawiasz?

Do góry