reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

pytanie do dziewczyn, ktore mierza temperature: ja mierzylam temperatre pierwszy raz w tym cyklu, zreszta mozecie sobie to zobaczyc na moim wykresie. tylko mam maly problem. moj M. wstaje codziennie pomiedzy 4,30 a 5,30 i zawsze mnie budzi. tzn ja nie wstaje, tylko otwieram oczy i znowu zasypiam :-p ja wstaje codziennie ok 7,30 i wtedy tez mierze temperature. dzisiaj sprawdzilam, i zmierzylam dwa razy. pierwszy raz o 5- 36,6 a drugi raz o 7,30- 36,9. roznica jak widac jest duza. klade sie sprac ok 12. i teraz moje pytanie, o ktorej powinnam mierzyc temperature? jezeli o 5, to nie bedzie za krotki sen? pomozcie, bo juz sie pogubilam :)

reklama
Loczkis z mierzeniem temp jest tak, ze nie wazne, o ktorej, ale wazne zeby zawsze o tej samej porze. Temperatura zwieksza sie im blizej czasu budzenia (chodzi o twoj normalny rytm spania) co pol godziny ok 0.05'C, a wiec jesli zmierzylas ja 2.5h wczesniej to jest wlasnie te 0.25'C nizsza. Ale pattrzac na Twoj wykres ciezko jest znalezc moment owulacji...zawsze mierzysz temperaturke o tej samej porze?

Roxii udanego urlopu, duzo relaksu!!!!!!!!

Pam ja kiedys po stracie jednej ciazy myslalam ze lekarstwem na to bedzie kolejna ciaza i dziecko. nakrecalam sie co miesiac, mialam zawsze mnostwo testow i nawet jak okres dostawalam to je robilam bo tlumaczylam sobie ze sa takie przypadki ze kobiety w ciazy maja okres czasem i nie wiedza o tym ze sa w ciazy i ciagle przezywalam gorzkie rozczarowanie. a jak dalam sobie spokoj. pojechalam na wakacje, zaczelam studia i nastawilam sie ze czekam na swoja kole na ivf, zero testow w domu, okazalo sie ze zaciazylam. teraz zaczynam troszke swirowac ale probuje sie zrelaksowac i zajac czyms innym a co zycie dla mnie ma zaakceptowac ale gdzies gleboko wierze ze i tym razem sie uda;-). zycze ci bardzo zeby to byla ciaza juz w tym cyklu ale jesli okaze sie ze z nerwow i ze stresu przesuna ci sie okres to skup sie na uczelni, gdzies pisalas ze jestes mloda jeszcze wiec na pewno masz ciekawe zycze towrzyskie:-)poprostu ciesz sie chwila, zajmuj swoje mysli czyms innym a na pewno wszystko uda sie w swoim czasie. jesli chodzi o studiowanie i dziecko to tez dasz rade wiec glowa do gory i powodzenia ci zycze :-)

loczkis ja jestem wlasnie w polsce i chcialam kupic to siemie lniane w tabletkach ale w aptece dali mi len - czy to to samo? ja ogolnie nie jestem za przyjmowaniem dodatkowych preparatow i tez wyczytalam gdzies ze duzo pic wody i herbaty zielonej i to tez poprawia sluz, a len dodaje do chleba i jem zirenka, niby tez mozna to zalac i podjadac ale zastanawiam sie czy to jest to samo. chyba zaczne tez temperature mierzyc - nigdy wczesniej tego nie robilam wiec musze poczytac jak to wyglada. mam testy owulacyjne ale zazywam clomid wiec czytalam ze to moze sfalszowac wynik testu. no i jak wspominalam wczesniej ja nie moge w kazdym cyklu zajasc w ciaze nawet jak owulacja wystepuje z powodow medycznych chociazby dla tego ze mam tylko jeden jajowod.

agnieszka.kk a ty tez sie starasz o dzidziusia bo za duzo tego wszystkiego i nie jestem w stanie przeczytac wszystkich postow.

powodzenia wszystkim staraczkom i milego dnia:-) ja w polsce mam dzis pogode typowo z uk

Ostatnia edycja:
Wiatm Kobitki!
u mnie dzis 25 dc a temka 37,27! ale nie nakrecam sie bo temke zaczelam mierzyc od 5 dni i ciagle 37, i wyzej...hm....pozdrawiam
a mam jeszcze pytanko ,czy jak bola piersi przed @ to czy byla owulacja??? dziekuje

basik77 ja z tymi piersiami to juz nie wiem jak jest. mnie zazwyczaj pobolewaja tydzien przed miesiaczka a w tym miesiacy bolaly mnie bardzo wiec mialam cicha nadzieje a tu nic wiec nie bede sie juz tym sugerowac. na temperaturce tez nie znam sie ale zamierzam cos poczytac i zaczne mierzyc. zycze ci zeby to byly oznaki fasolki:-)

Witajcie dziewczyny i dzieki za mile przyjecie!

Zostaly 2 dni do spodziewanego (niechcianego) okresu - 2 albo 3, nie wiem dokladnie, bo mialam spirale i w sumie to nie jestem pewna, czy pelne krwawienie nastapilo tego dnia, co mysle, czy nastepnego. W kazdym razie, mam nadzieje, ze Babel powstal i sie zainstalowal.

yas09 - dodaj do jogurtu. Ja tego w stanie nie jestem pic, ale moze Ty bedziesz bardziej mezna ;) A i ponoc powinno sie siemie zapic szklanka wody, zeby specznialo w zoladku i powydzielalo swoje cudowne gluty.

Ostatnia edycja:
Dziub ja wiem, ze nie mialam skoku w tym cyklu. problem polega na tym, ze 90 % moich obserwacji jest zaburzona, a to przez stres, alkohol czy wlasnie co chwile budzenie sie rano, wiec tak sie zastanawiam czy wogole w moim przypadku mierzenie temperatury ma sens :crazy:

reklama
yas nie jestem pewna, czy to to samo, ale pewnie tak :) dla mnie taletki sa najbardziej przyswajalne :-D
pam i jak tam u ciebie? u mnie dalej nic :wściekła/y:na razie nie robie zadnych testow i czekam :crazy:

Do góry