reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

loczkis z mierzeniem temperatury to jest tak że zawsze musi być o tej samej porze... jeśli zmierzysz o innej to musisz zaznaczyć że była zachwiana... i musi to być po 4 godzinach snu przynajmniej.... ja myślę że ma sens... ja miałam podobnie do ciebie a mimo to mierzyłam... i po kilku cyklach już wiedziałam co i jak ;-) teraz bym stosowała to jako metodę antykoncepcji bo kiedyś chcielibyśmy drugą dzidzię, ale jestem po cesarce i nie mogę ryzykować....

basik77 nie chcę cię dołować ale w po owulacji temperatura jest wyższa spada na dzień przed @... ja tak miałam nie raz niestety... ale trzymam kciuki żeby w Twoim wypadku było inaczej :-)

reklama
dzieki abed :) czyli jednak wychodzi, ze powinnam mierzyc o 5 rano :crazy: kurcze, nie wiem jak ja to przezyje :szok: tylko niech ta @ wreszcie przyjdzie, zebym mogla zaczac od nowa :-D

Ostatnia edycja:
Loczkis u mnie narazie tez dupa.. dzis mam wizyte u lekarza juz nie u pielegniarki dopiero o 4 popoludniu wiec najszybiecj o 6 wam cos napisze.... mam nadzieje ze mnie wysle na jakies badania chociasz krwi albo co.....

Sen mialam wczoraj dziwny ze wzieli krew kazali zaniesc do szpitala(na uczelni tak robia) zanioslam a mnie babka w laboratorium opieprzyla co ja tak dlugo czekalam z tym przeciesz ja mam zaraz rodzic :-D

Basik77 kochana, w drugiej fazie cyklu temp zawsze powinna byc podniesiona ze wzgledu na dzialanie progesteronu, o ciazy swiadczy utrzymajaca sie temp po dacie @ Nie chce byc okropna i rozwiewac Twoich nadziei, miej nadzieje jak najbardziej, tylko sama wiem na swoim doswiadczeniu jaki pozniej jest zawod gdy temperatura spada na @ Mam nadzieje ze Tobie sie utrzyma!!!

Loczkis :) zeby stres zachwial temp musialby byc zwiazany z ogromnymi dramatami, ja tez mam swoje stresy (az za duzo!!) i troszke temp sie buja, ale nie az tak i raczej widac kiedy jest skok... A moze mierz temp. Zawsze o tej 5 rano? Ja np. kiedy nie moge spac w nocy albo wybudzam sie godz.  czy 2 przed moja planowa 8.00 zaznaczam w kalendarzu ze mialam zaburzenia snu albo moj kalendarz (FERTILITY FRIEND polecam!) sam to tak oznacza kiedy za wczesnie lub za pozno mierze. Czasem temp sie odchyla, czasem nie, ale wtedy wszystko jest jasne. A madry system sam wylicza mi owulacje biorac wszystko pod uwage haha :) 
I na pewno warto mierzyc, musisz po prostu dopasowac pomiary do swojego trybu zycia :)

Dziewczyny :) jesli chdzi o siemie lniane - nie wiem jak to jest z tabletkami, ale pamietajcie, ze kiedy pijecie 'glutki' to one dzialaja tez oslonowo na zoladek i jelita a wiec nie powinno sie brac zadnych tabletek czy suplementow w tym samym czasie bo sie nie wchlona odpowiednio :) a len sam w sobie jest super zdrowy, poprawia trawienie i zawiera duzo blonnika, a zdrowy uklad trawienny to zdrowy uklad hormonalny :)

A dodam jeszcze ze znalazlam byc moze cos co nam wszystkim wyspiarka pomoze!!!! aaaaa!!!! Potrzymam was w niepewnosci na razie, musze opuscic nogi, wylezc z lozka, zjesc zdrowe sniadanie i wracam :)

dziub dzieki za wsparcie :) moze rzeczywiscie jakos musze sie przekonac do tej temperatury :) w tym cyklu mialam duzy stres, bo moj M. mial wypadek samochodowy i co przezylam to moje :-( czekamy na wiadomosci :tak:

Ostatnia edycja:
ok, jestem i tak szybciutko napisze o co chodzi :) czytalam wczoraj troszke rzeczy na necie (jak zwykle) i znalazlam dobra ksiazke pt. Making Babies: a Proven 3 Month Program. Pisala o tej ksiazce kobieta, ktora swoje przeszla, po wielu latach staran lekarze zgodnie stwierdzili, ze nigdy sama nie zajdzie w ciaze i starali sie zaplodnic ja in vitro i nic nie wychodzilo. Kobieta przeczytala ksiazke z mysla o tym , ze przygotuje ja do nastepnej proby, termin miala za 6 miesiecy a tu miesiac pozniej byla w ciazy!! w prawdzie poronila, ale ponownie zaszla w ciaze za 2 miesiace! teraz ma 2 zdrowych dzieci :D
Ksiazka jest napisana przez doktora medycyny zachodniej i doktora medycyny wschodniej! Na amazonie mozna przeczytac wstep do ksiazki i powiem Wam, ze mnie przekonal. Autorzy glownie skupiaja sie na diecie, podzieli ludzi na 5 roznych typow, jesli zaliczasz sie do ktores z typow oznacza to, ze popelniasz dietowe bledy, ktore prawdopodobnie prowadza do zaburzen hormonalnych i nieplodnosci! wazna jest nawet temperatura jedzenia! poczytajcie same ile ta ksiazka ma swietnych opini :)

Podaje stronke internetowa na ktorej mozna sprawdzic jakim 'typem' jestescie
Making Babies Program

Jak myslicie? Ja napewno postaram sie zmienic swoja diete http://www.jestemplodna.pl/15,ywienie_a_plodnosc.html

reklama
Do góry