reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

malutka1991 na ciążę nie warto się nakręcac. Antybiotyki wpływają na gospodarkę hormonalna,. Ja biorąc antybiotyki zawsze okres dostaje szybciej. Jeśli doszło do zapłodnienia krwawienie może być wywołane implantacja zarodka. :)
Spokojnie. W dzień @ zrób test.
Mi pierwszy raz w życiu spóźnia się okres juz 4 dni, z tym, że miałam bardzo dużo nerwów i w zeszłym cyklu brałam "ciazowego wspomagacza " hormony płciowe - progesteron (dokładnie luteine), mam nadzieje, ze mi nie zrobiła ona krzywdy.
Nie uważam, że jestem w ciąży. Czuję się jakbym miała okres juz od 4 dni.

reklama
Tak wiem ze nie warto się nakręca o tym się już przekonałam czyli musze czekać do 17 marca nie wiem czy wytrzymam hehe ale z drugiej strony nie chce znowu się rozczarować ze nic z tego nie bedzie

madzialina_p błagam, nie strasz mnie. Byśmy jeździli do teściów na obiady niedzielne i podziwialibysmy to maleństwo i patrzyli na nie jako na niespełnione swoje marzenie. Mi naprawdę kobiety w ciąży nie przeszkadzają, niech zachodzą sobie wszystkie i rodzą piękne zdrowe dzieci ale ONA?! Ona ma już dwóch dorosłych synów i wie doskonale, że jeden z nich ma problem (mój pan ) bo jedno dziecko Bóg nam zabrał a drugiego nie chce dać.... Ech.... To dla mnie byłaby chora sytuacja i pękło by mi serce.

Cassiah masz całkowitą rację. To na pewno nie ciąża. Gdyby to naprawdę była ciąża to Bóg mnie nie kocha. Przecież mi by pękło serce! Każdy ale nie ta stara kobieta!
A moje spóźnienie @ to na pewno nie ciąża, ja już w to poprostu nie wierzę.

malutka1991 kochana ja się nakrecalam przez parę miesięcy a jedna kreska wywolywala u mnie płacz na dwa dni.
Ile ja bym dała żeby być w ciąży, moje maleństwo miałoby dziś 1,5 miesiąca. Taką pustkę i żal do świata za to co się wydarzyło może dać mi druga ciąża, a jej nie ma.

wgoracejwodziekapana nie martw sie, napewno i ty sie doczekasz dzieciatka! skoro juz bylas kiedys w ciazy to napewno jestescie obydwoje plodni i wkrotce i wam sie uda :) a tesciowa pewnie stracila okres przez menopauze ale w zwiazku z tym ze tak pragnie wnuka to moze sama sobie wkrecila ze w ciazy jest :)

malutka oczywiscie ze wszystko jest mozliwe, dlatego NPR to tak naprawde zdna forma zabezpieczenia, bo kazdego dnia mozesz w ciaze zjasc, nawet 1ego dnia cyklu. ale nie ma co myslec o tym przed terminem @ bo wczesniejsze objawy moga swiadczyc zarowno i ciazy jak i o jej braku. niestety przed testowaniem rzadko kiedy da sie to sprawdzić, w kazdym razie zycze II kreseczek wkrotce :)

Dzisiaj w nocy, z partyzanta, bez ostrzeżenia przyszła @. Co prawda strasznie dziwna, bo oczywiście bardziej to plamienie niż @ i oczywiście tak bolesna, że skręcam się właśnie w chińskie es i oczywiście mdłości mam nadal i jestem tak zmęczona, że oczu nie mam siły otworzyć. Jak na złość spędzam dzisiaj cały dzień w aucie i nawet nie mogę się za bardzo ruszyć. Przekichane...
Widzicie, gdybym wytrzymała w swoim postanowieniu o testowaniu dopiero dzisiaj, to zaoszczędziłabym sobie wiele nerwów i nakręcania się.
Nie bierzcie ze mnie przykładu i testujcie się PO dacie planowanej @.

Cóż , nowy cykl - nowa szansa. W tym miesiacu badamy nasienie męża,a w przyszłym miesiącu moje jajowody. Czy przypadkiem nie ma jakiś zrostów i czy są w ogóle drożne. Ale zastanawiam sie, bo podobno zamiast hsg lepiej odbrazu laparoskopię robić... Co o tym sądzicie?

reklama
Do góry