reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Nie-e - pierwszy cykl, ale ja z gatunku planujacych militarnie, perfekcyjnie i najlepiej od razu pelen sukces ;) Z jednej strony ludze sie, ze jestem zaciazona, z drugiej, ze nie jestem - przy czym im blizej piatku, tym bardziej mysle, ze jednak wymyslilam sobie to wszystko.
Ja czekam, az mi Clearblue digital przybedzie z Amazona - wybralam darmowa dostawe 3-5 dni, bo przynajmniej bede testowala po terminie - albo juz okres dostane. W aptece nie kupie, bo od razu bede leciec i sikac - Bozia nie dala cierpliwosci, oj nie dala... Clearblue tez od razu wyswietla, czy tak, czy nie - nienawidze tych kreskowych, mam owulacyjne z Bootsa i cholera mnie bierze.

reklama
ja do cierpliwych tez nie naleze, wiec wiem co czujesz :-D ja te same objawy co chwila interpretuje albo na @ albo na ciaze :-D
a tak przy okazji, gratulacje z okazji slubu :-)

Dzieki!
:-)
Ja PMS mialam moze 2 razy w zyciu (taki objawowy fizycznie, bo tak to PMS mam cale zycie :baffled:), zatem aktualne zmechacenie i obolale zalazki piersi (co nigdy nie wyrosly) traktuje podejrzliwie, no i te skurcze 3 dni temu... Aj, nie wiem, nie wiem, nie ogarniam... Wkurzajace to jest strasznie, bo czlowiek ma nadzieje, ma jakiestam nietypowe objawy, a zapewne przyjdzie co do czego i bedzie 'not pregnant'. No.

Dzieki za porady dziewczyny. Mi peilegniarka na uczelni ( mamy wlasna przychodznie) robi mi praktycznie co dziennie testy.... i na tej samej przychodni jest moj GP wiec nie moge mu nasciemniac.... ale jutro bede w szpitalu na fizjoterapii to moge mu posciemniac ze mnie kostka boli jak cholera, wsomie bolki strasznie wykrecilam ja dzis, to moze mnie na X-ray wysle i wtedy mi zrobia krew :-D

loczkis te tesy z clear blu z napisem not pregnat albo pregnat sa bardzo dobre. Ja dostalam jakis czas temu jeden od kuzynki na szczescie i jak zaszlam to od razu go zrobilam i wyszedl pregnant.
Ogolnie wszystkie testy z clearblue sa bardzo dobre i powinny wskazywac ciaze po 1-2 dniach od spodziewanej miesiaczki. Kreski moga byc slabo widoczne ale powinny wskazywac ciaze.

Pam a ty ile jestes juz dni po @? Jesli ponad 2 to testy powinny wyjsc pozytywnie. Jesli chodzi o bete to mozesz zrobic prywatnie koszt ok 30 funtow. Wiec nie jest tak zle.

Powiem wam, ze ja nigdy nie odwazylam sie zrobic testu wczesniej niz data spodziewanej miesiaczki bo wiedzialam, ze wyjdzie negatywny a po co sie denerwowac. Wiem ze to ciezkie, ale radze Wam robic tak samo.

Witam nowe dziewczyny, widze ze coraz nas wiecej:) Zycze wam zebyscie jak najszybciej zafasolkowaly:)

abed super, ze maz znalazl jakas prace, nie przejmuj sie ze to nie jest to czego bardzo by chcial, ale najwazniejsze ze wogole cos ma inaczej pewnie w koncu dostalby w glowe od siedzenia w domu:)
ja jeszcze nie czuje ruchow niestety:) ogolnie wciaz wieczory sa dla mnie koszmarem przez mdlosci. Staram sie jak najwiecej jesc w pracy bo w domu jestem ok 18.30. Ale przeciez nie dam rady sie najesc przez cale 8h pracy za caly dzien bo nawet nie mam czasu na to, wiec chcialabym normalnie jesc cos malego wieczorem. Moze niedlugo mi to minie.
Jestem coraz wieksza co tez mi ciazy, zawsze bylam szczupla i teraz te dodatkowe kilogramy przeszkadzaja mi w normalnym siedzeniu przy biurku. Nie chce na prawde narzekac bo ciesze moja ciaza, kocham ja i kocham kruszynke, ale bajki o stanie blogoslawionym nie sa prawda, przynjamniej w moim przypadku:)
Nastepne usg w szpitalu mam 5 listopada, wtedy tez poznamy plec.

Dzis w pracy wspomnialam ze chcialabym pracowac do konca stycznia, czyli odejsc na 1.5 miesiaca przed porodem. Nie sa zadowoleni, dogadaywali mi, staram sie miec to gdzies. Manager mowila ze jej kolezanka odchodzi z pracy na 2 tyg przed porodem. Mnie wykanczaja dojazdy 1.5h w jedna strone i wszyscy mi mowia, ze dlugo tak nie pociagne. Zobaczymy jak to bedzie. Na pocztaku myslalam, ze wytrzymam do polowy lutego, ale jak bede miec przedwczesny porod to nawet nie zdaze nic przygotowac.....ehh jeszcze sie musze zastanowic.

