reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

Powiem ci, że tak naprawdę nie wiem dlaczego akurat teraz zaszlam. Nie robiliśmy nic innego, wręcz byłam pewna ze nie zajdziemy, bo w klinice powiedzieli nam ze wyniki są dobre i jedyna nadzieja w tych jajowodach. Nadal trzymalismy sie dni plodnych, ale liczyłam, że zajdę po HSG.
Proponuje ci od 10dc co 2 dni próbować. Spróbuj tez od jutra mierzyć tempke może uda ci sie wychwycić owu.

reklama
Roxi przepraszam, ze ja tu z takim newsem jak ty właśnie cierpisz:((( jestem całym sercem przy tobie i trzymam za was kciuki.
Aniolkowa no co Ty bardzo się cieszę, że Ci się udało:-) Gratulacje!!!!!:-D w koncu któraś na naszym wątku zaciążyła:tak: wysyłaj dziewczynkom fluidki ciążowe, może się pozarazają;-) Ale superrr,tak bardzo się cieszę:-) Dbaj o siebie i próbuj wydębić ten wcześniejszy scan, powinni się zgodzić, bo jestes po jednej stracie, ale nic sie nie martw napewno tym razem wszystko będzie dobrze:tak:
Noelka teraz Twoja kolej goń aniolkowa, trzymam za Ciebie kciuki!!!;-) Superr że @ przylazła teraz przytulanka co dwa dni i obserwoj swój organizm kiedy owu bedzie:tak:

Roxii jak ty sie czujesz po tym zastrzyka? oslabiona jestes?

aniolkowa prosze uswiadom mnie jaka powinnam miec temp jak bedzie owu? wyzsza czy nizsza? a ty mierzylas temp?

Noelka przy owulce temp. jest wyzsza, jesk skok a potem sie utrzymuje na takim poziomie, przed samą @ spada. Oczywiście tempke trzeba mierzyć w pochwie co dzien rano o tej same porze, przed wstaniem z łóżka, jest to dosć uciążliwe, sama kiedyś mierzyłam, ale skuteczne:tak: Spróbowac możesz, jak bedziesz miała skok tempki to zrób test owu dla potwierdzenia. Mam nadzieję że pomogłam;-)

Ja po zastrzyku czuję sie w miarę ok, jestem tylko taka troche osłabiona i szybko się meczę, ale ogólnie nie jest źle. Wczoraj miałam pierwsze badanie krwi, hormon wciąż rosnie niewiele ale troche urósł, powiedzieli że mam się tym nie przejmować, bo czasem tak jest, ważniejsze żeby we wtorek był juz jakiś spadek co najmniej o 15%-zobaczymy:sorry2:
Psychicznie za to u mnie nieciekawie, nie mogę sie jakos po tym wszystkim pozbierać no i przeraża mnie to czekanie:-( Nie wiem chyba na jakiś czas znikne z bb, bo to tylko rozdrapuje moje rany, chyba pierwszy raz mam tak ze nie jestem w stanie nawet juz o tym gadać:sorry2: Nie wiem co mam ze soba zrobić i jak przetrwać ten czas, najchetniej wyjechałabym na bezludną wyspe i z nikim nie rozmawiała:baffled: Ehh nie sądziłam że bedzie tak ciężko i ze tak się to wszystko potoczy.
Sorry ze wyjeżdzam tu z takimi smutkami, kiedy mamy takie wspaniałe wieści, aniolkowa jeszcze raz gratki!!!:-D

Roxii nie musisz przepraszac za swoje smutki, ja Ci szczerze powiem, ze nie potrafie sobie wyobrazic nawet Twojego bolu.
Taka bezludna wyspa o ktorej piszesz pomoglaby ci najbardziej w tym momencie, odseparowalaby cie od tego wszystkiego...jesli potrzebujesz odpoczynku od bb to tak zrob...rozumiem to doskonale....
mam nadzieje, ze hormon bedzie spadal i nie beda musieli Cie meczyc w szpitalu...
Jestem pewna Roxii ze dla Ciebie tez w koncu wyjdzie slonce....

Roxi ja tak sie czułam po stracie synka. Moja depresja trwała rok. Wiem co czujesz i przytulam cie z całego serca. Tutaj tylko potrzebny jest czas i wsparcie bliskich. Jeśli masz ochotę to zrób sobie wolne od BB, ale pamiętaj, ze my tu jesteśmy po to, żeby cie wspierać, tu sie możesz wypłakać i absolutnie nie czuj sie winna swoich smutkow. Masz do tego święte prawo.

Noelka tak jak Roxi pisała jest to troszkę uciążliwe na początku z tym mierzeniem tempki, ale potem wejdziesz w prawe, tak jak z ziółkami:) zaloguj sie na 28dni-pierwszy cykl masz za darmo i tam wpisuj swoje dane-będzie ci łatwiej. I może uda ci sie złapać ta owu:)

Dziewczyny chyba za szybko sie cieszylam. Dziś Plamię na brązowo i brzuch boli :( mam czarne myśli. A tyle co powiedziałam w pracy...:(
bardzo sie boje:-(

reklama
Do góry