reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Bashi tak jak dziewczyny piszą...objawy nadchodzącej @ są bardzo podobne do ciążowych...często kiedy bardzo chcemy być w ciąży albo bardzo nie chcemy być to nasz psychika działa i wtedy ma się wszystkie objawy ciąży mimo, że się nie jest tzw autosugestia..coś o tym wiem bo w poprzednim cyklu, a to też był mój pierwszy cykl starań, przed @ miałam już wszystkie objawy ciąży i byłam pewna, że jestem ale test niestety pokazał co innego...więc najlepiej testy ciążowe robić kiedy @ się spóźnia....
Też zgodzę się z dziewczynami, że warto mierzyć temperaturę, codziennie, o tej samej porze :tak:

OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę! przesyłam Ci link do stronki gdzie możesz się zarejestrować i wpisywać swoją temperaturę,wygląd śluzu itd. pomaga ustalić owulację i generalnie jest tam dużo pomocnych wiadomości dla starających :tak: Jeśli skorzystasz z mojego linku, to ja dostane punkty więc zachęcam :-)
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało, chętni pomożemy :tak: Ja w pierwszym cyklu starań byłam zupełnie zielona i miałam mnóstwo pytań i dziewczyny z forum bardzo mi pomogły :-)

Aniołkowa ja nie wiem kiedy będę testować i czy będę testować w ogóle...wczoraj miał być mój termin @ ale chyba coś mi się poprzestawiało, zresztą sama już zgupiałam bo ovufriend mi wyznaczył owulacje w 25dc a @ ma być teraz 39dc więc nie wiem czy wierzyć, czy nie wierzyć tym bardziej, że już pogodziłam się z faktem, że owulacji nie było a tu proszę...czekam na @ i tyle..testować chyba nie będę...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie Staraczki na Wyspach, Staramy sie z mezem o dzidziusia juz ponad półtora roku, jestem po 2 nieudanych inseminacjach, Naszym problemem jest nieplodnosc niewiadomego pochodzenia, czyli wszystko dobrze, a ciazy nie ma...Wedlug lekarza po ostatniej iui powinnam byc w ciazy. Podejrzewano u mnie pcos, ale po ostatnim scanie lekarka stwierdzila, ze moje jajniki nie maja znamion policystycznych.
Przegladam moje wyniki badan i zastanawia mnie prolaktyna 331 mIU/L (normy 102 - 496), w zwiazku z tym mam pytanie czy ona nie jest za wysoka?
Pozdrawiam wszystkie Staraczki i zycze szybkiego zafasolkowania:)

Cześć annie

jestem w takiej samej sytuacji - niewyjaśniona przyczyna nieplodnosci a ciazy brak. Chyba wolałabym bym miec pcos albo niedrożne jajniki, bo przynajmniej wiedziałabym co leczyć. Przykro mi, ze nawet inseminacja u ciebie nie zadziałała. Wydaje mi sie, że prolaktynę masz faktycznie w normie, ale podobno lepiej zrobić prolaktynę z obciążeniem, bo dopiero wtedy widać czy z nią wszystko ok. Tylko angielska służba zdrowia chyba nie robi tego badania:no:
masz jakis plan co dalej?

basik ​no doczekaliśmy sie wreszcie :-)

Witaj annie

Kontra to mialas skok temp. ? Czy na jakiej podstawie aplikacja ci wyliczyła i czemu tak późno.

A gdzie yas? Aniolkowa jak się czujesz? Ja wczoraj na wieczór bralam nospe bo bardzo bolał mnie brzuch, dziś chyba będzie powtorka z rozrywki. Strasznie nie przyjemny ból brzucha i pleców, sprawdzam co jakiś czas czy to nie @.

Aniołkowa mama - nasz plan to kolejna iui (wymuszona w klinice, bo robia tylko 2 - lecze sie w irlandii) w grudniu lub styczniu. A teraz chodze na akupunkture i pije jakies chinskie ziolka na plodnosc i na obnizenie stresu. Jezeli 3 iui sie nie uda to chyba in vitro, chociaz nie jestem do konca przekonana..

reklama
Do góry