reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
hej Roxii nie trzymam sie wcale..wczoraj nie wiem po co zrobilam test i oczywiscie wyszedl negatywnie, wiem, ze moze jeszcze za wczesnie, ale tak mnie to zdolowalo, ze postanowilam wiecej testow nie robic i poczekac na rozwoj wypadkow..ciagle sie ludze..ale czuje, ze sie nie udalo:(

Miska no pewnie że za szybko zrobiłas ten test, ja robiłam 10dpt i wyszła mi naprawde ledwo widoczna druga kreseczka, trzebabyło pod światło patrzec żeby ją zobaczyć:tak: podejrzewam że jak bym zrobiła go dzień wczesniej czyli 9dpt to nic by nie było widać, a ty zrobiłaś 8dpt więc na bank test jeszcze tego nie wykryje. Betę robiłam 11dpt i wynosiła tylko 49 więc dwa dni do tyłu musiała być minimalna a testy domowe jeszcze tego nie wykrywają. Spokojnie kochana, nie łam się i zrób test jutro lub pojutrze, jeszcze nic straonego mówię Ci naprawde zawcześnie zrobiłas ten test. Ja dalej trzymam kciuki i wierzę, że fasolka tam jest:-) Prosze Cie nie załamuj się jeszcze i powtórz test pojutrze;-)

miśka wiem jak ci cieżko i chciałbyś juz a najlepiej wczoraj, ale spokojnie. Nic juz nie zmienisz a takim denerwowaniem sie zaszkodzisz fasolce jeśli tam sobie rośnie. Daj jej czas na rozwój, beta przyrośnie. Nawet najczulsze testy nie wykarzą ciąży na tak wczesnym etapie. Proszę cie uwierz, że i ciebie może spotkać szczęście. Weź jakaś dobra książkę do ręki, albo znajdź coś co zajmie twoje myśli chociaż na chwile, bo zwariujesz. Tak jak Roxi pisze poczekaj 2-3 dni. Pamiętaj, że póki nie ma @ jest zawsze nadzieja na ciąże.

Noelka jak sie czujesz po tych lekach?

Agnieszka
a gdzie można zobaczyć zdjecia z majorki?

U mnie @ sie rozkreciła. Zbierała sie od środy i dziś jest. Bałam sie, że przyjdzie za wcześnie i znowu bede musiała przesuwać to HSG, ale od dziś jest dokładnie 10 dni do badania, więc sie uda:) bo tylko podobno robią do 10dnia cyklu. Na styk :)
przed chwilą oglądałam na national geographic, że w Peru piją koktajl z miksowanych żab na płodność i podobno pomaga....hymn nie wiem czy nie wolałabym poczekać na ivf :)

Aniolkowa mam nadzieję że nie bedziesz próbowała tego koktailu hmm??:-D
Noelka właśnie jak tam sie czujesz po tym clo??
Miska uszy do góry i niezałamywać mi sie tam, jeszcze nic nie jest przesądzone:tak: ja kciuki wciąż trzymam:-)

Ale długo mnie tu nie było. Tyle się wydarzyło, Miska jeszcze się nie poddawaj !!!. Roxii trzymam kciuki za transfer i żeby ci czas szybko zleciał. Ja miałam criotransfer 2x i u mnie był stymulowany, na lekach.
Ja w niedzielę wróciłam z długiego urlopu w polandzie. Tak szybko zleciało, mieliśmy pełno roboty. Postawiliśmy mury naszego domu, teraz czekamy na zbrojarza. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu zobaczymy zdj. Byłam też u ginekologa, zapisał mi pełno leków na moje infekcje i zrobiliśmy pełno badań, bo może w przyszłym roku zdecydujemy się na ivf w polsce. Więc porobiliśmy już te badania co są na całe życie i które wymagają kliniki. A przy okazji przetłumaczę będę miała też tu na wszelki wypadek. We środę mam spotkanie w mojej klinice i zobaczę co mi powiedzą. Wstępnie wiem już że kwalifikuję sie do programu dzielenia się kom.( tańsza opcja ivf) . Ale muszę wziąć od nich kopię z ostatniego badania AHM, bo znalazłam też klinikę w Manchesterze gdzie ten sam program jest jeszcze tańszy. Dzwoniłam już do nich, i muszę im wysłać wynik tego badania. Kurdę dobrze że znalazłam ten program bo na pewno nie było by nas stać na normalne ivf w tym roku. Zwłaszcza że wzięliśmy teraz pożyczkę i od lipca będziemy mieszkać już całkowicie sami, bo nasz długoletni lokator się wyprowadza. I to przynajmniej mnie podbdowało.
Teraz jedziemy też na testach owulacyjnych, ale w tym cyklu nic mi nie wyszło chyba nie było owul. Jeszcze teraz mam 44 dc i nic sie nie zapowiada na @. od paru dni tylko plamię, raz na brązowo raz na czerwono.
Ale sie rozpisałam:):):)

Aga nie mam pojęcia, pewnie jak skończymy budowę i odłożymy kasę. Z|decydowaliśmy się na budowę bo mój do bloków nie pójdzie, a ja powiedziałam że z teściami mieszkać nie będę. A tu on nie chce zostać na stałe, ale kto to wie co się jeszcze wydarzy. :))

reklama
Do góry