reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
abed to być może kiedyś będziemy sąsiadkami :-)

Roxi oczywiście że trzymamy kciuki i napewno będę myśleć o tobie o 9.30

zgadzam sie, że tutaj w szkołach jest bezstresowe nauczanie i wychowanie co moim zdaniem nie zawsze jest dobre. Oczywiście podoba mi sie kilka rzeczy w szkolnictwie angielskim np work experience czy choćby mundurki szkolne, ale brakuje mi w szkołach dyscypliny i właśnie tej wiedzy ogólnej, bo w Pl owszem jest wymagane, zeby dużo wiedzieć (kto chce zapomnieć to zapomni), ale przynajmniej większość młodzieży zna dobrze geografię i matematykę na dużo wyższym poziomie niż tutaj. Wielu Anglików nieraz pyta mnie jak sie speluje jakieś słowo po angielsku :szok: A to juz jest dla mnie po prostu obciach. Nie wiem jak jest na studiach, ale po praktyce lekarzy angielskich wiem, że po stokoć wole lekarza po medycynie w Pl, której wcale nie tak łatwo "przelecieć" i nie każdy zostaje lekarzem. Dużo można by sie rozwodzic na ten temat, oczywiście każdy ma swoje zdanie i kazdy wybiera dla swojego dziecka jak najlepiej. Ja pracuje w szkole, wprawdzie z autystykami, ale widzę wieeeeele niedociągnięć w systemie szkolnictwa i raczej bym wolała zeby moje dziecko chodziło do szkoły w Pl.

Aniolkowa - alez oczywiscie masz racje! sa kierunki ktore sa ciezkie i na prawde wymagaja poswiecenia:tak:

i ja oczywiscie jestem zdania, ze chirurg po Medyku w PL ma o wiele wiecej wiedzy niz taki w UK
ale co z tego jak wielu tych super chirurgow, lekarzy itd co raz czesciej wyjezdza za granice? do USA. do UK do Niemiec itd???

ksztalcimy swietna kadre - stomatologia, lekarze, prawnicy itd ktora tez ucieka:-(

tak jeszcze stalam pod prysznicem i myslalam - co ja tak bronie tej Anglii??
no i tak, bronie bo zadna ze mnie patriotka:dry:
Polska nic mi nie dala, ciagly stres, rywalizacja w szkole, oby miec jak najlepsze stopnie, studia, a ja od zawsze chcialam wyjechac.. juz po liceum.. chyba dlatego wybralam anglistyke - bo podswiadomie juz wtedy wiedzialam ze tutaj wyladuje

patrze na mojego brata, mgr fizyki, doktorat z matmy, angielski perfect a zycie w Wa-wie tak drogie ze ledwo daja rade.. dostal pare razy propozycje wykladania w UK na uni ale musial odmowic bo jego ex zona nie zgadza sie na paszport dla cory - boi sie ze ona wyjedzie z tata i juz nie wroci - wiec moj brat nie zostawi cory i siedzy w tej Pl zmarkotnialy wiedzac ze tutaj zarabial by ok 4 razy wiecej...i domek by mial a nie mieszkanie w wawie:dry:

ludzie, ktorzy zyja od 1 do 1, ciezko im, stres, lekarze, ciagle narzekania, podupadanie na zdrowiu... walka o prace...

ode mnie z pokolenia prawie wszyscy wyjechali za granice, mojej mamy siostra wyszla za Szkota a teraz miszka w Hiszpani i sie wygrzewa..

ja po prostu - tak osobiscie - nie lubie Pl.. moze dlatego tak reaguje

ale przepraszam wszystkie z Was za to - bo na bank niejedna z was ma lepsze doswiadczenia, moze inna sytuacje rodzinna, inna przeszlosc i widzi Polske w jasniejszych barwach:tak:

Roxii - bede co chwila sprawdzac telefon w pracy!!!!!!!:-D:-D

Ostatnia edycja:
Roxi ja już sie denerwuje za ciebie ...

tiluchna z tym, że tu jest łatwiejsze życie to sie zgodzę na 100%, ze mnie tez nie jest jakaś wielka patriotka ( z mojego męża owszem) ale widzę plusy i minusy w jednym i w drugim kraju. Są rzeczy które mnie wkurzają zarówno w Pl jak i w Uk, ale nie ma kraju idealnego. Najważniejsze zeby znaleźć swoje miejsce na ziemi. Moje życie jest rozdarte miedzy oba kraje i wiem, że teraz tęsknię za Polską, ale jak wrócę to nie raz zatęsknie za Anglią, choćby za tym, że stać nas na wiele rzeczy tutaj. Ja niestety nie wyobrażam sobie żyć tutaj do końca życia, nie czuje sie tu u siebie, chociaż nigdy nikt mi nie dał tego odczuć.

Zmykam dziewczynki do pracy, ale będę sprawdzać tel i czekać na wieści od Roxi.

No i jestem, przepraszam że tak długo nie daje znać ale po drodze były jeszcze zakupki;-)

Tak więc mamy piekną i zdrową dzidzię, wszystko jest w jak najlepszym porządku co bardzo mnie cieszy, bo nie wiem czemu bardzo bałam się jakiś wad itp. Na szczęście wszystko wygląda dobrze i jest tak jak być powinno:-) Co do płci to dzidzia spłatała nam trochę figla i nie chciała do końca pokazać co ma miedzy nóżkami, lekarz naprawdę długo nas tam maglował bo wiedział że nam zależy na tym żeby wiedzieć kto tam jest, zresztą sam był bardzo ciekawy. Dzidziunia miała ciągle skrzyżowane nóżki i uda blisko siebie co uniemożliwiało podgląd podwozia:-D Ale lekarz powiedział ze to najprawdopodobniej dziewczynka, bo nie widzi żadnych organów męskich - pewnie chodziło mu o jajeczka:-p myślę że gdyby tam były to od spodu byłoby je widać a nie było nic i powiedział że nie daje 100% pewności ale myśli że to dziewczynka:-):-):-)
Cieszę się ogromnie bo wiecie jak bardzo chcę córeczkę, ale boję się że się nakręcimy na córkę a w Pl na usg okaże się że to jednak chłopak i mam takie trochę mieszane uczucia:sorry: M mówi że to na bank dziewczynka, bo nóżki miała skrzyżowane jak dama i jak na damę przystało nie chciała publicznie pokazywać tego co ma między nóżkami:-D
Ehh strasznie dużo emocji i stresu, musze trochę ochłonąć, ale jestem szczęśliwa że dzidziunia zdrowa i że najprawdopodobniej to córeczka:-) teraz trzeba myśleć nad imieniem- ojjjj będą talerze latały:-D

Roxi cudowne wiesci!!!!!!! chlopca z reguly od razu mozna poznac wiwc to zawsze przy dziewczynkach.jest zawahanie;) Gratuluje :* najwazniejsze ze Malenstwo zdrowe :)

reklama
Do góry