reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

Oj Roxii jak ja doskonale cie rozumiem....:-:)-( No niestety niesprawiedliwe to wszystko.... tak jak piszesz ciagle piasek w oczy... Ja jak pokonalam pierwszy raz nowotwor to myslalam ze teraz juz wszystko bedzie pieknie... a pozniej te nieudane starania, w koncu diagnoza i tak samo jak wy czekanie na invitro, w koncu gdy zdecydowalismy sie jeszcze sprobowac inseminacji wyszlo ze nowotwor powrocil, i znowu przechodzenie przez to wszystko no a teraz czekanie na te in vitro... i skad tu brac sily skad mam brac wiare - tylko plakac.... tak samo z Toba no nie idzie tego wszystkiego zrozumiec a tu jeszcze tylko sie slyszy w telewizji o porzucanych i zabijanych dzieciach albo co jeszcze lepsze jak jedna glupsza od drugiej chwala sie ile to razy usunely ciazy - to sie nazywa paranoja... Wiem ze tez masz juz dosyc jak wszyscy w kolo mowia ze bedzie dobrze tyle ze te osoby przez to wszystko nie przechodzily i skad moga wiedziec jak to jest jak po raz kolejny czlowiek upada i nie ma sil sie podniesc.... tak naprawde tylko tutaj dziewczyny piszac ze bedzie dobrze wiedza co sie pod tym kryje wiedza ze mowiac ze bedzie dobrze maja na mysli ze jest teraz ciezko, ze nie mozna pochamowac lez, ze ciezko sie poskladac ale tak naprawde wierza ze przeciez kiedys musi byc lepiej.... I ja wlasnie tez w taki sposob mysle... trzymaj sie Malenka...

Z kliniki nic nie przyslali poczekamy do konca miesiaca, pozniej zobaczymy.... narazie po tym wszystkim co ty przeszlac mam spore watpliwosci....

reklama
zuzia na liscie jestescie od maja, kurcze niedlugo minie rok:(, a mowili jaki jest mniej wiecej czas oczekiwania? moze warto byloby tam zadzwonic albo sie przejsc i zapytac czy juz jestescie blizej konca kolejki czy wciaz na poczatku? ehhh mam nadzieje, ze niedlugo sie wami zajma.

co do wycieczki to dokladnie wszystkiego nie pamietam bo bylo to 2 lata temu ale postaram sie troszke pomoc:)
tak wiec my jechalismy z PL bo bylismy na slubie znajomych akurat w PL i postanowilismy kupic cos z polskiego biura podrozy. I to byl blad, lepiej jednak kupic tutaj bo jest taka sama cena , albo i taniej, a najlepiej kupic osobno hotel i osobno samolot, tak zrobilismy z Majorka i wszylo dosyc tanio.
Na Cyprze bylismy w Paphos az 2 tyg i juz pod koniec mialam dosyc tego goraca:) przez pierwszy tydz pobytu jezdzilismy na wycieczki fakultatywne oferowane przez hotel, duzo sie nalazilismy ale polecam bo widoki niesamowite:) M.in. zwiedzilismy: Safari po Górach Troodos, Wycieczka do stolicy Cypru Nikozji, jakies jaskinie, plaze gdzie sie zolwie wylegaja, wodospady, zakony,winnice, duzo tego bylo, ale starosc nie radosc nie pamietam dokladnie wszystkiego:) w aqaparku nie bylismy,:)
Szczerze polecam Paphos, ale poszukajcie sobie jakis hoteli na tripadvisor, przeczytajcie duzo opinii zanim cos wybierzecie. Nasz hotel byl do bani w stosunku do ceny, ale jedzenie i obsluga b.dobre. Drinki tez:)
Jakbys jeszcze miala jakies pytania wal smialo:)
No i kolor wody suuuuuper, nieziemski:) Na pewno sie tam zrelaksujecie i odrzyjecie:)

Zuzia,no właśnie, kolejną wizyte u gp mam jakos na poczatku kwietnia- to w zwiazku z reką, a przy okazji powiem mu o naszych staraniach i poprosze o skierowanie na badania dla mnie i dla mezusia.

Roxii, bardzo mi przykro, nawet nie wiem co napisać. Ale nie trać nadziei, na pewno sie uda.
Zuzia może spr zadzwonić, ja tak zrobiłam i co sie okazało, od razu wysłali mi zaproszenie na spotkanie. Zadzwoniłam dokładnie po 11 miesiącach czekania na liście.
A na wakacje to polecam Egipt, byliśmy dwa lata temu w maju, było cudnie. TYlko że ja lubię upały, w tym roku też chcemy jechac, ale zobaczymy jak będzie finansowo. Na razie odkładam co tydzień na konto oszczędnościowe, urlop mamy wypisany na sierpień, wiec jak się zdecydujemy to powinno starczyć na cos z ostatniej chwili.
A tak przy okazji czy któraś z was miała krótki prot.. Bo ja wczesniej miałam długi i jakoś był dla mnie łatwiejszy:). Rozmowę z pielegniarką mam umówioną na 23, ale to będzie rozmowa telefoniczna. Dzisiaj przyszły zastrzyki dwa nowe i jeden co znam i brałam wczesniej( menopur). Wiem tylko że zaczne w pierwszy dzień okresu cetrotide inj 0.25mg. Jeśli któraś z was miała krótki prot. czy mogła by mi go naszkicować:)

hej dziewczyny:)
jakies plany na weekendzik? pijemy?:)
ja dzis sobie popiwkuje z M, a jutro sie gdzies wybierzemy na drinka.
Nie ma fasoli jest drin:) na weekend trzeba sie odsteresowac:)

Wydawalo mi sie, ze moze @ nadchodzi wreszcie, czulam jakies klucie w jajnikach, ale nic nie ma....pewnie mi sie znowu torbiel tworzy..:(
anilolkowa dostalas @ ? jesli nie rob sikacza w weekend, czuje, ze bedziemy miec to niedlugo dobre wiadomosci:)

wogole musze stwierdzic, ze mamy b.maly procent zachodzenia w ciaze na naszym watku....cos by trzeba z tym zrobic:) podczytuje inne posty to co chwile tam dziewczyny zachodza...

moja znajoma miala na wtorek termin porodu, mieszkaja nie daleko nas, kilka dni jest juz po terminie, wszyscy jak na szpilkach siedza i czekaja, my zreszta tez...ciekawe kiedy maly sie zdecyduje wyjsc, :) moja wypraweczka dla niego juz czeka.. kupowanie wyprawki sprawilo mi mala przykrosc, ale juz jedna robilam pol roku temu dla innej kolezanki, takze chyba obojetnieje z czasem:(

WIEDZIALAM!!!!!! GRATULACJE!!!!!
ale sie ciesze kochana:))))
oczywiscie nic nie zapeszam, ale zobaczysz bedzie dobrze, a jeszcze wczoraj pisalam, ze na naszym watku nikt nie zaciazyl ostatnio:)
a wiesz co jest najlepsze, ze mozesz tej calej klinice wystawic jezyk teraz:)
moze te ziolka Ci pomogly:)

reklama
Zrobię jeszcze jutro z rana i w przyszłym tygodniu tez ze 2 razy, żeby uwierzyć i nacieszyć oko widokiem, na który czekałam 1,5 roku !!!!!!tez mi sie wydaje, ze ziółka maja w tym swój udział:)

Do góry