reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

To prawda Luxi, że zleciało migusiem :D I zgadzam się z Magdą, że Tobie tak samo szybko minie ;)

Madziolina a moja ginka mi w ogóle nie chce mierzyć małego na żadnej wizycie :/ Za tydzień idę na ktg, to od razu ją poproszę o pomiary. No 3200 g na tym etapie to już ładnie :) Jak teraz maleństwo ma przybierać do porodu 150 g tygodniowo, to może 4000 g nie przekroczy? :) Moja dzidzia starsza o kilka dni, termin z om na 27.07, a z usg w 12 tyg. 23.07. Czekam więc "cierpliwie" ;)

Ach, ta pogoda nas rozpieszcza ;)
u nas tez duszno, u mnie sie termin zrobil znow na Swieta, i ciekawe co mi okulista za jakis czas powie czy moge sn czy musze miec sn

reklama
Luxi piękne zdjęcie :) Wam szybko leci a mi się dluzy ;) u mnie dopiero i aż 9 tydzień. Maleństwo coraz bezpieczniejsze u mnie :) od tygodnia zaczęły się mdlosci. Zauważyłam że źle znosimy temperatury ponad 30 stopni. Jak jest 25-28 jest spoko da się coś zrobić w domu. Przychodzi 30 stopni i zaraz wymioty, zawroty głowy, duszności, mroczki przed oczami,lekkie omdlenia. Póki K niema w domu za dużo nie robie bo juz kilka razy zrobiło się nieciekawie gdy byłam sama w domu.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Luxi piękne zdjęcie :) Wam szybko leci a mi się dluzy ;) u mnie dopiero i aż 9 tydzień. Maleństwo coraz bezpieczniejsze u mnie :) od tygodnia zaczęły się mdlosci. Zauważyłam że źle znosimy temperatury ponad 30 stopni. Jak jest 25-28 jest spoko da się coś zrobić w domu. Przychodzi 30 stopni i zaraz wymioty, zawroty głowy, duszności, mroczki przed oczami,lekkie omdlenia. Póki K niema w domu za dużo nie robie bo juz kilka razy zrobiło się nieciekawie gdy byłam sama w domu.

Gosiu a mowilam, ze przyjda dolegliwosci, tylko prosze Cie bardzo, ale to bardzo uwazaj na siebie, mi sie zacznie w sobote 16 tydzien i tez zle znosze upaly i w zeszlym tygodniu gdyby nie klient to bym lezala jak dluga a zaznacze, ze mam klime w pracy

Luxi uważam jak mogę bo ciśnienie tez mam niziutkie i dopiero w ciazy mi to zaczelo przeszkadzac. Robie tylko to co muszę. K w zupełności się zgadza i nic nie mówi jak nie było cały tydzień obiadu bo lezalam jak detka przez te upały. Sam przychodził i nam coś robił jesc. Rano zostawia śniadanie bo czasem ustac nie mogę a jak nie zjem to jest jeszcze gorzej. Już nie raz odmowilam załatwienia czegoś, wizyty u teściów czy jakiś odwiedzin u nas. Teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi i powiedzialam ze nikt mi nie będzie życia ustawial bo juz były fochy że na dzień ojca nie przyjechałam do teściów na działkę. Takie to święto że łoj ;) nie mialam zamiaru siedzieć w duchocie i dymie z grilla a im 10 osób to mało jak przylazlo. Luxi Ty też uwazaj :) i wszystkie dziewczyny, bo podobno końcówka ciazy w upały tez jest tragiczna

Luxi uważam jak mogę bo ciśnienie tez mam niziutkie i dopiero w ciazy mi to zaczelo przeszkadzac. Robie tylko to co muszę. K w zupełności się zgadza i nic nie mówi jak nie było cały tydzień obiadu bo lezalam jak detka przez te upały. Sam przychodził i nam coś robił jesc. Rano zostawia śniadanie bo czasem ustac nie mogę a jak nie zjem to jest jeszcze gorzej. Już nie raz odmowilam załatwienia czegoś, wizyty u teściów czy jakiś odwiedzin u nas. Teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi i powiedzialam ze nikt mi nie będzie życia ustawial bo juz były fochy że na dzień ojca nie przyjechałam do teściów na działkę. Takie to święto że łoj ;) nie mialam zamiaru siedzieć w duchocie i dymie z grilla a im 10 osób to mało jak przylazlo. Luxi Ty też uwazaj :) i wszystkie dziewczyny, bo podobno końcówka ciazy w upały tez jest tragiczna

ja w pracy na poczatku bardzo powolna bylam, bardzo ostrozna, a teraz juz widze, ze jest lzej, ze lepiej sie czuje, choc sa te mdlosci :) ale te upaly mnie dobiaja, nie przejmuj sie komentarzami, bo ja tez czesto gdzies nie pojechalam jak bardzo zle sie czulam

Ja tez wczoraj kibicowalam z zapartym tchem :) I w dodatku bylo mi bardzo milo bo wszyscy chorwaci w barze byli tez calym sercem za Polska :) Niestety nie udalo sie :( Ale i tak pieknie grali, w takim stylu to az milo odejsc z mistrzostw [emoji173]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ojoj ale tu sie dzieje ☺ sylwia && za szybkie i szczęśliwe rozwiazanie.
Madzia i Adika... Ktora nastepna ? :)
Gosia i Lux zle sampoczucie niedlugo minie, bedzir chwila przerwy i "uroki" 3 trymestru
Maly juz 8 miesiecy (czas zdecydowanie za szybko leci) raczkuje,siada, wspina sie wszedzie, otwiera szafki.... Zabkuje (ma juz 7) i ma zapalenie górnych dróg oddecjowych :( a ja od wtorku do pracy ide.... To tak w skrócie pozdrawiam

reklama
Ojoj ale tu sie dzieje ☺ sylwia && za szybkie i szczęśliwe rozwiazanie.
Madzia i Adika... Ktora nastepna ? :)
Gosia i Lux zle sampoczucie niedlugo minie, bedzir chwila przerwy i "uroki" 3 trymestru
Maly juz 8 miesiecy (czas zdecydowanie za szybko leci) raczkuje,siada, wspina sie wszedzie, otwiera szafki.... Zabkuje (ma juz 7) i ma zapalenie górnych dróg oddecjowych :( a ja od wtorku do pracy ide.... To tak w skrócie pozdrawiam
juz 7 zabkow? szybko poszlo! z kim dziecko zostawiasz?

Do góry