reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

maz na pewno szczesliwy?
a Twoje cykle zawsze byly regularne i jak sprawdzalas owu?
pewnie porob jeszcze testy i uwarzaj na siebie:)
a widzisz bylas jednak pierwsza!!!! i nie musisz tego glupiego hcg robic!!!!:)

reklama
S. Bardzo szczęśliwy.
Ja mniej, bardziej to sie boję. Oby przeżyć ten nieszczęsny 13tc.
Powiem ci, ze ja właśnie bardzo chciałam miec to HSG. Moja koleżanka tez zaszła przed tym badaniem a ja chciałam, żeby mnie "przetkali" :)
pijac te ziółka w ogóle nie odczuwałam owu, ale w klinice mi mówili, ze badania krwi wykazały, ze jest. Zreszta pani w tej klinice mówiła, ze po pierwszym spotkaniu duży procent ludzi juz nie wraca do nich, bo zachodzą.

Noelka ty mnie goń, bo my tak zawsze szłyśmy łeb w łeb. Masz ode mnie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gdyby któraś dziewczyna chciała spróbować ziółek to chętnie prześle, bo mam na stanie sporo.

Roxi przepraszam, ze ja tu z takim newsem jak ty właśnie cierpisz:((( jestem całym sercem przy tobie i trzymam za was kciuki.

Ostatnia edycja:
aniolkowa postaram sie Ciebie dogonic:), ja to w sumie caly czas sie staram z M ale cos tam spi w moim organizmie:)

rozumiem, ze sie boisz, bo masz za soba bardzo przykre wspomnienie, ale bedzie dobrze ja tak czuje:)
nawet zadzwonilam do meza i powiedzialam aniolkowa jest w ciazy:) ucieszyl sie bardzo:)
ale ciiii nic nie zapeszamy na razie:)

dawaj znac jak tesciki wychodza w tym tygodniu.

bedziesz chciala isc prywatnie na bete, albo wczesniejsze usg?

mam nadzieje, ze niedlugo sie cos obudzi w twoim organizmie...wiesz wiosna, wszytsko sie budzi do zycia:)

w tym tyg chce isc do gp, mamy tu polska gp, i wyprosze wczesny scan. Gdzies czytalam na stronie nhs, ze jesli kobieta jest po stracie i baaardzo sie martwi o dziecko to jest mozliwosc wczesnego scanu. Stres nie jest dobry dla dziecka, wiec postaram sie wyprosic ja o skierowanie. A jak nie to powiem, ze mam bole z jednej strony brzucha (objaw ciazy pozamacicznej) i ze troche plamie. Nasciemniam, ale bede miec scan w 7 tyg, zeby uslyszec czy bije serduszko. jak mi sie nie uda to mam tu pl gina, ale bierze 100funtow za wizyte.

100£ za wiyte to jeszcze nie tak zle , u nas za usg biora ze 140£, ale czego sie nie zrobi dla bobaska:)
miejmy nadzieje, ze sie uda z pl gp:)
a ten polski gp to cala przychodnia polskich lekarzy, czy po prostu polak pracuje dla angielskiego gp?

ps.piekny suwaczek:)

to jedna polka w angielskiej przychodni. sprobuje wyciagnac scan na nhs, ale jak sie nie uda to oczywiscie pojde do polskiej kliniki. I tak musze poczekac do 7tc, bo wczesniej nic nie uslysze.

wiem, ze za wczesnie na suwaczek, ale stwierdzilam, ze bede sie cieszyc kazdym dniem, ktore mi los da spedzic z moim dzieckiem. Nie wybiegam narazie w przyszlosc, ale chce mocno wierzyc, ze dotrwamy do ostatniego, czerwonego kwadracika :)

wcale nie za wczesnie na suwaczek, ciesz sie !!!! kochana ciesz sie bo to najwazniejsza dla Ciebie w zyciu chwila i na pewno dotrwasz do ostatniego obrazka.

a ja samolubnie bede Cie prosic o fluidki co jakis czas i sprawozdania z postepow ciazy, prosze nie opuszczaj naszego watku:)

@ dzis do mnie zawitala, nie moge w to uwierzyc, wreszcie !!!

mysliscie, ze to moze byc dzialanie castagnusa?? jesli tak to jestem pod wrazeniem, niby lek ziolowy, bralam tylko 4 dni i juz mam @. Na wywolanie @ u mnie nawet luteina nie dziala tylko dupek, wiec brawo dla castagnusa.:)

Dzieki @ moge isc wreszcie na badanie krwi, i porzadnie mi sprawdza hormony:)

aniolkowa tak mi cos przyszlo na mysl, ze moze jak bedziesz w gp to popros o duphaston albo luteine, ale nie wiem czy tu daja. Gdzies czytalam, ze czasem dziewczyny biora w razie czego.

Noelka No to super, ze wreszcie przyszła :) to dobry znak. Rób hormony, bierz dalej castagnusa i...działaj :)

Nie zamierzam stad uciekać, będę nadal z wami i obiecuje wysyłać ciażowe fluidki. Dziś robiłam test ten z clearblue co pokazuje ile tygodni i wyszło 1-2 a powinno 2-3. No ale może to tzw ciąża wolno zstepujaca:)

Mam cały zapas dupka i przeszło mi przez myśl, żeby go zacząć brać. Ale znam przypadek dziewczyny, która tak zrobiła i utrzymywała puste jajo płodowe do 12 tc!!!!jak zobaczę serducho to chyba będę go brać dla pewności. Albo jak zacznę plamić.. Narazie jest ok, tylko ten brzuch pobolewa jak na @.

Jutro powiem w pracy. Bardzo sie denerwuje, śni mi sie ta rozmowa po nocach, ale u nas trzeba powiedzieć, bo ja często jestem bita przez dzieci i nie chce ryzykować życia mojego maluszka. Ale mi sie trafiło, a ostatnio wam pisałam, ze zamykają moja szkołe i wszystkich nas zwalniają. Ciekawe co ze mną teraz zrobią.

reklama
aniolkowa no wlasnie ciekawe co zrobia z Toba, bo przeciez maternity bedzie Ci sie nalezalo i tak samo powrot do pracy tez poinnas miec zapewniony. No ale jesli cala szkole likwiduja to nie mam pojecia jak prawo wtedy dziala, moze bedzie Ci sie nalezala jakas odprawa.

co do dupka to w sumie nie wiem ile lekarz zaleca na podtrzymanie, moze lepiej w ciemno nie brac.

mam pytanko co do twoich ostatnich staranek. Podeszliscie do sprawy jakos inaczej? Czesciej byly? wzieliscie bardziej na luz? wiesz musze sie przygotowac :) jak tylko@ sie skonczy bede musiala co 2 dni chyba przez miesiac bo z moja owu nigdy nie wiadomo, 2 razy juz mnie testy owu zrobily w konia, wiec nawet juz nie bede ich kupowac.

Do góry