reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Mama290 nie mam położnej a jak dzwoniłam do GP juz tydzień temu to mówiła ze na ta sobotę dopiero, nie wiem czy ma urlop czy tyle chorych żeby dwa tygodnie czekać. Jak coś się wydarzy jeszcze to już nie popuscimy i wtedy nawet platnie pójdę.

reklama
kara - jak tam? lepiej coś? jak się czujesz? ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala. Ja muszę przyznać, że przy pierwszym poronieniu mnie olali i odesłali do domu. Jak zaczęłam krawić jak byłam w ciąży z córką to zupełnie inaczej mnie potraktowano ze względu na historię poronienia. Na szczęście ciąża rozwijała się... ale zwolnienia z pracy chodzby na tydzień nie dostałam... możesz zadzwonić do swojego gina - może powinnaś zwiększyć dawke?
mousefish - ja nie pisałam, że nie ma tu progresteronu tylko luteiny... duphaston też jest już wycofany... Jak poszłam w pierwszej ciąży do GP to mi powiedziała, że jak mam poronić to i tak poronie... :( dziewczyny, które mają niedomoge ciałka żółtego leczą się na własną ręke... kupują progresteron w kremie... oraz witaminą b12 czy b6 już nie pamiętam... można jeszcze zdobyć progresteron jak się powie, że chce się opóźnić miesiączke... nawet nie trzeba iść do GP. W Bootsie zamawiasz on-line i z proźbą o wystawienie recepty :p ale nie pamiętam jak się lek nazywa :(

A wiec tak dziewczynki byłam u GP opisałam co się dzieje i pytała czy mam bóle jakieś to mówiłam jej ze takie dziwne i uczucie parcia ze może pęcherz,ale nigdy nie miałam zapalenia. Zrobiła test na miejscu okazalo się ze mam zapalenie pęcherza bakteryjne. Umowila mnie na usg w szpitalu na jutro na 10,ale mówiła ze jej zdaniem plamienie ma bardziej powiązanie z zapaleniem pęcherza niż poronieniem. Antybiotyk juz mam a scan jutro.

Mar-chew ten progesteron na podtrzymanie to w klinice do ivfu dali mi "progynova" a jeszcze inne też miałam tylko tamte były syntetyczne i właśnie na przesunięcie lub kontrolę cyklu.

Trzymajcie kciuki

Dziewczynki mam dobre wiadomosci te plamienie jednak miało się jednak do pęcherza, bo fasolka ma 2,5cm i jutro zaczynam 10 tydz. Ciąży była młodsza o tydzień niż powinna na samym początku ale teraz jest młodsza tylko o 4 dni. Ma ręce,nogi i bijące serce.

Mar-chew tak kolejne za około 2 tyg najgorsze ze nie za bookowane jeszcze bo mój GP dopiero w tą sobotę wraca myślałam że nie będzie problemu tym czasem pani w szpitalu twierdzi ze to późno na załatwianie usg. Ja wcześniej się bałam bo zawsze jak szłam do GP to parę dni później ronilam, później był ślub w Polsce a teraz GP ma wakacje. Może nie będzie tak źle.

reklama
Do góry