reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
Widzisz, nie ma owulki... Dziś powinny testy wychodzić pozytywne teoretycznie...

Załączniki

• 1426840749498.jpg
    1426840749498.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 23
Bo mogły mieć wcześniej lub poźniej. Pisałam wcześniej o owulacjach spontanicznych, które są w czasie, gdy nie testujesz testamj owu... I w ich czasie też mozesz zajść. Ale ja będę mieć pewność. Jutro będzie owu :)

Moze i tak, ale to tylko potwierdza, ze pewnie nie jestem w ciazy, bo kochalismy sie mniej wiecej w dni plodne :|
Tobie zycze pieknej owulki i bobasiatka!

Dlatego my się kochamy cały cykl. Niezależnie od okresów płodnych i niepłodnych. Potem się dziwią, że wiek ciąży jest starszy np o tydzień niż by wynikało z tego, co powinno być ;) A wszystko się zgadza, bo ciąża może być z takiej właśnie spontanicznej owulacji :) Więc nie liczyć tylko na dni płodne, bo one często są zawodne. Np na testach wyjdzie Ci owulka, pęcherzyk pęknie, ale nic nie uwolni bo będzie pusty. I tak się też zdarza. Trzeba kochać się cały cykl aby było to skuteczne :) Mój lekarz tak mi to tłumaczył, na studiach też o tym wspominali.

A i moja siostra miała podobną sytuację i Dagmarka była o tydzień młodsza niż by wynikało z ich obliczeń, a beta wychodziła dopiero po planowanej @. Dagmarka jest ze spontanicznej lub przesuniętej owulki.

Tak wiem wiem i to dla mnie tez logiczne, ale u nas czesto jest tak, ze meza nie ma, albo wraca pozno, a wtedy to ja jestem padnieta i on tez, ale fakt powinno sie kochac caly cykl co 2 dzien :|

reklama
My potrafimy się kochać o różnych porach... Ale u nas temperament też nie zostawia pola zmeczeniu. Bo potrafimy zasnąć wieczorem, a potem w nocy się budzimy bo budzą nas chucie ;) :p Czasem to męczy fizycznie, ale ja przynajmniej czuję się na prawdę bardzo spełniona w związku. Mąż pewnie też, skoro mnie nadal zaczepia i sam inicjuje igraszki...
Mnie dół brzucha było czuć, bo wczesniej miałam niskie endometrium. A teraz mając grube endometrium czuję jego ciężar i mogę czuć ciągnięcia, kłucia, pobolewania. Jajniki czułam, bo wreszcie pracują. Tak powiedział mi mój doktorek. I to pozytywne objawy. Może u Ciebie jest podobnie?

Do góry