reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Lux, pokłóciliśmy się, bo u mnie nadal skoki nastrojów i generalnie przypominam odbezpieczony granat. Poza tym wczoraj pierwszy dzień @, pobudka o 5:00 rano, podróż do Poznania i z powrotem z małą (miała wizytę u prof. Napiontka, bo urodziła się ze stopami końsko-szpotawymi), a potem jak rozmawialiśmy z mężem o badaniu, to mi powiedział, że go nie zrobi bo w robocie będzie gaz zakładał i nie może się spóźnić (u nas miesiączka jest to jedyny moment, kiedy mąż będzie w stanie dotrzymać kilkudniowej abstynencji seksualnej), więc domyśl się mojej reakcji.
Cassiah, ja biore oeparol femina czyli olej z wiesiołka plus olej lniany. Biorę 3x2kaps dziennie (czyli 2000mg oleju wiesiołkowego i 1000mg oleju lnianego), w poprzednim cyklu brałam o 1 kapsułkę dziennie (czyli o 166 mg mniej oleju lnianego i 333mg oleju wiesiołkowego mniej). O efektach pisałam wcześniej. Wg mnie warto

reklama
Oooooj tulee was mocnoo wszystkie!!! Bedzie dobrzE kochane ja tez skusze sie na tego wiesiolka :-) :-)
My po zakupkach ktoore poprawiaja mi niezemsko humorek , po kolacji i taaak pora troche na odpoczynek i tez juz czekam na najgorsze :-)

ewelinka obyś ty już nie musiała :D u mnie nie ma tego oeparolu ale poszukam jakiegoś zamiennika gdzie tez będzie ten olej lniany. i już sobie kupiłam szklaną butelkę wody żebym widziała, że napewno wypijam 2 l dziennie :) (u nas sie pije z kranu więc sobie będę napelniać :))

Aaaaa i pamiętajcie - wiesiołek tylko do owulacji!
Potem ponoć nie wolno bo może powodować skurcze macicy i przyczyniać się do bardzo wczesnych poronień (przed zagnieżdżeniem).

ewmi tylko trzeba jeszcze wiedzieć kiedy się ma te owulacje :) ja będę brała po prostu do 14 dnia cyklu bo mam cykle zawsze 28d. (nie liczac tych plamien)

Dobranoc Luxi

Oj nie Kasiu to na pewno nie nasz miesiac ..jak kazdy inny zreszta ..

Hmm ja tez nie bede wiedziala kiedy przestac brac wiesiolek bo moje cykle sa rozne .. moze jak bede miala juz sluz plodny to przestane a nie jak dwie krechy zobacze na tescie owu ..pomysle :-)

Dobranoc :-)

Najpierw nie chciał, ale wróciłam, popłakałam się i zrobi. Jest już termin na czwartek zaklepany, robimy badanie rozszerzone :) i okazało się, że ten gaz to tylko wymówka, bo bał się, że nie da rady z siebie nic wydusić. Ale "materiał" można dowieźć, więc dowieziemy :) i będzie git.

Ja robiłam testy owulacyjne. I brałam do
pierwszego pozytywnego testu. A że kolejny cykl wyszedł mi 30dniowy, to będę brała do 15 dnia, jeśli nic nie wyjdzie na testach owu. I myślę, że jeśli spóźniłabym się i pobrała bym go kilka dni dłużej, to też się katastrofa nie stanie, bo myślę, że te 2-3 dni od owulki nic by się nie stało.
Więc jeśli ktoś ma nieregularnie cykle, to ja wyliczyłabym przybliżoną średnią kiedy może przypadać owulacja i kończyła z wiesiołkiem w ten dzień lub jeden, dwa wcześniej. No chyba, że mamy do czynienia z rozbieżnością 14-100 dni (tak, jak ja miałam kilka lat temu), no to wtedy mamy problem i zaproponowałabym konsultację z lekarzem i niech on się wypowie.

Dobranoc Laseczki :) Fajnie, że jesteście :)

reklama
Z wieczornego moczu wygląda tak ;)

Załączniki

• 1425452036454.jpg
    1425452036454.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 34
Do góry