reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Kasia, to spokonie czekaj :-) tak myslalam ze tylko 1 zarodek bo tutaj w uk podaja tylko 1...ja wyjatkowo mialam podane 2 bo nie?oplacalo sie jednego mrozic a lekarz stwierdzil ze i tak juz sporo kasy wydalismy :-) bo u nas cale ivf niestety bylo prywatnie.Kciuki za dwie kreseczki na tescie. Swoja droga dobre testy maja w lloyds pharmacy firmy Viola, wykryaja ciaze gdy hcg jest 5 a nie tak jak inne 15... no ale wiadomo te 5 to takie umowne bo ja mialam bete 7 i nic nie wykrylo ale za 2 dni juz ladne krechy wyszly :-)

Ja mam test ze szpitala .nie ma zadnej nazwy .stresuje sie coraz bardziej. Ale w razie cos w poniedzialek rano zrobie bhcg bo leki mam tylko do wt.a jak test wyjdzie negatywny to mam przestac brac leki.a jak pozytywny to mam przyjechac po nowa recepte.dlatego robie krew musze byc pewna

Co do lutki to oczywiście racja, by poczekać na potwierdzenie :tak:
Wiatry i deszcze też mnie dobijają. Córa ma jeszcze jazdy konne, bez względu na pogodę.. nie jest łatwo. A na około nas wszędzie drzewa powyrywane, widok straszny, nad wodę nawet nie mam odwagi podjechać, dopiero we wtorek, bo córa ma zaś nad plaża tańce i basen..
Czeka nas też przeprowadzka i remont, aż strach dalej jechać, tym bardziej autostradą bo tak potwornie zawiewa a ja z tych przewrażliwionych :-D

Tak :) mam nadzieje ze cos wykaze jutro. Bo w pon robie krew a czas sie tak.dluzy . Ogolnie kazdego dnia mialam pobolewania brzucha albo klocia jajnikoe. Raz mocniej raz delikatnie.czasem nawet w nocy. Nie mialam zadnego plamienia. Ale mam nadzieje ze to objawy na :tak:

Kilka dni mnie nie było, a tu taka produkcja:szok: cieszę się ze forum ożyło :tak:
86kasia trzymam kciuki za jutrzejszy test &&&&&&&&&&&&&
magdalenka spokojnie, na tym etapie ciąży na usg niewiele widać, a plamienia w ciąży się zdarzają i nie zawsze oznaczają coś złego. Ja też na podobnym etapie plamiłam, a jak się okazało wszystko było dobrze i dzidzia ładnie sobie rosła:tak: Nie denerwuj się, odpoczywaj i bądź dobrej mśli;-)
kara Ty jesteś teraz po IUI??? no to trzymam kciuki, kiedy testujesz????
LILITH nie zgodzę się z Tobą że plamienie implantacyjne może wystąpić po pozytywnym teście, lekarz który Ci to powiedział był chyba nie douczony, to wbrew logice. Pozytywny test wychodzi dopiero wtedy kiedy jest odpowiednie stężenie hormonu ciazowego beta hcg, a ten ze hormon zaczyna być produkowany dopiero po implantacji zarodka, a wykryty przez test może być dopiero po kilku dniach. Także nierealne jest to żeby najpierw był pozytywny test a później implantacja. Plamienia we wczesnej ciąży często się zdarzają i jak już pisałam nie muszą być oznaką tego ze dzieje się coś złego;-)
basik dobrze słyszeć że już lepiej się czujesz, teraz będzie już coraz lepiej:tak:
aniolkowa jak Ty się czujesz??

Roxi gdzieś ty była że Cię nie było? Jak Viki sie czuje? No i jak ty sobie radzisz?
Ja nadal czuje się dobrze:-) dla mnie to jest niesamowite że można się tak dobrze czuć w I trymestrze. Porównuje to z moją pierwszą ciążą kiedy wstanie z łóżka było dla mnie jak wspinaczka na Giewont. Teraz robie wszystko i mam siłę. To dla mnie jest niepojęte że tak można!!

reklama
Do góry