reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Osinka co tam u ciebie słychać??? wpadaj do nas częściej;-):tak:

A u mnie na suwaczku już dwójeczka z przodu czyli połowa ciąży za mną:-) Jejku normalnie nie mogę w to uwierzyć, niby mi się ciągnie a tak naprawdę czas zapiernicza. Brzuszek też rośnie jak oszalały, jakieś 3 tygodnie temu byłam prawie płaska, jeszcze jak byłam na wizycie u położnej pod koniec czerwca to się martwiłam że mam brzuszek za mały i pytałam się czy to normalne, a teraz mam już ładny balonik:-D Jestem w szoku że tak szybko rośnie, chyba każdego dnia jest większy:szok::-) Jak będę w Pl i pojadę nad morze to będę tam wyglądała jak orka:-D Ale powiem wam ze bardzo dobrze się czuję z tym brzuszkiem, chyba nigdy w życiu nie byłam tak zadowolona ze swojego wyglądu jak teraz, nigdy nie czułam się ze sobą tak dobrze:tak:

Roxii orka :-D:-D:-D:-D chyba sobie żartujesz:-) teraz dopiero zaczniesz "rosnąć" :-) ani się nie obejrzymy a będziecie tu wyszukiwać sobie objawów porodu i ścigać się która pierwsza :-D

Abed ja już powoli zaczynam się czuć jak orka, a co będzie za mieiąc:szok::-p

Właśnie dziś umówiłam się na usg 3D w Polsce na 5 sierpnia:-) cieszę się ogromnie że znów zobaczę moją dzidzunię i mam nadzieję że potwierdzi się że to dziewczyneczka:tak: Oby tylko znów nie spłatała figla i się nie zasłoniła:-p
Zapytałam tez o cenę i powiem wam że jestem w szoku, myślałam że 3D będzie o wiele droższe, tutaj jak szukałam zwykłego 2D prywatnie to najtańsze znalazłam za 75F a w Pl 3D tylko 150 zł:tak: jestem mile zaskoczona i nie rozumiem skąd taka wielka różnica w cenie....

Roxii jak ja się orientowałam to 3d kosztowało 250-300 zł... ale ja byłam w Polsce po 28 tygodniu i trochę już za późno bo dziecko jest duże, dlatego się nie zdecydowałam... ale myślę że ty zobaczysz wszystko :-) a co do Twojej ceny to sprawdziłaś opinię o tym miejscu? żeby się nie okazało że mają jakiś badziewny sprzęt i nic nie widać :baffled: bo rzeczywiście chyba tanio, zawsze wydawało mi się to droższe ale może się zmieniło :-D

Roxii to świetna cena, abed ma rację, a to chociaż sprawdzone miejsce i polecone przez kogoś. Ja z ciekawości sprawdziłam jak ceny się mają w prywatnej klinice położniczej do której się wybieram niedługo na podgląd maluszka i usg 3d/4d (20-25 tydzień ciąży) z dooplerem kolorowym i konsultacją 200zł.
Ja za swoje będę musiała zapłacić 170 zł.

A ty już nie gadaj, żadna z ciebie orka, ślicznie wyglądasz, ciąża ci służy :-)

Zarejestrowałam się mojego gina, do którego chodzę od lat, on zna całą moją historię i jest świetnym lekarzem-najlepszym jakiego znam:tak: Ma podejście do pacjenta i widać ze kocha to co robi, dużo dziewczyn z mojego miasta u niego prowadzi ciażę, bo to złoty człowiek. Co do sprzętu jaki ma to nie bardzo się orientuję, ale szczerze nie bardzo mi na tym zależy, bardziej chodziło mi o to żeby się z nim zobaczyć i pochwalić ze w końcu się udało, on tak bardzo nam kibicował. Nie wybaczyłabym sobie jakbym poszła gdzie indziej. Nie zależy mi jakoś szczególnie na jakości dla mnie najważniejsze że zobaczę dzidziunię, mojego lekarza no i upewnię się co do płci;-)
Pewnie w jakiejś prywatnej klinice we Wrocławiu zapłaciłabym więcej, a to w mojej mieścince, niewielka przychodnia, przyjmują tam zarówno prywatnie jak i na NFZ. Gdyby nie przywiązanie do mojego gina pewnie szukałabym jak najlepszej kliniki z nowym sprzętem itd. ,ale tak jak wspomniałam bardziej zależy mi na spotkaniu z doktorem, a usg przy okazji żeby się upenić;-)
Agitatka dzięki:-)

Agitatka o tak on zawsze wyczerpująco odpowiada na pytania, nie trzeba go ciągnąć za język, tak jak wspomniałam to złoty człowiek. Z wieloma lekarzami miałam styczność, ale on jest po prostu aniołem i wychodząc od niego zawsze czuje się lepiej, potrafi podnieść na duchu, pocieszyć i doradzić:tak: Zawsze chciałam żeby prowadził moją ciążę, ale niestety muszę być tu :sorry2: więc choć raz chcę iść do niego i pochwalić się dzidzunią:-)

reklama
Roxii a nie jak idziesz do swojego lekarza to wszystko jasne :-) myslałam że tak znalazłaś 3d, bo np. moja ginka nie ma 3d jak bym chciała to bym musiała szukać gdzie indziej...

Do góry