reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Loczkis jesteś:-) co tam u ciebie? Jak sobie radzicie w pl? Jak w pracy i czy planujecie staranka? Fajnie że się odezwalas.

Kontra widzę ze testujesz podobnie jak ja!

Bashi Witaj masz ochotę dołączyć do naszego grona staraczek?

Basik przyszła ta owu? Zerknęłam na wykres- działaj dzisiaj, bo masz spadek temp.

Yas dobrze że ostatnio szybko ci czas leci. Jeszcze kilka dni:-)

Ostatnia edycja:
Dziekuje...interesuja mnie najwczesniejsze objawy ciazy...bo chyba nie wytrzymam do konca miesiaca zeby sprawdzic czy mam miesiaczke....

Bashi nie stety są podobne do nadchodzacej @ a więc musisz czekać. Stosujesz jakąś metodę obserwacji miezysz temp. w pochwie? Wiesz w jakim dniu cyklu jesteś?

Nie mierze temperatury...mam sciagnieta aplikacje na iPad'a z dwoma kalendarzemi owulacji itd. Zapisuje tam daty swojej miesiaczki przez ostatni rok. Wedlug jednego z nich powinnam miec owulacje jutro a drugi mowi ze w poniedzialek. Wyczytalam juz jakie moga byc symptomy zblizajacej sie owulacji tj. Wyglad I konsystencja sluzu, nabrzmiale wargi sromowe czy lekki nacisk w podbrzuszu...mam je od wczoraj co moze oznaczac ze magiczne jejeczko sie zbliza ;D

reklama
bashi nie ma objawów na wczesną ciąże, niestety musisz czekać do terminu @. Objawy ciażowe są takie same jak na miesiaczkę a czesto dopiero je mozna rozpoznać w 6 tyg ciazy. Jedynie brak okresu jest pewniakiem ciazy ( i to nie zawsze, bo czasem hormony potrafią zaszaleć i opóźnić @). A te objawy owulacji, które masz są oczywiscie jej zwiastunem, ale nie zawsze dają pewność, ze owu była. Najpewniejsze jest mierzenie temperatury. Zreszta dopiero zaczeliscie starania, więc jest prawdopodobieństwo że wam sie szybko uda - moze nie koniecznie za pierwszym razem, ale byc moze szybko.

Do góry