reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Witam się i witam wszystkie nowe staraczki z wysp:)
Ja jeszcze się troszkę urlopuję,nie długo wracam do UK,jak na razie walczę z kaszlem bo jakieś choróbsko mnie i męża wzięło :( synek na szczęście zdrowy:)
Buziaki dla was przesyłam i gorące pozdrowienia także:)

reklama
AniaMAnia
czytalam co nieco o niedomodze fazt lutealnej i sama sadze ze ja mam a raczej mialam. Czytalam tez o plamiaenia brazowych przed konktetna miesiaczka ktore swiadcza o niedomodze tej fazy Ja mierzylam sobie temp przez 3 miesiace i zauwazylam ze u mnie faza lutealna trwa od 7 do 9 dni poo owulacji. Jest za krotka i jezeli dojdzie do zapolodnienia to macic przygotowywyje sie do okresu a tu wlasnie zaplodnione jajeczko dociera do niej i nie zagniezdzi sie. Rozmawiala z moaj gin w Pl i ona potwierdzial moje obawy kiedy dowiedziala sie ze zaszlam w ciaze powiedizla mi ze powinnam brac progesteron. Moj maz wtedy byl w Pl i kupil mi ale zanim wrocil poszlam to do mojego GP ona sama nie wiem to jakis cud potwierdzila teorie mojej gin keidy pokazalam jej moje wykresy i dala mi tutejszy progesteron. Powiem jeszcze gdy zaczelam plamic trafilam do szpitala i tu ginekolog WYWALIL wielkie oczy jak mi pokazalam ten progesteron powiedzila mi ze w Anglii nie podtrzymuje sie ciazy progesteronem i zebym go odstawila. Uwierz mi metlik straszny mialam, postraszyl mnie ze moge dziecku zaszkodzic i rozne tam. Dalej go biore i wierze ze jak ma byc dobrze to bedzie. Nadzieje ponoc umiera ostatnia.

Co moge ci poradzic to moze idz do swojego GP powiedzi mi ze staracie sie o dziecko. Slyszalam ze w Anglii wskazaniem jest wyslanie pary na przebadanie jezeli staraja sie o dziecko ponad rok. I powiedz jej o twoim okresie i o niedomodze fazy lutealnej mozesz powiedzic ze bylas w PL i gin co o tym powiedzil ale nie zdazyalas nic sprawdzic bo za krotko tam bylas moze ulituje sie i posle cie na badania. Zycze ci tego bo wiem jak trudne jest tu zycie pacjenta. Ja chcialam sobie sama przebadac progesteron nawet odplatnie i w moim miescie (male ono jest) powiedziano mi ze jest to niemozliwe.
Nie wiem gdzie mieszkasz ...moze blisko ciebie jest polska przychodnia i moze tam maja labolatorium i tam zrobisz choc progesteron. Mam nadzieje ze choc troszke pomoglam
Powodzenia!!!!!!!!!!!!!

AniaMAnia
czytalam co nieco o niedomodze fazt lutealnej i sama sadze ze ja mam a raczej mialam. Czytalam tez o plamiaenia brazowych przed konktetna miesiaczka ktore swiadcza o niedomodze tej fazy Ja mierzylam sobie temp przez 3 miesiace i zauwazylam ze u mnie faza lutealna trwa od 7 do 9 dni poo owulacji. Jest za krotka i jezeli dojdzie do zapolodnienia to macic przygotowywyje sie do okresu a tu wlasnie zaplodnione jajeczko dociera do niej i nie zagniezdzi sie. Rozmawiala z moaj gin w Pl i ona potwierdzial moje obawy kiedy dowiedziala sie ze zaszlam w ciaze powiedizla mi ze powinnam brac progesteron. Moj maz wtedy byl w Pl i kupil mi ale zanim wrocil poszlam to do mojego GP ona sama nie wiem to jakis cud potwierdzila teorie mojej gin keidy pokazalam jej moje wykresy i dala mi tutejszy progesteron. Powiem jeszcze gdy zaczelam plamic trafilam do szpitala i tu ginekolog WYWALIL wielkie oczy jak mi pokazalam ten progesteron powiedzila mi ze w Anglii nie podtrzymuje sie ciazy progesteronem i zebym go odstawila. Uwierz mi metlik straszny mialam, postraszyl mnie ze moge dziecku zaszkodzic i rozne tam. Dalej go biore i wierze ze jak ma byc dobrze to bedzie. Nadzieje ponoc umiera ostatnia.

