reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Witam moje kobietki, jak się miewacie...Nie odzywałam się, bo jakoś nie miałam weny na pisanie.
Trochę ogarniałam dom przed świętami, niestety zostajemy tutaj :-( Z oknami walczyłam, a ile kurew narzucałam, nienawidzę ich myć, żeby to jeszcze otwierały się do wewnątrz, a to na zewnątrz i nie każde się otwiera :wściekła/y::angry: Ale udało się :happy2: Górę w sumie mam już uprzątniętą na błysk, zostaje dół i poprawki przed samymi świętami :tak:

Pam Ty to się masz dziewczyno z tym zdrowiem Życzę powodzenia, żeby jednak wszystko skończyło się dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Aniołkowa jak samopoczucie po zabiegu, wróciłaś już do pracy??
Roxii a co u Ciebie??
basik zajmij się czymś to nie będziesz tyle myślała i szukała potencjalnych objawów ciąży, mi to pomaga. Trzymam kciuki, żeby jednak się nie pojawiła @ w najbliższym czasie

A my z moim M ostatnio przeżywamy drugie zakochanie :zawstydzona/y: Ciesze się, bo jakoś zaczynało się robić smętnie... Potrzebne jest czasem takie szaleństwo :-)

Synek też zdrowy, jedynie skwara mu wyrosła na wardze, ale smaruje fioletem i pomaga, zresztą nie pierwszy raz. Jak miał z pół roku dopadł go taki wirus, że na samej dolnej wadze miał z 10 takich skwar z ropą i na paluszku, ale fiolet ładnie wysuszył, więc jak tylko coś takiego się pojawia, smaruje i moje dziecko wygląda jakby zjadło wkład od długopisu ;-)

Pozdrawiam wszystkie kobietki, trzymajcie się

reklama
abed ja urodzona dokładnie tydzień po Tobie :-)
Dobrze, że mi powiedziałaś o tym jedzeniu, bo kupilabym płatki jak zawsze. Mam nadzieje, że nic sie nie zatka, bo mi rybki zdechną podczas mojej nieobecności.

Pam ja myślałam, ze sie przyzwyczaiłam do wybryków wyspowej służby zdrowia, ale chyba nie. To jest skandal. Jak można zgubić/ pomylić wyniki???nie mieści mi sie w głowie. I jak mogą zostawić cie w takiej niepewności do piątkowego usg? Powinni powtórzyć ci betę zaraz w poniedziałek i jeszcze w expresowym tempie podać wyniki.

Basik nie jesteś wariatka, po prostu bardzo pragniesz dziecka. ja też tak jak ty szalałam na tym punkcie jak sie starałam tyle co ty, potem mój zapał zgasł i teraz już nawet test robię tylko jak @ spóźnia sie ponad tydzień. A co do objawów...zazwyczaj oprócz bólu brzucha i piersi (które są i na ciąże i na @) tak naprawdę nie czuje sie nic do ok 6tc. Ja w pierwszej ciąży tylko miałam okropny ból sutków a w drugie oprócz takiego ćmienia brzucha na na @ kompletnie nic. Dopóki nie ma małpy zawsze jest nadzieja.

Agitatka zazdroszczę tego drugiego zakochania. U nas tez by sie przydało.
Ja wróciłam do pracy na swoje stanowisko, ale musiałam sie sama o to postarać, bo nie chcieli mnie puścić. Musiałam załatwić zaświadczenie od gp, że mogę wrocic do dzieci.
Czuję sie dobrze, ale podczas ćwiczeń mnie jeszcze boli, zwłaszcza podczas jogi, bo tam jest dużo ćwiczeń na brzuch. No i dziś rano wstałam a tu nie ma szwów:-) a jeszcze wczoraj wieczorem były. Wszystkie naraz zniknęły po 16 dniach od zabiegu.

loczkis ja tez baaaardzo liczę na ten cykl. Mam nadzieje, ze nasze Aniołki napisały tam do Mikołaja liścik z prośbą o dzidziusia na ziemi.

Dziewczyny cosik sie dziwnego dzieje z moimi sutkami:szok:,od 2-3 dni czuje kilka razy na dzien dziwne ciagniecie i szczypanie....hm odczucia podobne jakbym nagiuska stala na mrozie i byloby mi barrrdzo zimno.pierwszy raz tak mam ,mozliwe ze to skutek uboczny przyjmowania tych zastrzykow na wywolanie owulacji??czy ktoras z Was tak miala ,np po clo?

Jak ci pisałam wyżej...ból sutków może być na ciąże:-) ja nie mogłam sie dotknąć tak bolały. Mam nadzieje, że temperatura ci sie utrzyma i nie spadnie :-)

basik trzymam mocno kciuki, żeby te bolące sutki były zwiastunem ciązy:tak:
Agtatka dzieki, u mnie po staremu, narazie nic się ciekawego nie dzieje pracuje, pracuje, pracuje i czekam na koniec świata:-D Cieszę się, że Wasza miłość rozkwita ponownie, oby tak jaknajczęściej, a najlepiej cały czas i do końca Waszych dni:-)

ja na poczatku brania clo tez zauwazylam, ze piersi zaczely mi rosnac i woda mi sie zatrzymywala w organizmie. co bylo bardzo dziwne bo moja waga stala w miejscu od kilku lat a tu nagle troche kilo na plusie:) a potem okazalo sie ze jest dzidzius:)

Dziewczyny podeslijcie mi troche tego Clo na wakacje co ?:-D

Zadzwonil do mnie lekarz (niedziela?!:szok:) i powiedzial ze probka sie znalazla (gdzie niby?) i nie jestem w ciazy ale dla mojego spokoju mam przyjsc jutro do labratorium zrobia drugi raz i wyniki dadza mi odrazu. ha...
Pytalam sie go tez co mam zrobic z tymi bolami powiedzial ze bole to dobry znak znaczy ze antybiotyki dziala.... ale jesli beda naprawde take ze nie moge nogami ruszyc to mam dzwonic (dal mi prywatny numer) i on przyjedzie.
Czuje sie jak Kate Midelton :-D

czesc dziewczyny :-) jak tam po weekendzie? u mnie leniwie ;-) prezenty juz kupione, zapakowane i gotowe do wyslania :-D to moj ulubiony czas :-D jutro zaczynam pierwszy dzien z Clo, nie wiem czemu ale troche sie denerwuje :zawstydzona/y: zobaczymy co powie moja ginka podczas niedzielnej wizyty :-D powiedzcie mi, bo macie wieksze doswiadzenie, jak skoncze brac Clo w piatek (9dc), to kiedy mniej wiecej powinnam miec owulacje? i czy lekarz w niedziele (11 dc) bedzie mogl mi juz cos powiedziec? pozdrawiam :tak:
aniolkowa ja tez mam taka nadzieje, wierze ze nasze aniolki czuwaja nad nami :tak:
basik widze, ze tempka dalej ladna, caly czas trzymam kciuki :-D

reklama
Loczkis odnosnie clo i monitoringu to ja nie pomoge,ale chetnie poczytam poniewaz od przyszlego cylku tez zaczynam przygode z clo;)
u mnie tempka w gorze ale pewnie z hukiem spadnie jutro i pojutrze...ehhhhhhhhhhh

Do góry