Noelka dzieki za info ale ja mieszkam w Irlandii i nie wiem gdzie moge to zrobic, moja ciotka byla w ciazy i nie chcieli jej zrobic u GP albo w szpitalu a tez prywatnego laboratorium nie znalazla wiec jestem w kropce. A dzis jest 3 dni po terminie

Zastanawiam sie czy to mogl byc poporstu cykl bez owulacjii i wtedy @ nie przychodzi? miala ktoras z was tak ?

agnieszka.kk jak ja byłam potwierdzać ciążę to mi żadnych badań nie zrobili, wierzyli w mój test. śmieliśmy się że mogłam ich oszukać że jestem w ciąży ;-) no cóż tak działają...

Satchkat
witaj:-) widzę że ty świeżo po ślubie :-) powodzenia w staraniach :-)

noelka ja też tak miałam że czasami ciąża nie cieszyła i nie jest to takie piękne jak wszyscy mówią... później z macierzyństwem jest tak samo... jak przychodzi 20 to cieszę się że mały już śpi i mam czas dla siebie... myślę że takie to jest... i to nie oznacza że nie kochasz swojej dzidzi czy ja swojej :-) tym się nie przejmuj... a co do wagi to wiem jak się czujesz... mi było ciężko z każdym kilogramem... a miałam ich pod koniec 17... no i mały szok przeżyłam po porodzie jaki miałam duży brzuch ;-) myślałam że od razu płaski jest ;-) ale teraz waga wróciła do normy w 5 miesięcy tylko jeszcze brzuszek mam... potrzeba czasu i ćwiczeń ;-) a mi czasu na ćwiczenia brakuje ;-)
na macierzyński też możesz iść kiedy chcesz więc też się nie przejmuj ich gadaniem... jak będziesz się dobrze czuła to pracuj, a jak nie to odpoczywaj... ty i maleństwo jesteście najważniejsi :-)

Cześć Noelka :) A co ich obchodzi, kiedy zaczniesz macierzynskie, przeciez ono i tak trwa tyle ile trwa i tyle wlasnie nie bedzie ciebie w pracy, czy zaczniesz wczesniej czy pozniej! Dziwni ludzie... Rob tak jak sie czujesz i do niczego sie nie zmuszaj, pamietaj, ze w osmym miesiacu bedziesz wieksza i bedzie Ci ciezej ;)

Pam mi sie wydaje, ze w bezowulacyjnym cyklu krwawienie i tak przyjdzie, podobnie jak przy braniu tabletek anty, moze sie po prostu opoznia? Widzisz, moje cykle tez niby sa jak w zegarku po 28 dni, a ostatni trwal 30, i to dlatego, ze owulacja sie spoznila. Mierzysz moze temperature? Ja tylko dzieki temu nie narobilam sobie niepotrzebnie nadziei i 'cierpliwie' czekalam na @. Choc jej przyjscie jest zawsze okropnym zawodem.

U nas strasznie zimno, wietrznie i deszczowo, az nosa nie chce sie wystawiac za drzwi! Planujemy 5 dni wolnego, troszke sztuki i muzyki, relaks, kino, restauracja, moze jakas wycieczka? I cieply mulled wine co wieczor na rozgrzanie ;) Moze to nasza recepta na ten cykl? Zycze Wam milego starania :)

reklama
Pam faktycznie masz dziwna sytuacje, beta rozwiałaby wątpliwości, ale wiem że tu niebardzo chcą ja robić. U mnie w klinice robią ale po in vitro, a tak normalnie to chyba tez nigdzie nie można zbadać:baffled: Kurcze rób te testy, moze maleństwo sie późno zagnieździło i test jeszcze tego nie wykrywa.... Ja kciuki wiaż trzymam i mam nadzieję, że jak wrócę z urlopu to bedzie tu czekała na mnie dobra wiadomość:-D
Loczkis Ciebie tez się to tyczy;-)
Stachkat witaj i powodzenia życzę:-)
Noelka dziewczyny dobrze mówią na macierzymńskie możesz iść kiedy Ty chcesz, nie oni o tym decydują, więc olej ich i tyle:-p

No ja juz prawie spakowana, jeszcze jakies tam ostatnie pierdoły zostały i ciągle ta wkurzająca myśl czy napewno wszystko wzięłam:-D Jeszcze tylko siebie muszę trochę ogarnąć, ehhh dziś pewnie późno pójdę spac albo wcale, bo lot mamy bardzo wcześnie o 6:30 więc nie wiem czy zdąże się położyć i wyspać, najwyżej nadrobię w samolocie 5 godzin lotu więc pewnie i tak będę kimać:tak:
Trzymajcie się dziewczynki, trzymam za Was wsztkie kciuki, buziaki odezwę się jak wrócę;-)

Do góry