Aniolkowa - alez oczywiscie masz racje! sa kierunki ktore sa ciezkie i na prawde wymagaja poswiecenia
i ja oczywiscie jestem zdania, ze chirurg po Medyku w PL ma o wiele wiecej wiedzy niz taki w UK
ale co z tego jak wielu tych super chirurgow, lekarzy itd co raz czesciej wyjezdza za granice? do USA. do UK do Niemiec itd???
ksztalcimy swietna kadre - stomatologia, lekarze, prawnicy itd ktora tez ucieka:-(
tak jeszcze stalam pod prysznicem i myslalam - co ja tak bronie tej Anglii??
no i tak, bronie bo zadna ze mnie patriotka
Polska nic mi nie dala, ciagly stres, rywalizacja w szkole, oby miec jak najlepsze stopnie, studia, a ja od zawsze chcialam wyjechac.. juz po liceum.. chyba dlatego wybralam anglistyke - bo podswiadomie juz wtedy wiedzialam ze tutaj wyladuje
patrze na mojego brata, mgr fizyki, doktorat z matmy, angielski perfect a zycie w Wa-wie tak drogie ze ledwo daja rade.. dostal pare razy propozycje wykladania w UK na uni ale musial odmowic bo jego ex zona nie zgadza sie na paszport dla cory - boi sie ze ona wyjedzie z tata i juz nie wroci - wiec moj brat nie zostawi cory i siedzy w tej Pl zmarkotnialy wiedzac ze tutaj zarabial by ok 4 razy wiecej...i domek by mial a nie mieszkanie w wawie
ludzie, ktorzy zyja od 1 do 1, ciezko im, stres, lekarze, ciagle narzekania, podupadanie na zdrowiu... walka o prace...
ode mnie z pokolenia prawie wszyscy wyjechali za granice, mojej mamy siostra wyszla za Szkota a teraz miszka w Hiszpani i sie wygrzewa..
ja po prostu - tak osobiscie - nie lubie Pl.. moze dlatego tak reaguje
ale przepraszam wszystkie z Was za to - bo na bank niejedna z was ma lepsze doswiadczenia, moze inna sytuacje rodzinna, inna przeszlosc i widzi Polske w jasniejszych barwach
Roxii - bede co chwila sprawdzac telefon w pracy!!!!!!!