reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Kara tak myslalam o tych badaniach i chyba racZej poczekam na te skierowanie do kliniki bo prywatnie to sa drogie ale pójdę jeszcze do gp umówić sie na cytologię bo wlasnie tez dostałam list zeby sie zarejestrować na badania . A moje starania zaczynam raczej tak czerwiec , lipiec chce zrobic te badania bo juz fisiuje ;)
Fajnie ze sie dobrze czujesz aby tak dalej

reklama
Cytrynowa ale cytologie będzie ci robić pielęgniarka. Przynajmniej ja tak mam za każdym razem.

Indi dzięki oby tak było jak mówisz. No ja właśnie wcześniej czułam takie bóle jak na @ i jajniki tak piekły a teraz już coraz rzadziej czuje bóle w brzuchu.
Nawet nie wiedzialam. To sie umowie na wizyte normalnie.

Cytrynowa powinni ci dac na badania krwi ale to I tylko jak masz normalnego gp :-) bo jak nie to zaprosza cie na nie minimum po roku od odtawienia tabsow najprostszym sposobem zeby wogole zobaczyc co sie u nas dzieje to zaczecie prowadznia obserwowania cyklu mierzenia temp I sluzu
Kara u mnie chlopaki mnie raz dziennie przytulaj za mocno to odrazu czuje ze mam biust bolacy:-)pozatym to sikam w kolko cera fatalna wczoraj mialam intesnsywny dzien I zasnelam przed tv ale za to spalam jak kamien :-) bo z reguly cierpie na bezsennosc a bierzesz jakies witaminy??

Cytrynowa powinni ci dac na badania krwi ale to I tylko jak masz normalnego gp :-) bo jak nie to zaprosza cie na nie minimum po roku od odtawienia tabsow najprostszym sposobem zeby wogole zobaczyc co sie u nas dzieje to zaczecie prowadznia obserwowania cyklu mierzenia temp I sluzu
Kara u mnie chlopaki mnie raz dziennie przytulaj za mocno to odrazu czuje ze mam biust bolacy:-)pozatym to sikam w kolko cera fatalna wczoraj mialam intesnsywny dzien I zasnelam przed tv ale za to spalam jak kamien :-) bo z reguly cierpie na bezsennosc a bierzesz jakies witaminy??
No to miło. Raz u niej byłam. Nie wygladala na taka co jest chętna na badania.
Sluz i szyjke obserwuje. Temperatury nie mam jak. Z tego wychodzi że mam teraz dni plodne.
Kupiłam ostatnio jakieś witaminy dla kobiet starajacych się o dziecko. Z kwasem foliowym.

Cytrynowa najlepiej polaczyc trzy metody sluz temp I testy ovu pisalas ze ile juz nie bierzesz tabsow 2 czy 3 miesiace?? to troche krtoko jedne kobiety juz po miesiacu maj normalne cycle a inne czekaja dlugo albo jest jaks inna przyczyna tarczyce sobie badalas?? poziom wit d3 w organizmie np
Ovli ja nie biore progeseteronu bo u mnie to I tak w razie co nic by nie dalo

Cytrynowa najlepiej polaczyc trzy metody sluz temp I testy ovu pisalas ze ile juz nie bierzesz tabsow 2 czy 3 miesiace?? to troche krtoko jedne kobiety juz po miesiacu maj normalne cycle a inne czekaja dlugo albo jest jaks inna przyczyna tarczyce sobie badalas?? poziom wit d3 w organizmie np
Ovli ja nie biore progeseteronu bo u mnie to I tak w razie co nic by nie dalo
Temperatury nie mam jak mierzyc. Musi być o stałej porze a to jest u mnie awykonalne. Ostatni blister skonczylam na poczatku listopada. To juz tak jakby 5 miesiąc bez. I pierwszy okres był jak w zegarku. Ale kolejny już niestety nie.
Teraz pójdę to chciałabym sobie zrobić taki "przeglad". Chociaż pewnie łatwiej będzie prywatnie to zrobić.

Ostatnia edycja:
Ja biore witaminy dzisiaj właśnie skończyliśmy z M. Opakowanie Witamin dla par strajacych się nie pamiętam nazwy te nr I w uk co się tak reklamują i mam w domu z tej samej firmy ciazowe bo dostałam próbkę w tym paku dla przyszłych mam no i falvit polski jeszcze w apteczce, no i ja dodatkowo sam kwas foliowy + progesteron no i jutro do lekarza idę zobaczymy co on mi da.
Ovli nie można tak Poprostu łykać aspiryny a jak już to czytałam ze dawki max to około 75mg a z tego co pamiętam normalna tabletka ma 300.
No ja też zauważyłam że mam sny takie erotyczne trochę a przeważnie nie pamiętam co mi się śni. Pewnie temu że przyjemności odstawiłam, a wiadomo ze w ciazy sex przynajmniej dla mnie jest jakieś 40% lepszy i do tego ukrwione tam bardziej jesteśmy.

No wlasnie pytam czy macie zaleconą aspirynę bo ja jaj wychodziłam ze szpitala to napisali mi i do gp ze jak zajdę w ciaze to od razu mam aspirynę brać , a jak byłam w ciazy to polski lekarz tez kazał brać mi 75mg ale ja raz brałam a raz nie a w gp kazali brać tylko folik i vitamine D a moj M pił maca puder jak sie staraliśmy i po miesiącu byłam w ciazy a staraliśmy sie 1,5 roku .
Kara ciekawe co ci jutro lekarz powie ? Sama ciekawa jestem

reklama
Kara ja jeszcze biore magnez plus dodatkowa b complec a wit kupilam tez te co ty tylko te z omega a teraz wzielam sobie takie fioletowe z imbirem dzisiaj przeszlam atak paniki rano :szok:brzuch mnie rozbolal chyba za dlugo siedzialm wielam nospe I poszlam spac ale sie wystraszylam szkoda ze w ciazy nie mozna nic uspokajajcego brac

Do góry