reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Mama290 nie dziękuję mam nadzieje ze taka będzie ja właśnie liczę tygodnie dni i byle do przodu wcześniejsze kończyły się zawsze około 5tyg i paru dni tym razem ze wsparciem luteiny wg 1 dnia miesiączki jest to 8tyd i 4 dni a wg usg jest tydzień młodsza na 7tyd i 4dni.

Akatsuki ja bym zrobiła tak jak nie dostaniesz @ do wieczora chodź moje zawsze rano się zaczynają kupiła bym test i rano z porannego moczu zrobiła jeszcze raz test kup jakiś lepszy jak first respond nie pamiętam jak to się pisze żebyś miała święty spokój bo te tańsze rozmywaja się albo kreski przeswituja i do tego są mniej czułe. Czasami nasza podświadomość płata figle, często jrst tak ze jak czekamy na @ to ona wlasnie się spóźnia.

A tak na marginesie przed tą ciąża kolega mojego M. Wiedząc jakie przed nami zmagania ivf wysłał mi audiobooka z YouTube "Potęga podświadomości" nie wysluvhalam całej,ale w stanie relaksu czyli u mnie spacer z psem po lasach i łąkach wmawialam sobie z wielkim zaangażowaniem bo trzeba uwierzyć że "jestem w ciąży,ivf się udało,jestem w zdrowej ciąży i urodze dziecko" po tym miesiącu jak @ się spozniala a ja zrobiłam test i był taki słaby to przeszło mi przez myśl że po prostu wmowialam ja sobie.Ta ciąża to zaskoczenie, miesiąc przed IVF,2tygodnie przed ślubem. Oczywiście nie udało się utrzymać w tajemnicy.

znowu pojawiło się plamienie, tym razem byłam pewna że to okres, teraz byłam w łazience i znowu ustało :/ co sie kur... dzieje ze mną.

Akatsuki przykro mi, a nie masz problemów z progesteronem w 2 połowie cyklu, o ile dobrze kojarzę plamienia ciemne czy brązowe to mogą oznaczać. Nic innego do głowy mi nie przychodzi no chyba ze stres.

Akatsuki - u mnie był to objaw niedomogi ciałka żółtego... miałam plamienia w dniu spodziewanej miesiączki - dwa, trzy dni - dwa, trzy dni ciszy i okres... który trwał 14 dni! Dodam, że przed plmieniami wychodziły mi pozytywne testy... cykl w którym wzięłam luteine od razu po owulacji był tym szczęśliwym :) i już bez plamień...

byłam u GP i kazał wykonać jeszcze jeden test, ten znów był negatywny. Trochę mnie postraszył ciążą pozamaciczną. Jakie badania wykonywałaś że dostałaś luteinę? Do GP się zgłosiłaś czy do GUM clinic?

reklama
Do góry