reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Lux, no zobaczymy jak to będzie, oni mieszkają 30km ode mnie. Poza tym oni akurat byli ostatnią parą, którą posądzałabym o zapędy rodzicielskie. I oczywiście zaciążyli przy pierwszym podejściu. Ale wiedzą o naszym problemie i bardzo nam kibicują :) Może po koleżance w "spadku" dostanę brzuszek :D

wiesz odwiedzac sie bedziecie na pewno :-) i sobie pomamujesz troche :-)

reklama
W tej chwili powiem Ci tak: progesteron masz niski, prawidłowo bo to dzień owulacji - pęcherzyk nie zamienił się jeszcze w ciałko żółte i nie produkuje progesteronu - powtórz badanie na 7 dni przed miesiączką. Wynik wtedy będzie miarodajny.
Prolaktynę masz ciut za wysoką jak na normy które znam - powinno byc poniżej 20, ale różne widziałam normy (np 25). Ja bym poprosiła o skierowanie na badanie prolaktyny po obciążeniu metokroplamidem.
Tsh chyba też za wysokie, bo z tego co mnie zawsze mówiono, to powinno byc 1-1,5 przy staramiach, 2 w ciąży.
Lh wysokie bo to czas owulacji, mnie wydaje się być ok.
Testosteron ok.

Ale pamiętaj, ja wiem tylko to, co sama się dowiedziałam i co mi powiedzieli lekarze (a Ci sami nie wiedzą chyba i mają najróżniejsze zdania na temat tych samych wyników - patrz rozbieżność zdań na temat mojego progesteronu - wynik średnio 6.5 jedni uznają za prawidłowy, inni za zbyt niski i podają normę 20).

Musisz koniecznie skonsultować się ze swoim lekarzem. Ja bym też skonsultowała się jak najszybciej z endokrynologiem.

Ostatnia edycja:
Ewmi dziekuje. Powtórzę progesteron. Niby tsh i prolaktyna w normie ale może i ciut za wysokie. Zobaczymy co 10 czerwca powie lekarz.

Wiesz, normy laboratoryjne nie zawsze pokrywają się z normami dla danego przypadku. A dla starających się są one nieco inne. Norma laboratoryjna jest normą uśrednioną, dlatego są widełki.

Madziu, może to przez wyrzut progesteronu? On jest odpowiedzialny za złe samopoczucie. Może trzeba przeczekać? Ostatnich dni nie miałaś bardziej stresujących?

reklama
Do góry