reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki na Wyspach

Hej kochane już wróciłam i jestem w domku!:-)

W zasadzie cały zabieg odbył się pomyslnie i jest ok, pobrali mi 13 jajeczek, a jutro ok 12 mają dać znac ile się zapłodniło:tak: Przed zabiegiem lekarz wspomniał tylko coś ze jest możliwosc ze mnie przestymulowali i ze być moze będą musieli zamrozić embriony i odczekac trochę aż organizm dojdzie do siebie:sorry2: Ale po zabiegu mówili ze wszystko jest ok więc chyba nic takiego sie nie zdarzyło, kurka nie wiem trochę sie martwię, zobaczymy co jutro powiedzą:tak:
Ogólnie czuje się juz dobrze, ale tak szczerze to myślałam ze będzie lepiej:baffled: Tam na dole wszystko mnie napieprza, jakby ktoś mi kija tam wsadził he he:-D to taki podobny ból jak przy@ tylko duzo silniejszy, ale juz wziełam sobie proszki i jest lepiej. Teraz leże sobie w łóżeczku i odpoczywam, mam nadzieję ze jutro będę się lepiej czuła. I liczę na dobre wiesci z kliniki:tak:

A jak tam u Was dziewczynki???
Matylda Ty to już siedzisz jak na bombie, w każdej chwili może się zacząć:tak: Jak się czujesz? Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród oraz zdrowego bobasa!!!!:-)

DZIĘKI DZIEWCZYNKI ZA KCIUKI I WSPARCIE! :****

reklama
Właśnie miałam telefon z kliniki i mamy 10 zarodeczków!!!:-):-D Oby teraz ładnie się rozwijały:tak: w sobotę rano mam tam dzwonić i powiedzą kiedy trasfer sobota czy poniedziałek:tak:

Roxii - tak bomba zegarowa już tyka :-). Jak wychodzę/wyjeżdżam gdzieś dalej z domu ... to zabieram ze sobą książeczkę ciąży ... oraz się orientuję w którą stronę do najbliższego szpitala :-).
10 zarodeczków - to ładny wynik, teraz tylko żeby się dobrze dzieliły ( bo zwykle na tym etapie odpada kilka tych najsłabszych). Teraz tylko cierpliwość się liczy. Trzymaj się dzielnie i informuj o postępach.

Dziękuję dziewczynki:-) Oczywiście będę informować o wszystkim nabierzaco:tak:
Matylda Ty to niewybieraj się tam na jakieś dłuzsze samotne wycieczki, tylko siedz w domku, bo w Twoim stanie takie wędrówki to nie jest dobry pomysł, poród może się zaczać w kazdej chili:tak: Ja na Twoim miejscu to sama z domu bym sie nie ruszała;-)
Na kiedy lekarze wyznaczyli Ci termin??? Jesteś juz po czy jeszcze nie???

Hej wszystkim - ja odpoczywam na urlopie jesli mozna tak powiedziec bo wiadomo zawsze jest cos do zrobienia:-) W dodatku zimno w tej Polsce brrrrrr....
Roxii dziekuje za wiadomosc zagladalam w sumie codziennie ale dopiero dzisiaj na spokojnie znalazlam czas zeby odpisac. Wogole to super wiesci az 10 zarodkow:szok::-D No to swietnie!!! Bardzo bardzo sie ciesze no i oczywiscie trzymam kciukasy. Z niecierpliwoscia czekam soboty:))) Trzymaj sie i powodzenia juz jestes tak bliziutko:-)

Matylda no ty juz tuz tuz - oczywiscie czekamy na wiadomosci jak juz bedzie po:) Powodzenia

A dla reszty dziewczyn przesylam mrozne brrrr pozdrownie z Polski no i oczywisciscie trzymam kciuki za dwie pozytywne kreseczki:) Buziaczki

reklama
Hej Zuzia! fajnie ze się odezwałaś:-) odpoczywaj tam na tym urlopie jak najwięcej!:tak:
Dzięki za kciuki, ale ja mam złe przeczucia. Tak jak pisałam wcześniej lekarz coś wspomniał o przestymulowaniu i powiedział ze mam wysoki poziom estradiolu który powoduje ze krew jest gesta i lepka, może to powodować zakrzepy. W zwiazku z tym dali mi zastrzyki przeciwzakrzepowe które muszę brać codziennie. Dziś miałam zrobić sobie pierwszy zastrzyk i niestety jest on bardziej bolesny niż te do stymulacji bo igła jest duzo grubsza:sorry2: Tak się cieszyłam ze ta stymulacja się skończyła i koniec zastrzyków a tu dowalili mi następne ehhh nie mam juz siły:-( Do tego niepokoi mnie fakt ze ciagle czuję dziwny ucisk w na wysokosci żołądka, do tego mam lekko wypukły brzuch. Z tego co czytałam mogą to być objawy przestymulowania i zbierającej się wody w organiźmie. Jeśli tak jest to teraz transferu nie będzie i będa musieli go przełożyć aż organizm dojdzie do siebie. Tracę nadzieję ze będzie dobrze, boję się ze przełoza mi transfer i znów czekanie... Nie wiem czy znów to zniosę:-(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry