reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

Bunia ja stosowałem testy ovu plus mierzenie temp i śluz czyli cały pakiet ja popieram co Aniołkowa Mama napisała jest mnóstwo czynników i nie na wszytsko mamy wpływ daj sobie czas do roku życzę ci żebyś zaszła w ciąże i nie musiała przezywać tego stresu uda sie nie uda sie to takie frustrujace
Aniołkowa a co z twoja prolaktyna robiłaś badanie tutaj ?

reklama
Mnie sie tez teraz @ spóźniła 5 dni co bardzo rzadko sie zdarza, ale test wychodził -
ja stosuje testy owulacyjnych clearblue, ale i tak zawsze owulacja wychodzi mi w 14-15 dniu. Zresztą ja ją czuje i wiem kiedy mam, ale robię testy dla potwierdzenia. Kiedyś prowadziłam kalendarzyk z temp i śluzem, ale sie poddałam po roku i odpuściłam.

mama zrobiłam prolaktyne i wszystkie inne hormony i jak zwykle tu wychodzi mi wszystko normal. 2 września mam wizytę u endokrynologa i dwa tyg przed mam powtórzyć prolaktyne i tsh. Podejrzewam że coś znowu skacze, bo mam opoźnienia @. Jestem cały czas na lekach aż do wizyty u endo.

USG miałam wieki temu w Polsce. Poproszę we wrześniu zeby mi zrobili i będę chciała tez rezonans przysadki zeby sprawdzić te gruczolaki.

Aniolkowa moja koleżanka miała dwa w sumie bo niby miała zmiany nowotworowe jakiś czas temu robiła żylaki a teraz coś jej bedą z tarczyca usuwać śmiała sie ze chyba ja chcą na tamten świat wysłać poleciała sie ubezpieczyć ale biopsja nic nie wykazała i chyba ja lekami podrasuja np mam nadzieje ze ci porobią te badania nie ma co zdrowie tylko jedno

Witam !! Dawno nie pisałam ale zaglądałam tutaj . Nie miałam co napisać wiec tylko was czytałam . Ja niestety musze przełożyć starania na nastepny rok , moje plany co do staran w lipcu lub w sierpniu poszły w las . Byłam w klinice nawracajacych poronień na badaniach Zrobili mi scan i stwierdzili ze bedą mi upiększać moja macice , man dwurozna z przegrodą chcą mi tą przegrodę usunac . Lekarz stwierdził ze to moze byc przyczyna moich poronien wiec 12 pazdziernika mam ten zabieg . Zrobili mi tez badania krwi na przeciwciała i inne i teraz w srode jade je powtórzyć bo trzeba po 6 tyg jeszcze raz wiec zobaczymy co mi tam wyjdzie . Byłam w Polce miesiąc czasu na wakacjach troszke sie uspokoiłam i zrelaksowalam ale nie na długo znów myśle o tym wszystkim ,znów dobija mnie pytanie co jest do cholery źle !!!! jest mi troszke przykro to był by już 6 miesiąc . Tylu moich znajomych teraz urodziło lub zaszło w ciaze cieszę sie z tego ale za każdym razem kiedy spotkam taka osobę to włącza mi się znów marudzenie i mętlik w głowie . A wiecie że zabieg usunięcia tej przegrody mam tego samego dnia co miałam termin porodu 12 październik . To jakis chory królik sobie ze mnie jakies żarty robi :) ale mam nadzieje ze juz pozniej bedzie wszystko ok bo lata leca ja w kwietniu bede miec juz 30 lat . Pozdrawiam wszystkie mamusie aniolkowe i te prawdziwe i zycE szczęścia aby węszcie sie udało bo przeciez musi sie kiedys udać .

Czesc dziewuszki :)
Bardzo dawno mnie nie bylo....
MaMa - juz zapomnialam o Twojej ciazy nawet.... a Ty juz pod koniec bez mala jestes :) ....

My juz sie nie staramy, zadnych testow owu, wizyt u lekarzy... nic. To juz jakis rok antystaraniowy, juz nawet o tym nie rozmawiamy. I jest 1000000000 razy lepiej i mniej stresowo.

Natomiast musze udac sie do gina, bo nie mam @ od ok 2 miesiecy, i tak jest caly czas ostatnio. Albo co 2 miesiace, a jak juz to przez jeden dzien - albo i nie. Pol tampona by wystarczylo.

Cos jest zle, i musze to sprawdzic. Ale nie ciazowo, tylko leczniczo. Boje sie ze bardzo ze wczesna menopauza mnie dopada.... siwe wlosy juz sa, a tudopiero 32 na karku he he he hehe he:D :D :D

Ostatnia edycja:
Mousefish witaj moze masz z tarczyca problem jak masz siwe włosy i brak miesiaczki ja tak miałam przy niedovzynnosci tarczycy albo PCO ktore tez mam . Robiłaś sobie badania w tym kierunku . ? Pozdrawiam

Ovli - mialam robione wszystko mozliwe.
Tarczyca ok, podejrzenie PCO jest, ale zwykle usg nie wykazalo. mam hiperprolaktynemie. Znaczy mialam, bo juz jest ok od kilku miesiecy. Mam badania krwi co jakis czas - pelne.
Mialam hsg, badania pod katem cushinga, ctg glowy, i wiele innych ktorych juz nawet nie pamietam. Nie oszczedzali tu na mnie. Wystarczy ich dobrze podejsc :tak:
Zreszta ja mam wyksztalcenie medyczne, i teraz nawet moj gp jest pzyzwyczajony ze jak prosze o jakis lek to mi przepisuje bez zadnego ale :-)

reklama
Mausefish to super że wszystko ci zrobili ja dopiero jestm w trakcie robienia badań pod względem poronień. A ty potaniałas tez czy nie mozesz zajść w ciaze ?

Do góry