reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
E tam, moja lekarka to i tak mowi, ze w tym czasie to wrozenie wiec zobaczysz okolo 15 tyg, tak mi powiedzieli i tez nie na 100%

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
no moja tez tak mowila, ze to jak wrozenie i mimo iz bylo widac krocze bo pokazalo to ona mowi, ze moze tobyc i siusiak i wargi sromowe przerosniete, bo na tym etapie tak to wyglada na usg, teraz mam 15 tydzien, jak pojade to 17 bedzie

Luxi cieszę się, że wszystko ok :) Nie chciała strzelać jaka to płeć ;) Moja od razu powiedziała, że to chłopak ale ja byłam sceptyczna co do jej diagnozy :) Potem jednak się sprawdziło w 18 tygodniu.

Mam teraz 36 tydzień (ja liczę jak moja ginka, bo teraz dokładnie mam 36+4) i we wtorek na wizycie już była dla mnie milsza. Rozwarcie na 1 cm i szyjka skrocona do 2 cm (miesiąc temu miała 4,1 cm). Tyle, że po macicy i ułożeniu małego stwierdziła, że jeszcze pochodzę :/ A ja bym za 2 tygodnie już chciała rodzić. Sajgon w domu, pokój jeszcze nie pomalowany grrr... Mój mąż się opindala ale po weekendzie coś ma ruszyć.

Taka pogoda, że pojechalabym sie pokąpać gdzieś w jeziorze. A tak to tylko pod klimą siedzę. Dziś wieczorem kibicuję i zajadam się czeresniami :)

Piszcie co tam u Was?

Luxi cieszę się, że wszystko ok :) Nie chciała strzelać jaka to płeć ;) Moja od razu powiedziała, że to chłopak ale ja byłam sceptyczna co do jej diagnozy :) Potem jednak się sprawdziło w 18 tygodniu.

Mam teraz 36 tydzień (ja liczę jak moja ginka, bo teraz dokładnie mam 36+4) i we wtorek na wizycie już była dla mnie milsza. Rozwarcie na 1 cm i szyjka skrocona do 2 cm (miesiąc temu miała 4,1 cm). Tyle, że po macicy i ułożeniu małego stwierdziła, że jeszcze pochodzę :/ A ja bym za 2 tygodnie już chciała rodzić. Sajgon w domu, pokój jeszcze nie pomalowany grrr... Mój mąż się opindala ale po weekendzie coś ma ruszyć.

Taka pogoda, że pojechalabym sie pokąpać gdzieś w jeziorze. A tak to tylko pod klimą siedzę. Dziś wieczorem kibicuję i zajadam się czeresniami :)

Piszcie co tam u Was?
ja sobie spokojnie poczekam na kolejne usg i wtedy zobacze kto u mnie rosnie :) ale Ci zleciala ciaza, blyskawicznie!

reklama
To prawda Luxi, że zleciało migusiem :D I zgadzam się z Magdą, że Tobie tak samo szybko minie ;)

Madziolina a moja ginka mi w ogóle nie chce mierzyć małego na żadnej wizycie :/ Za tydzień idę na ktg, to od razu ją poproszę o pomiary. No 3200 g na tym etapie to już ładnie :) Jak teraz maleństwo ma przybierać do porodu 150 g tygodniowo, to może 4000 g nie przekroczy? :) Moja dzidzia starsza o kilka dni, termin z om na 27.07, a z usg w 12 tyg. 23.07. Czekam więc "cierpliwie" ;)

Ach, ta pogoda nas rozpieszcza ;)

Do góry