reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Edytka nie wiem jak jest w uk ale wiem napewno ze KAZDY lekarz po 4 latach staran skieruje cie na badanie nasienia. Wedlug standardow WHO kieruje sie na nie juz po roku.
Ponadto zrob jeszcze:
- USG w srodku cyklu (tylko wtedy widac czy nie ma polipow, miesniakow itp)
- posiew na obecnosc bakterii
- przeciwciala przeciwplemnikowe we krwi
- droznosc jajowodow
Jesli to wszystko bedzie ok to popros lekarza o stymulacje cyklu i monitoring. Trzymam za Ciebie kciuki, nie stoj w miejscu tylko dzialaj! Napewno jest cos nie tak, ale moze to jakas blachostka i szybko ja usuniesz! :*

Ewelinka to sie ciesze ze przyjela to ze spokojem mimo tak ciezkiej sytuacji w jakiej sie znajduje. Bardzo trzymam za nia kciuki. I namawiaj ja na invitro. Skoro juz poszla na inseminacje to przeciez i tak to prawie to samo w sensie moralnym.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Edyta i tak mloda babka jestes.
Ja o pierwsza ciaze staralam sie ponad 2 lata niewiem od czego jest to zalezne ;/

ja o najmlodszego tez staramal sie 2 lata ale sie udalo a teraz to masakra jakas

posiew mialam robiony i wszystko bylo ok,reszte musze zrobic ,wybiore sie do gp w piatek i zobaczymy co powie

nawet nie wiesz jak bardzo :-/
lux to taki wiek na swiadome i dojrzale macierzynstwo :blink:ja bylam mloda jak urodzilam pierwsze dziecko ,teraz do macierzynstwa podchodze nieco inaczej ,wczesniej to niczym sie tak nie przejmowalam a teraz chucham na wszystko :-p
czlowiek jest z wiekiem inny, madrzejszy, moze napiszesz do nas na zamknietym co? dziewczyny tesknia

juz trafilam ale to tylko dzieki wiadomosci od kotka i od ciebie lux ,czuje sie jak swiezynka na forum ktora stawia pierwsze kroki :szok:

Edytka moi rodzice o mnie sie starali 15 miesiecy a moj tata mial fatalne wyniki nasienia, wrecz malo prawdopodobne bylo ze mnie poczna, a jednak. Potem cale zycie sie starali i juz drugiego nie udalo sie. Wiec nigdy nic nie wiadomo. Nalezy zbadac to nasienie. No i droznosc jajowodow tez jest b wazna. Mogly sie zapchac przez kilka lat. Powodzenia kochana i glowa do gory! Najwazniejsza jest trafna diagnoza, potem bedzie juz z gorki :) :*

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
wiem wiem dlatego w polsce sie przebadamy ,w piatek pojdziemy do gp moze jakies skierowanie nam da ,ale watpie .
a mozna jakimis naturalnymi sposobami wspomoc nasienie ? tzn popraic parametry itp ?
wiem ze na pcos cos sie bierze ,moze wiecie co ?

Do góry