Co moge ci poradzic to moze idz do swojego GP powiedzi mi ze staracie sie o dziecko. Slyszalam ze w Anglii wskazaniem jest wyslanie pary na przebadanie jezeli staraja sie o dziecko ponad rok. I powiedz jej o twoim okresie i o niedomodze fazy lutealnej mozesz powiedzic ze bylas w PL i gin co o tym powiedzil ale nie zdazyalas nic sprawdzic bo za krotko tam bylas moze ulituje sie i posle cie na badania. Zycze ci tego bo wiem jak trudne jest tu zycie pacjenta. Ja chcialam sobie sama przebadac progesteron nawet odplatnie i w moim miescie (male ono jest) powiedziano mi ze jest to niemozliwe.
Nie wiem gdzie mieszkasz ...moze blisko ciebie jest polska przychodnia i moze tam maja labolatorium i tam zrobisz choc progesteron. Mam nadzieje ze choc troszke pomoglam
Powodzenia!!!!!!!!!!!!!

Smoniq bardzo dziekuje za twoja odpowiedz. Ja mieszkam w duzym miescie ale i tak nie ma tu polskiej kliniki. Z ta niedomoga lutealna to w sumie jade do Polski ale czytalam ze badanie najlepiej zrobic w 21 dc a ja niestety bede za wczesnie. Po tej @ chcialam narazie zrezygmowac ale kilka dni minelo i juz mam nowe pomysly. Przed wczoraj zarejestrowalam sie do GP przyjmie mnie we wtorek. A pozniej przeczytalam jeszcze ze jest u nas klinika planowania rodziny pojechalam tam wczoraj i sie okazalo ze nie musze miec skierowania od GP takze zarejestrowalam sie na 14 kwietnia. Nie wiem tylko teraz czy mam isc do oby dwoch??? W sumie czytalam ze tej klinice tez robia badania jak sie starasz o dziecko ale moze nie warto rezygnowac z GP?? Chyba pojde tu i tu co myslisz?? Pozdrawiam i dzieki

Ania Mania
poszlabym do obydwuch w sumie nie zaszkodzi co nie?;))))) Powodzeie zycze Ci i obys juz niedlugo 2 kreski zobaczyla na tescie.
Ania Mania cos ci jeszcze pokaze kuknij tu
Nasz Bocian - Strony o Rodzinie - Forum - castagnus
znalalzlam to szukajac informacji w neci jak bedziesz w Pl zapytaj gin o prolaktyne i moze o tego Castagnusa on reguluje miesiaczki tak sobie mysle ze jak bedziesz w Pl mozesz sobie kupic.
Mam nadzieje ze nie zamieszalam ci strasznie w glowie
Pozdrawiam:)

Ja jeszcze 6 dni urlopuje się w Pl a potem czeka mnie ciężki powrót do UK
Roxii kiedy wracasz do UK?
Ja jeszcze troszke sie pourlopuję, wracam 12 kwietnia do UK jest jeszcze troche czasu ale juz blizej jak dalej :-( To będzie straszne....:-(

