reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Dziękuję Kasia za słowa otuchy :) wiem, że mogą się zdarzyć cykle bezowulacyjne i to nie jest jeszcze powód do zmartwień, ale dwa z rzędu? :-( Idę do lekarza na pewno. Zapytam go też o monitorowanie cyklu, z tym że nie wiem czy można to na NFZ zrobić?

reklama
Ja nie robilam ale mysle ze chyba tak. Tyle dziewczyn ma monitoring a przeciez malo ktora byloby stac na codzienne wizyty u lekarza za 120 zl kazda :) No ale dowiedz sie. U nas w Chorwacji wszystko co jest zwiazane z ciaza jest na NFZ i nie czeka sie w kolejce oczywiscie, od razu mozna przyjsc na wizyte z dnia na dzien. Mam nadzieje ze w Pl tez tak jest.

Miałam monitorowany cykl dwa lata temu właśnie prywatnie. Ze względu na moje nieregularne cykle. I wydałam ok.400 zł. Ginekolog, u którego byłam to dobry specjalista, ale wydaje mi się, że strasznie naciąga na pieniądze. A przyjmuje tylko prywatnie. Moją przyjaciółkę w końcówce ciąży ciągał na wizyty co tydzień, tylko na tyle dawał jej zwolnienie z pracy i co tydzień płaciła 180 zł! (Ale całą ciąże prowadził i nie miała już sił zmieniać lekarza) Teraz chodzę do innego gin, ale jego gabinet w którym przyjmuje na NFZ wygląda jak sala tortur :-D(pewnie w prywatnym jest lepiej :crazy:, ale wizyta u niego 200 zł). Ja zapisywałam się w środę to mam na 10 kwietnia wizytę, może w ciąży to inaczej wygląda - nie wiem, bo nie byłam... w ciąży ;-)

Nie no te ceny prywatnych wizyt sa zaporowe! Ja swojej place 140 zl bo jest jednym z najlepszych ginekologow w Warszawie ale zawsze mnie serce boli jak pomysle co ja bym kupila za te kase zamiast 10 min rozmowy i potwierdzenia ze wszystko ok ;) Zartuje oczywiscie, zdrowie najwazniejsze ale uwazam ze w tych wysokich cenach powinno byc przynajmniej cytologia i usg oprocz samej wizyty. A powiedz mi jeszcze po co sie chodzi na monitoring cyklu jesli nie w celu ciazy? (Rozumiem ze 2 lata temu jak bylas to nie planowalas jeszcze staranek?) Sory jesli glupie pytanie ale ja jestem leser jesli chodzi o kobiece problemy bo nigdy nic nie mialam(mimo ze co roku chodze do gina i robie cytologie).

Czesc kobietyy :-)
Ja wczoraj byyylam na zlocie czarownic z praacy i wypilysmy trooche winka :-)
Moj Ł przyjechal po mnie a pozniej go zgwaalcilam hy hyy nic nie pamietam :-D alee fajne sa takie babskie wieczory i kochalismy sie na mega luzie a takie sa chyyba najlepsze i najbardziej owocne :-)
Taak jak Mowilam testow owu nie robie i nie wiem do Kiedy lykaac wiesiolka :-)
I widzee mega mega roznicr podczasz stosunku :-) na wkladce tez jest go wiecej ale najbardziej chyba wazne jest to podczas stosunku bo to sluz ulatwia drooge plemniczkom :-) :-)
Wredotka zrob test bo te brunatno czerwone krwawienia mialam w straconej ciazy

Hej, to ładnie Ewelinka zaszalałaś ;p ale dobrze jak będzie Maleństwo to trzeba będzie się uspokoić ;-) test zrobię, ale nie wiem kiedy. Dziś byłby 29 dc gdyby nie liczyć tego krwawienia jako okres. A pamiętasz może kiedy miałaś te plamienia, w dniu spodziewanego @ czy wcześniej?

Kasia to wcale nie jest głupie pytanie. To właśnie naciąganie pacjenta na kasę ...

Taaak zaszalalam poki moge to jeszcze korzystam :-) :-)

W dniu spodziewanej miesiaczki mialam te brazowe Ł pojechal od razu po test to bylo w niedziele pamietam jak dzis eh i od razu wyszly dwie krechy i mocz nie byl z porannego tylko popoludniowego

Ewelinka nie wiedzialam ze stracilas dzidziusia :( Przykro mi! Plus jest taki ze masz perspektywe tego ze jestes plodna skoro udalo ci sie zajsc wiec napewno szybko znow bedziesz :)

Noo to bylo dobre dwa lata temu ..taak niby plodna jestem.. teraz mam 6cykl i jakos widokuu nie ma do kolejnej ciazy no ale nie poddajemy sie , dzialamy kazdy miesiac ale teraz juz sie taak nie nakrecam ale jak @przychodzi to boli

reklama
Do góry