reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

Indi badanie ginekologiczne bedziesz miec przy porodzie o ile bedziesz rodzic sn szyjke mozna mierzyc na usg uwierz mi gmeranie lekarza w niczym ci nie pomoze a moze nawet zaszkodzic ja mam takie zdanie lekarz nie jest cudotworca jezeli szyjka bedzie sie skracac sa tez inne objawy tego a tak wogole to sama mozesz sobie ja sprawdzac byle nie zbyt czesto czasem widze jak dziewczyny pisza ze w 9 miesiacu lekarz bada ginekologicznie w PL ja sie pytam po co?? sex spokojnie mozna o ile polozna ci nie zabroni lub lekarz

reklama
Mama, ale skad polozna wie, ze w srodku wszystko jest OK? Ja mialam pierwsza wizyte u poloznej 18 czewcza I to byl taki dluuugi wywiad, oddanie moczu, cisnienie I skueriwanie na wyniki. Mam USG za tydzuen, wiec moze mnie cis oswieca:)

Aniolkowa jakos o 4 w nedziel nad ranem sie obudzilam cala zalana zeszlam na dol juz wiedzialam ze poronilam dwa nie wyrazilam zgody na badania ale lekarz wydal taka jakby opinei ze fizjologicznie bo z ciaza bylo wszytsko ok ale takie podejzenia sa ze niby chodzi o plec bo moj oraganizm moze jakby zwalczac meskie bo to byla parka teraz t juz takie gdybanie ja juz jestem po stratach to inaczej podchodze do zaloby po moge analizowac godziny dni co robilam dobrze a co zle ale to I tak nie wroci im zycia ide do przodu mam pol roku poczekac I mozemy cos zaczac dzialac proponuja mi ivf ze wzgledu na to zeby wykluczyc blizniaki bo to za duze obciazenie bedzie narazie nie mysle o tym musze dojsc do siebie fizycznie pojade na wakacje wyluzuje sie I zobacze a ty jak tam byalas w tej klinice??

mama współczuje bardzo. 17 tydzien to juz daleko:-( my we wtorek lecimy na wakacje a po powrocie mam wizytę w klinice i zobaczymy na czym stoimy. Cały czas chodzę na akupunkture i pije śmierdziuchy, nabieram sił fizycznie i psychicznie i mysle że jak wyniki nie wyklucza nas z rodzicielstwa to we wrześniu zaczniemy starania.
Ale mnie przybiła twoja wiadomość :-( czyli miałabyś córeczki? Bo synków donosiłaś bez problemu.

Mama, naprawde mozliwe jest ze organizm zwalcza konkretna plec?
Jedz na wakacje, odstresuj sie I nabierz sil.
Aniolkowa, milego wypoczynku! Gdzie sie wybietacie? Trzymam za Was kciuki kobitki :)

Aniolkowa to byla parka ale ja mam zawsze problem z chlopakami z corka w ciazy nic mi ne bylo odpoczni sobie na urlopie nabierz sil Indi moze organizm zwalczac ciaze konkretnej pluci np jezeli jest sie zarazonym chlamydioza to organizm zwalcza ciaze jako cialo obce ja mam wogole gen blizniat do tego powiem szczeze ze mi sie odechciewa jeszcze sie zastanowie my jedziemy w sierpniu tez mysle ze bylam w sumie wpolowie drogi moze jak bym tylko pokrwawila to inaczej by sie to skonczylo ale organizm nie dal rady teraz to mozna gdybac

Hejka z wieczora :)

Mama - ściskam mocno, i jestem pod wrażeniem Twojej wielkiej siły, ale masz wsparcie w swoich dzieciach, więc trzymaj się i nie poddawaj. Kiedyś był program, że w niektórych krajach można wybrać płeć przy invitro.

Indi - tak jak już pisałam, w każdym mieście czy poradni jest inaczej. Mi położna badała szyjkę przy każdej kontrolnej wizycie, i zawsze słuchałam serduszka niuńki, USG miałam tylko dwa razy, bo nawet nie robiłam prywatnie tylko to co na NHS.
Co do badań krwi, to miałam też przy każdej wizycie, zawsze wszystko w normie. Oni tu bardziej opierają się na wynikach z krwi niż czego innego. Jeśli hormony spoko, morfologia też, plus ciśnienie, próby wątrobowe, i wszystko to co powinna mieć ciężarna, to nie podejmują dalszych kroków. NAjlepiej jak spytasz położną co i jak wygląda u niej w gabinecie i czego powinnaś się spodziewać na każdej wizycie.

Aniołkowa - a jakie to śmierdziuchy popijasz?

Dziś mój drugi dzień z clo 100mg. i chyba jajniki ładnie reagują, bo coś mnie tam ćmi od czasu do czasu. jeszcze tydzień i można działać że ho ho. teraz niezbyt często, lub prawie nic :-D niech się uzbiera żołnierzyków, i tak jest ich mało, ale od dwóch jakoś miesięcy obydwoje łykamy witaminy dla przyszłych mam he he i kwas omega 3, mam nadzieję że mu się chłopaki poprawiły choć troszeczkę...

No to dobrej nocki :tak:

reklama
Do góry