04.03 mam gina więc jak się nie uda to niech da mi skierowanie na badania bo moje testy owulacyjne nie pokazują mi 2 takich samych krech więc staramy się na ślepo śluz płodny kiedyś był ale odkąd zaczęliśmy się starać to przepadł - oo ironio
reklama
Cassiah
Fanka BB :)
u mnie to samo, zawsze śluz książkowy, a teraz jak na złość kiedy zdecydowałam się na dziecko to nie bylo śluzu już mam teorie, że może przez to, że cały tydzien codziennie było przytulanie to może on się jakoś wytarł, albo sperma go jakoś zagęściła i zabarwila na biało... :-) no nie wiem może to głupie trzymam kciuki za twoje testowanie ja tydzien po tobie mam NIE mieć @
Ewelinakotalek
czekam kruszynko <3
Kasia a my mozemy razem testowac :-) :-)
Cassiah
Kochana wybacz ze psuje zabawe ale ja nie bede testowac No jakos nie mam przeczucia zeby sie udalo w tym miesiacu. Po pierwsze to moj pierwszy raz naprawde ja nie mam raczej farta w zyciu a po drugie ten brak sluzu, wiem ze sa szanse i bez niego ale wszedzie pisza ze niewielkie. Takze ja sie nie nastawiam, ale juz sie nie moge doczekac jak zaczne nowy cykl z wiesiolkiem, magnezem i 2l wody dziennie No chyba ze mi sie okres spozni ze 3 dni to chyba zatestuje bo ja mam regularne
Cassiah, z tym śluzem to ja słyszałam taką teorię kiedyś, że kobiety starające się o dziecko mogą zauważyć zmianę w śluzie właśnie jak dochodzi do zaburzenia pH pochwy, bo sperma jest zasadowa i neutralizuje kwaśny odczyn. Przy niestabilnej florze też może się on zmienić. Ale ja to trochę biorę jakoś niezbyt poważnie, choć ksztyna prawdy w tym na pewno jest... Chyba.
Cassiah
Hmm no moze cos w tym jest, moze sperma w jakims stopniu wplywa na to. Szczegolnie ze tak jak mowilam przytulanki byly codziennie w okresie plodnym. I zaczelismy jeszcze zanim ten sluz sie powinien zaczac wiec moze to jakos zablokowalo. No nie wiem czy to ma sens jak to wypowiadam na glos No ale zobacz ile kobiet mowi ze zanikl im sluz od momentu staran, przypadek?
No na moją logikę ma to sens... Z resztą chemia zawsze mówiła ze zasada nautralizuje kwas. Poza tym na laboratoriach tez nam wpajano, że niektóre substancje żelujace są wrażliwe na pH (aby zagęszczały, trzeba było preparat zakwasić). Moze ma to też odniesienie do naszego organizmu i zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej ma na to wpływ? Tak czy inaczej, ja nadal śluzów nie widzę i nie przypominach ich sobie Więc ciężko coś mi na ten temat powiedzieć... Myślę, że nie ma póki co czym się martwić. A przy najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi i niech on się wypowie.
Aaaaaa no i zapomniałam o najważniejszym - aspekcie psychologicznym. Twoja psychika też ma na to wpływ. Im wiecej się o tym myśli i im bardziej na to zwracasz uwagę, tym "gorszy" będzie (lub nie będzie go wcale, albo za dużo, albo zły kolor bla bla bla...) śluz... No, ale to chyba oczywiste ;p
reklama
madziolina_p
Oczywiscie rano zatestowalam i nic :-( ale do @ jeszcze 4 dni wiec mowmwme za wczesnie :|