reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Sama jade do prywatnego laboratorium zrobic. A w szpitalu taka procedura: test wyszedl negatywny. Odstawic leki nie pojawila sie @ zrobic kolejny test...a do tyg jak sie nie pojawi @ to wtedy do nich. Wogole nie ma nacisku na.krew .tylko testy sikane :-\

Wczesnie kazali co test zrobic, ja mialam zrobic aikany test dopiero 16dpt, moze jeszcze Nic straconego,dalej trzymam kciuki.

No wlasnie wczesnie i sama sie dziwie czemu tak. Ale nic. Sama zrobie krew i bede wiedziala. Ale przez ten test to tylko glowa mi peka z bolu.

86kasia jejku przykro mi strasznie, tule mocno :-( Ty jesteś po IVF tak? i co w klinice nie robią bety?? dziwnie bo u mnie zawsze po IVF robili test z krwi, nawet jak @ się pojawiła. Oni właśnie nie brali pod uwagę sikanych testów bo róznie może być i zawsze sprawdzali krew tak dla pewności. No ale co klinika to inne zasady. Ilu dniowy zarodek miałaś podany???
aniolkowa ciesze się ze tak dobrze się czujesz, kazda ciaza przebiega inaczej, znam dziewczyny które nie miały zadnych objawów i czuły się super, także jest to możliwe:tak: zresztą ja tez w miare dobrze się czułam, miałam czasem lekkie mdłości ale ogólnie było ok. Oby tak dalej;-) kiedy masz scan?
U mnie w porządku Victoria rośnie i czasem daje nam popalić :-p ale już jest coraz lepiej, to co jest teraz w porównaniu z tym co było na początku to teraz jest super:tak: Mała w nocy potrafi przespać nawet 9-10 godzin bez budzenia się na jedzenie także nie ma co narzekać, ale za to w dzień nie śpi prawie wcale jak już zaśnie to na 15-20 min i tak się zdarza może dwa razy w ciągu dnia. Przez to mam mało czasu na cokolwiek, bo Victoria lubi towarzystwo i widownie, nie zajmie się sama sobą, jak widzi że nikogo nie ma w pobliżu to jest ryk, a wiec trzeba ciągle się nią zajmować. Trochę utrudnia to życie, bo ugotowanie obiadu to wyczyn a o zrobieniu czegoś dla siebie mogę pomarzyć:-p Jak M ma wolne to mam chwilę oddechu bo mogę pomalować sobie paznokcie albo chociażby umyć włosy, najprostsze czynności potrafią cieszyć:-D Myśle ze z każdym miesiącem już będzie coraz lepiej, nie jest lekko ale nikt nie mówił że będzie;-):tak:

Tak jestem po ivf. Mialam 5 dniowy zarodek podany. I nic nie mowili o robieniu krwi .jedynie co tylko test. Refunduje mi to NHS wiec moze temu sie nie rozpieszczaja nad tym. :-\

86kasia ja tez IVF miałam na NHS i robili mi betę za każdym razem, ale mówie każda klinika ma inne procedury. Kurcze jak miałaś podany 5-cio dniowy zarodek to test w 12dpt powinien już wyjść... z drugiej jednak strony skoro nie ma ciąży to powinna już przyjść @. Ty bierzesz jakieś leki, jakiś progesteron??? Może powtórz test, robiłaś jeden czy więcej????

Biore progesteron zastrzyki w posladek. I estradiol tab dwa razy dziennie. Robilam 3 testy i kazdy innej firmy. I nic :-( niestety oni nie zlecili mi krwi. Wiec sama musze o to zadbac.

reklama
86kasia ja ostatnim razem też miałam podany 5-cio dniowy i pierwszy sikany test robiłam już w 8dpt i wyszła druga baaaardzo bladziutka kreseczka taka ledwo widoczna, 11dpt miałam robioną bete i tego dnia test już wyszedł normalnie, ale na to w sumie nie ma reguły powtórz test jeśli nie dostaniesz do jutra @.

Do góry