reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

No wlasnie pytam czy macie zaleconą aspirynę bo ja jaj wychodziłam ze szpitala to napisali mi i do gp ze jak zajdę w ciaze to od razu mam aspirynę brać , a jak byłam w ciazy to polski lekarz tez kazał brać mi 75mg ale ja raz brałam a raz nie a w gp kazali brać tylko folik i vitamine D a moj M pił maca puder jak sie staraliśmy i po miesiącu byłam w ciazy a staraliśmy sie 1,5 roku .
Kara ciekawe co ci jutro lekarz powie ? Sama ciekawa jestem
Ze aspiryna na podtrzymanie? Nie slyszalam o tym jeszcze.
A mozesz mi rozjasnic co bral Twoj?

Ostatnia edycja:
reklama
Mama no ja właśnie zamówiłam sobie Magne b6, czy jskos tak bo mi powieka skacze i ręką tak jakby w środku ramię mnie boli a omega to ja pije 1 łyżkę oleju rzepakowego, no chyba ze w danym dniu jem składkę lub surówke to dodaje do nich łyżkę.

Ovli no zobaczymy jutro.

Cytrynowa często lekarze zalecają branie Aspiryny dlatego ze rozrzedza krew czyli zapobiega mikro skrzepa które na ciebie nie mają wpływu a na maleństwo tak. Jeśli taki skrzep dostanie się do łożyska wiadomo jak się to kończy, obumarciem.

Mama no ja właśnie zamówiłam sobie Magne b6, czy jskos tak bo mi powieka skacze i ręką tak jakby w środku ramię mnie boli a omega to ja pije 1 łyżkę oleju rzepakowego, no chyba ze w danym dniu jem składkę lub surówke to dodaje do nich łyżkę.

Ovli no zobaczymy jutro.

Cytrynowa często lekarze zalecają branie Aspiryny dlatego ze rozrzedza krew czyli zapobiega mikro skrzepa które na ciebie nie mają wpływu a na maleństwo tak. Jeśli taki skrzep dostanie się do łożyska wiadomo jak się to kończy, obumarciem.
Ojej. Dobrze że mnie uświadomiłaś.

Cytrynowa ja miałam brać bo lekarz podejrzewał nadpłytkowosc i miałam ja ale dopiero sie dowiedzieliśmy o tym jak juz straciłam dziecko nie była duża ale byłaś .
A ja z moim piliśmy Maca puder wpisz sobie w Google i tam bedziesz miała wszystko o tym świetny jest na te sprawy , polepsza nasienie mężczyzny , pobudza prace jajników ( jak ktos np ma PCO jak ja ) duzo dobrych właściwości ma

No wlasnie ja brałam 75 mg a inny lekarz juz po poronieniu powiedział ze widocznie za mało brałam . Ja juz nie wiem dziewczyny co lekarz to inna opinia . Szał !!!

Hej dziewczyny byłam u mojego GP wyników niestety jeszcze nie ma dzisiaj mija dokładnie 3m-ce jak Lili i moja krew trafiły na dadania, trochę to frustrujące.
GP powiedział ze bez podstaw nie przepisze mi aspiryny, bo jeszcze można zaszkodzić.
Dostałam receptę na kwas foliowy 5mg, już wykupilam. A jak go zapytałam czy da mi na niego receptę to powiedział " dobry pomysł. Ci lekarze szkoda ze ja sama musze o tym pamiętać pamiętać.

reklama
Do góry