Hej dziewczynki urlopujecie i juz zadna nie ma czasu tutaj zajrzec?? Ola jak tam sie czujesz??? Ja juz jakos sie podnioslam i znowu jestem gotowa do walki... Bylo ciezko ale co mozna poradzic?? Dzisiaj zapisalam sie na wizyte do GP przyjmie mnie dopiero we wtorek no ale poczekamy, zobaczymy. Pisalam wczesniej o tym ze moze mam ta niedomoge lutealna bo w sumie jakos objawy pasuja wie ktoras cos na ten temat?? Chyba nie mam co liczyc na szybkie badania co?? Pytanko do Roxii - kochana slyszalas moze o Dean Terrace Clinic - tam jest niby centrum planowania rodziny??? Czytalam ze tam wlasnie dobrze jest sie dostac jak nie mozesz zajsc. Sprobuje dowiedziec sie czegos wiecej na ten temat. Pozdrawiam cieplutko piszcie co u Was:)))
Wiesz szczerze mówiąc to pierwszy raz słysze o tej klinice, nie mam znajomych ktorzy mają problemy z jasciem w ciąze(oprucz Was oczywiście) i moze dlatego. A ta klinika jest w Edim? skad o niej wiesz? to prywatna klinika czy jak???
hejka kobietki!!!!! Te jestem starajaca sie z Wysp konkretnie z Irlandii. Co prawda starania rozpoczeam niedawno ale mam nadzieje ze bedzie ok.
Witam nowa staraczke:-) Pewnie ze bedzie Ok trzymam kciuki za szybkie zafasolowanie:-D

Wiesz szczerze mówiąc to pierwszy raz słysze o tej klinice, nie mam znajomych ktorzy mają problemy z jasciem w ciąze(oprucz Was oczywiście) i moze dlatego. A ta klinika jest w Edim? skad o niej wiesz? to prywatna klinika czy jak?

Roxii na ta klinike wpadlam przypadkiem na jakims forum. Jedna dziewczyna tam byla. Napisalam do niej i mi odpisala ze poszla tam na cytologie i przy okazji wyplynal temat ze nie moze zajsc w ciaze. To oni zaczeli jej robic niezbedne badania, jednak podczas wizyt udalo jej sie zajsc w ciaze no i potem juz nie chodzila, ale pisala ze byla zadowolona z tych wizyt. Poszlam wiec tam no i umowilam sie za dwa tygodnie na wizyte razem z tlumaczem. Nie potrzeba skierowania od GP. Zobaczymy co na wizycie mi powiedza. Ta klinika jest na Dean Terrace 18.

Smoniq dziekuje za zainteresowanie i trzymanie kciukow zazdroszcze ci ze ty juz masz swoja fasolke, trzymam za ciebie kciuki i zeby wszystko bylo ok. Mam nadzieje ze i ja sie w koncu doczekam. A z tym castagnusem poczytam jeszcze tyle ze na razie i tak nie mam co kombinowac musze zrobic chociaz podstawowe badania. Pozdrawiam cieplutko

Witam was kochane :)
Ja 6go kwietnia wracam do Uk,smutno będzie ale co zrobić...:(
Na chwile obecną jestem chora,jakieś choróbsko mnie wzięło,mąż także chory,na szczęście synek zdrowy:)
Chciałam wam życzyć Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych,mokrego dyngusa,smacznego jajka i bogatego zająca:)
dalmatek586zg3.gif

Hej Agus niedlugo wracasz ale i tak fajnie ze swieta z rodzinka spedzisz:) Ciesz sie kazda chwila no i oblej za nas pare osobek w smingusa dingusa:) Dziekuje za zyczenia i Wam wszystkim kochane staraczki tez zycze wszyskiego najlepszego z okazji Swiat Wielkanocnych.

Jaj przepięknie malowanych
Świąt słonecznie roześmianych
W poniedziałek dużo wody
Zdrowia, szczęścia oraz zgody

zajaczek1..gif

Ps. No i tej fasolki w koncu:))):-)

reklama
Hejka

Wracam do zywych, depresja minela

Wesolych Swiat dziewczynki

Hej Olcia bardzo sie ciesze ze powrocilas do nas. Wiem ze po @ jest ciezko i nie ma sie sily tu zagladac. Ale popatrz na to tak ze po deszczu musi wyjsc slonce i do nas tez w koncu przyjdzie w postaci fasolki:) Glowa do gory, trzeba probowac dalej... Ja czekam na wtorek zeby isc do GP a potem na 14 kwietnia zapisalam sie na wizyte do kliniki planowania rodziny. Teraz mysle ze moze sie pospieszylam, bo w sumie az tak dlugo przeciez sie jeszcze nie staram no ale teraz skoro sie zapisalam to juz musze isc. Ja juz zyczenia skaladam ale jeszcze raz zdrowych i spokojnych swiat, pelnych nadzei na przyszlosc. Pozdrowionka

Do góry