reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

Edytka nie wiem jak jest w uk ale wiem napewno ze KAZDY lekarz po 4 latach staran skieruje cie na badanie nasienia. Wedlug standardow WHO kieruje sie na nie juz po roku.
Ponadto zrob jeszcze:
- USG w srodku cyklu (tylko wtedy widac czy nie ma polipow, miesniakow itp)
- posiew na obecnosc bakterii
- przeciwciala przeciwplemnikowe we krwi
- droznosc jajowodow
Jesli to wszystko bedzie ok to popros lekarza o stymulacje cyklu i monitoring. Trzymam za Ciebie kciuki, nie stoj w miejscu tylko dzialaj! Napewno jest cos nie tak, ale moze to jakas blachostka i szybko ja usuniesz! :*

Ewelinka to sie ciesze ze przyjela to ze spokojem mimo tak ciezkiej sytuacji w jakiej sie znajduje. Bardzo trzymam za nia kciuki. I namawiaj ja na invitro. Skoro juz poszla na inseminacje to przeciez i tak to prawie to samo w sensie moralnym.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Edyta i tak mloda babka jestes.
Ja o pierwsza ciaze staralam sie ponad 2 lata niewiem od czego jest to zalezne ;/

ja o najmlodszego tez staramal sie 2 lata ale sie udalo a teraz to masakra jakas

posiew mialam robiony i wszystko bylo ok,reszte musze zrobic ,wybiore sie do gp w piatek i zobaczymy co powie

nawet nie wiesz jak bardzo :-/
lux to taki wiek na swiadome i dojrzale macierzynstwo :blink:ja bylam mloda jak urodzilam pierwsze dziecko ,teraz do macierzynstwa podchodze nieco inaczej ,wczesniej to niczym sie tak nie przejmowalam a teraz chucham na wszystko :-p
czlowiek jest z wiekiem inny, madrzejszy, moze napiszesz do nas na zamknietym co? dziewczyny tesknia

juz trafilam ale to tylko dzieki wiadomosci od kotka i od ciebie lux ,czuje sie jak swiezynka na forum ktora stawia pierwsze kroki :szok:

Edytka moi rodzice o mnie sie starali 15 miesiecy a moj tata mial fatalne wyniki nasienia, wrecz malo prawdopodobne bylo ze mnie poczna, a jednak. Potem cale zycie sie starali i juz drugiego nie udalo sie. Wiec nigdy nic nie wiadomo. Nalezy zbadac to nasienie. No i droznosc jajowodow tez jest b wazna. Mogly sie zapchac przez kilka lat. Powodzenia kochana i glowa do gory! Najwazniejsza jest trafna diagnoza, potem bedzie juz z gorki :) :*

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
wiem wiem dlatego w polsce sie przebadamy ,w piatek pojdziemy do gp moze jakies skierowanie nam da ,ale watpie .
a mozna jakimis naturalnymi sposobami wspomoc nasienie ? tzn popraic parametry itp ?
wiem ze na pcos cos sie bierze ,moze wiecie co ?

Do góry