reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Kara, powiem Ci tak. Ja trafilam do szpitala jak mi chyba 4 tydzien juz lecial, tylko oczywiscie wtedy o ciazy nie wiedzialam. Mialam mega bole, ze nawet mi promieniowalo na nogi, plakalam z bolu, bo nie moglam sie wysikac nawet. Spedzilam cale popoludnie w szpitalu, badania, test ciazowy (wyszedl negatywny), USG, nawet rentgen I nikt nie wiedzial o co chodzi, wiec wydumali ze to pewnie wyrostek I chcieli mnie zostawic na obserwacji a potem ciac. Dobrze, ze zdecydowalam sie wrocic do domu I przyjechac, jakby sie cos dzialo.
Kara, my bylismy prywatnie na USG w 6 TYG w ' my ultra baby' I bylo tylko widac pecherz, kazali nam wrocic w 9 TYG, zeby sprawdzic czy bije serduszko, wiec nie martw sie, jest jeszcze wczesnie.

reklama
Kara powodzenia a lekarz to chyba zeczywiscie jakis los doplerem w 6 tyg nie ma takiej opcji niech ci zrobia ten scan I wszytsko bedzie w porzadku ja z koleznak bylam na pogotowiu I ona tez byla gdzies okolo 6 tyg tez jej nie chcieli zrobic scanu maglowali ja pol nocy a na drugi dzien dopiero w szpitalu polozniczym jej zrobili ale u nas to sa dwa szpitale obok siebie normalny I poloznczy I tak czasem wspolpracuje ze szkoda gadac
Indi zrobili ci rentgen a bylas w ciazy juz wtedy lo matko

Kara na ktora masz ten scan?? nie zapominaj tu o kolezankach co czekaja na wiesci
Indi pwnie wazny ze sie urodzil zdrowy zreszta ile jest kobiet co biora leki pija anie wiedza ze sa w ciazy moja kolezanka miala teraz operacje za zylaki I mi plakal do tel bo testu nie zrobila przed ale nie byal w ciazy ale zeswirowala dopiero po operacji bo przed sie stresowala zabiegiem :-D

A wiec tak pecherzyk jest ale wygląda na pocztek 5 tyg i na razie nic w nim nie ma, mówiłam ze z prawej mnie czasem boli i ciągnie to mówiła ze dlstego ze widać ze z prawego owulacja była. Czy to możliwe ze aż 2 tyg opóźnienia było, następny scan mam za 10 dni. Prowadziłam obserwacje temp. Ale byłam tez chora i wyraźny skok mam dzień później po spacerze po którym dopadło mnie przeziębienie. Jak ktoś chce to mogę wstawić swoje zapiski. Bo ja próbuje je analizować ale kuz nie wiem. Ale jak mi pietwsza ciaxa z M. Obumarla to chyba wszystkie symptomy zniknęły a tu czuje jajniki czyli chyba rozciaganie jak mówią i czasem piersi zabola. To chyba nie możliwe żeby przy obumarlej dalej ciałko ptacowalo. Boziu pomocy bo zwariuje. A pozatym tes robiłam 6 czy 7 kwietnia i był już pozytywny.

Kara, mozliwe, ze jest opoznienie. Ludzkue cialo potrafi byc bardzo nieprzewidywalne.
Nawet nie gadaj glupot o obumarlej ciazy. Super, ze widac pecherz, ale dzidzia jest jeszcze bardzo malenka, dlatego sie pewnie chowa po katach. Trzymam kciuki, zeby na nastepnym bylo juz widac serduszko.

kara znam przypadki z innego wątku, ze na początku ciąża rozwijała sie wolniej. Za jakiś czas moze nadrobić. Spokojnie musisz poczekać na kolejny scan, albo zrób betę (dwa razy) i zobacz czy przyrasta. Jak przyrasta to znaczy ze dzidzia rośnie.

reklama
No nie mam gdzie zrobić, właśnie tej bety. Musiałabym autobusem do prywatnego szpitala w dużym mieście bo u mnie nawet nie maze ze zrobią,a jak coś jest to wolę odpoczywać niż szarpać w autobusach, czuje się jak oszukana. Nic nie wiem dalej.
Lili tez na początku była młodsza o tydzień, później nadrabiala, ale tu jest jakieś 12 dni.

Do góry